Κοινωνία

Νέες κατηγορίες εργαζόμενων στα 800 ευρώ – Δείτε αναλυτικά

επίδομα

Ακόμα περισσότερες κατηγορίες εργαζομένων εντάσσονται στα μέτρα προστασίας από τις συνέπειες του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ το επίδομα των 800 ευρώ θα δοθεί μεταξύ άλλων στους ωρομίσθιους εργαζόμενους, τους εργαζόμενους σε επίσχεση, καθώς και ξεναγούς, οικοδόμους και ιεροψάλτες.

Αναλυτικά:

Νέες εντάξεις στα 800 ευρώ

Καλλιτέχνες
Ξεναγοί 
Τουριστικοί συνοδοί 
Οικοδόμοι
Ωρομίσθιοι 
Ιεροψάλτες
Φορτοεκφορτωτες
Εργαζόμενοι Helexpo
Μουσικοί
Ηθοποιοί
Ταξιθέτες
Εργαζόμενοι σε λιγνιτικές μονάδες
Εργαζόμενοι σε επίσχεση
Μέχρι χθες οι εργαζόμενοι που υπέβαλαν αίτηση για να λάβουν τα 800 ευρώ ανήλθαν σε 851.000. Εκτιμάται ότι οι νέες κατηγορίες που αναμένεται να ανακοινωθούν επίσημα αφορούν περί τους 100.000 εργαζόμενους.

Πηγή: skai.gr

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου: Πρόστιμα σε εργοτάξια για ανασφάλιστους εργαζόμενους

Φωτογραφία από το εργοτάξιο

Σε εντατικούς και αυστηρούς ελέγχους προχώρησε το τελευταίο διάστημα το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου σε συνεργασία με το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας. Οι έλεγχοι επικεντρώθηκαν κυρίως σε μεγάλα υπό κατασκευή αναπτυξιακά έργα και έπειτα από καταγγελίες που καθημερινά δέχεται το ΕΚΗ.

Σε ανακοίνωση αναφέρεται:

"Μέλη της Διοίκησης των Σωματείων Τεχνικών Υπαλλήλων Ελλάδος παραρτήματος Ηρακλείου και Χειριστών Μηχανημάτων Έργου ν. Ηρακλείου της δύναμης του ΕΚΗ, σε συνεργασία με την Επιθεώρηση Εργασίας προέβησαν σε ελέγχους στο χώρο όπου κατασκευάζεται το Νέο Διεθνές Αεροδρόμιο Καστελίου, καθώς επίσης και στον κόμβο του Αρκαλοχωρίου, όπου και διαπιστώθηκαν σωρεία παραβάσεων από τους Υπεργολάβους των Ανάδοχων κατασκευαστικών Εταιρειών.

Λίγες μέρες αργότερα και ενώ είχαν επιβληθεί και τα ανάλογα πρόστιμα, από το ΣΕΠΕ, τα Σωματεία της Δύναμης του ΕΚΗ σε συνεργασία με το ΙΚΑ, μετέβησαν και πάλι στο ίδιο εργοτάξιο, στο χώρο που κατασκευάζεται το νέο αεροδρόμιο, όπου βεβαιώθηκαν τσουχτερά πρόστιμα, αφού εντοπίστηκαν ανασφάλιστοι εργαζόμενοι, καθώς επίσης και εργαζόμενοι, που είναι στους υπεργολάβους των Ανάδοχων Εταιρειών, ενώ τους είχαν δηλώσει για 4ωρη εργασία, εκείνοι εργάζονταν για 10 και 12 ώρες.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, που ακολούθησαν έπειτα από τους ελέγχους οι υπεργολάβοι των Ανάδοχων Εταιρειών δεν πλήρωναν στους εργαζόμενους τις υπερωρίες, τα επιδόματα και τα Δώρα.

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα, με το ΕΚΗ και το ΣΕΠΕ να στέλνουν μήνυμα στους εργαζόμενους να μην δειλιάσουν να προχωρήσουν σε καταγγελίες, ενώ παράλληλα τους διαβεβαιώνουν ότι οι καταγγελίες εξετάζονται μία μία και βεβαιώνονται πρόστιμα στους εργοδότες που δεν τηρούν τους νόμους ασφαλείας και υγιεινής, αλλά και καταπατούν τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων."

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Χειροπέδες στον πλοίαρχο για υπεράριθμους επιβάτες

Δήμος Ηρακλείου: Αντιδράσεις για την ΑΕ και τους παχυλούς μισθούς των στελεχών της

Κρήτη: Μήνυμα από το 112 στους πολίτες για τον υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (φώτο)