Κρήτη

Έρευνα Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου: Αποκαλυπτικά στοιχεία για τον κορωνοϊό

κορωνοϊός ελλάδα

Ένταση, φόβο, αλλά και ικανοποίηση για τον τρόπο που χειρίζονται τις καταστάσεις γύρω από τον κορωνοϊό, αισθάνονται οι Έλληνες έτσι όπως αποτυπώνεται σε πανελλαδική έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο Κρήτης. 

Την έρευνα παρουσίασε στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Γιάννης Χλιαουτάκης, αναλύοντας πολύ σημαντικά αποτελέσματα. 

Κατ’ αρχάς με βάση τα στοιχεία της έρευνας που έγινε διαδικτυακά σε δείγμα μεγαλύτερο των 1.000 ατόμων, αποτυπώνεται ότι οι Έλληνες σε ένα ποσοστό της τάξης του 92 % είναι πάρα πολύ ή πολύ ικανοποιημένοι από τις προσπάθειες που καταβάλει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. 

Ένα 90 % παράλληλα δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένο από τον τρόπο με τον οποίο ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας και ο κ. Τσίοδρας χειρίζονται το θέμα, ενώ μόλις ένα 5 % δηλώνει μη ικανοποιημένο. 

Αναφορικά με τα συναισθήματα των πολιτών, οι 9 στους 10 απάντησαν ότι εξαιτίας των καταστάσεων βρίσκονται σε μια διαρκή ένταση και διέγερση, ενώ ένα ποσοστό που προσδιορίζεται στο 77 % δηλώνει ότι φοβάται για το πώς θα εξελιχθούν οι καταστάσεις. 

Στα θετικά στοιχεία ωστόσο της καραντίνας, εντάσσεται το γεγονός πως 6 στους 10 Έλληνες πλέον δεν αισθάνονται καθόλου μοναξιά, ενώ σχεδόν 9 στους 10 Έλληνες δηλώνουν ότι η επικοινωνία με τους οικείους και τα αγαπημένα τους πρόσωπα έχει βελτιωθεί. 

Η έρευνα μελετά και το επίπεδο της σεξουαλικής δραστηριότητας, το οποίο όμως κατά δήλωση των ερωτώμενων εμφανίζεται μειωμένο, που πιθανώς αποδίδεται στο άγχος και το στρες που προκαλούν οι καταστάσεις. 

Σε σχέση τώρα με τις... εναλλακτικές, φαίνεται πως οι περισσότεροι Έλληνες αναζητούν την εναλλακτική λύση στο φαγητό, ενώ ένα ποσοστό που φθάνει το 80 % δηλώνει ότι είτε δεν προσεύχεται στο Θεό πλέον, είτε προσεύχεται με μικρότερη συχνότητα σε σχέση με πριν. Μόνο ένα 15 % δηλώνει πως έχει θάρρος στο Θεό κι έχει αυξήσει την προσευχή του. 

Θετικό επίσης είναι το γεγονός πως σχεδόν 9 στους 10 Έλληνες δηλώνουν προετοιμασμένοι να κάνουν τεστ εφόσον τους ζητηθεί, αν και αυτοί που δηλώνουν πως θα έκαναν αυτοβούλως και σίγουρα ένα τεστ μειώνονται στους 6 στους 10. 

 

Gossip - LifeStyle

Μπαλτζή: “Είχα προβλέψει ότι θα μας πουλάνε οξυγόνο για να ζήσουμε”

sanni11.jpg

Η Σάννυ Μπαλτζή με ανάρτησή της σόκαρε τους διαδικτυακούς της φίλους που έσπευσαν να τη σχολιάσουν.

 “Το ότι θα μας πουλάνε οξυγόνο για να ζήσουμε το είχα γράψει σε ένα θεατρικό μου που διαδραματίζεται στο μέλλον”. Με αυτά τα λόγια και την πρόβλεψη η γνωστή στιχουργός θέλησε να σχολιάσει όσα συμβαίνουν με την πανδημία του κορονοϊού που ένα από τα πιο συχνά συμπτώματά της είναι η έλλειψη οξυγόνου…"", σχολιάσε η γνωστή στιχουργός.