Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενοίκια: Ένας στους δύο Έλληνες δε μπορεί πια να το πληρώσει!

Image
ενοίκια
 clock 14:09 | 04/07/2022
writer icon newsroom ekriti.gr

Ανασφάλεια και άγχος είναι τα κυρίαρχα αισθήματα που βιώνουν όσες και όσοι ζουν στο ενοίκιο, καθώς λόγω της ακρίβειας, αλλά και τη εκτόξευσης των ενοικίων στα ύψη αδυνατούν να καταβάλλουν το μηνιαίο μίσθωμα για την κατοικία τους.

Μάλιστα πρόσφατα δημοσιεύθηκαν τα στοιχεία έρευνα σύμφωνα με τα οποία 5 στους 10 ενοικιαστές αδυνατούν να πληρώσουν το ενοίκιο τους, ενώ το ζήτημα του ενοικίου έχει γίνει “βραχνάς” για 8 στους 10 ενοικιαστές.

Μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή της Ρένας Σημειαντωνάκη η Πρόεδρος της ΕΚΠΟΙΖΩ Παναγιώτα Καλαποθαράκου, χαρακτήρισε την κατάσταση που βιώνουν εκατοντάδες νοικοκυριά ασφυκτική και αδιέξοδη, με τους περισσότερους να μην μπορούν ανταποκριθούν στην πληρωμή του ενοικίου, την ώρα που τα τελευταία έχουν απογειωθεί.

“30%, 40% ή και 50% τους εισοδήματος ενός νοικοκυριού καλύπτει το ενοίκιο του σπιτιού και ίσως το λογαριασμό ρεύματος, χωρίς καν να έχουν γεμίσει το καλάθι με τα απαραίτητα τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης”, είπε η κα Καλαποθαράκου συμπληρώνοντας ότι πλέον δεν μιλάμε για αξιοπρεπή διαβίωση, αλλά για επιβίωση και φυσικά μια γενιά οφειλετών!

Πλέον η εύρεση σπιτιού και η καταβολή ενοικίου έχει μετατραπεί σε ένα μέγα κοινωνικό πρόβλημα!

Την ίδια στιγμή σε περιπέτειες μπαίνουν πολλοί ενοικιαστές σε αρκετές περιοχές της χώρας ανάμεσα τους και η Κρήτη, λόγου της εισαγωγής πολλών ακινήτων στις πλατφόρμες βραχυπρόθεσμης μίσθωσης – τύπου Airbnb – με αποτέλεσμα να αναγκάζονται να βρουν νέο σπίτι προς ενοικίαση.

Πρότζεκ για γερά νευρά και καμία φορά ακατόρθωτο, καθώς τα σπίτια προς ενοικίαση είναι δυσεύρετα και την ίδια ώρα πανάκριβα!

“Δυστυχώς ο ενοικιαστής προστατεύεται από το νόμο μόνο για τα 3 πρώτα χρόνια του συμβολαίου του. Την επόμενη μέρα ένα θέλει ο ιδιοκτήτης μπορείς να τον διώξει, ενώ βέβαια το ίδιο μπορεί να συμβεί ανα πάσα στιγμή εφόσον δεν υπάρχει καταβολή του ενοικίου΄”, προσθεσε η πρόεδρος της ΕΚΠΟΙΖΩ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - τροχαίο: Πώς έγινε η τραγωδία που ξεκλήρισε την παρέα - Θρήνος για τους δύο νέους

Κρήτη - σοβαρό τροχαίο: Διασωληνωμένος οδηγός μηχανής

Λέκκας: Συνεχίζονται τα μελτέμια - "Χαλάει" ο καιρός το Σαββατοκύριακο

 

 

 

 

 

 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis