Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τιμολόγια ρεύματος: Σοκ από τις επερχόμενες αυξήσεις 50% - Σε απόγνωση τα νοικοκυριά

Image
ρεύμα
 clock 13:35 | 02/09/2021
writer icon newsroom ekriti.gr

Για συνθήκες ασφυξίας στα νοικοκυριά εξαιτίας των επερχόμενων αυξήσεων 50% στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος έκανε λόγο μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή της Ρένας Σημειαντωνάκη η πρόεδρος της ΕΚΠΟΙΖΩ Παναγιώτα Καλοποθαράκου.

Η κ.Καλαποθαράκου τόνισε ότι τόσο η ΕΚΠΟΙΖΩ (Ενωση Καταναλωτών Η ποιότητα Ζωής) όσο και άλλες ενώσεις καταναλωτών έχουν κάνει παρεμβάσεις ώστε να μην υπάρξουν αυξήσεις ενώ επιδιώκεται συνάντηση και με τον υπουργό Ενέργειας κ.Σκρέκα.

Όπως ανέφερε μεγάλο ποσοστό των νοικοκυριών δεν μπορούν να πληρώσει ούτε τους υφιστάμενους λογαριασμούς. Μάλιστα προειδοποίησε ότι τα κοινωνικά προβλήματα ίσως πάρουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις καθώς ενδεχόμενη αύξηση των τιμολογίων του ρεύματος θα συμπαρασύρει σε ανατιμήσεις προϊόντα πρώτης ανάγκης όπως τρόφιμα κ.α.

Η πρόεδρος της ΕΚΠΟΙΖΩ κάλεσε τους παρόχους να απορροφήσουν τις όποιες αυξήσεις και πολιτεία και ΡΑΕ να βάλουν φρένο σε αυτές.

Παράλληλα η ΕΚΠΟΙΖΩ αναφέρει ότι μετά από πολλές καταγγελίες καταναλωτών αλλά και έρευνες που έκανε, έχει επανειλημμένα επισημάνει στα αρμόδια υπουργεία και Αρχές το πρόβλημα των πολύπλοκων, αδιαφανών και μη κατανοητών χρεώσεων, άσχετων με την κατανάλωση ενέργειας. Αποτέλεσμα, οι "φουσκωμένοι λογαριασμοί" τους οποίους δυσκολεύονται να πληρώσουν πολλά νοικοκυριά και ιδίως τα ευάλωτα, ιδιαίτερα τώρα, την περίοδο της πανδημίας.

Η ενέργεια είναι βασικό κοινωνικό αγαθό, εντάσσεται στις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, και ότι η Ε.Ε. μέσω του πακέτου "Καθαρή ενέργεια για όλους τους Ευρωπαίους" επιδιώκει μία ανταγωνιστική, ευέλικτη και χωρίς διακρίσεις αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, θέτοντας τους καταναλωτές στο επίκεντρο της ενεργειακής μετάβασης, με μεγαλύτερη διαφάνεια στους λογαριασμούς και μεγαλύτερη ευελιξία επιλογής, ώστε να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος του κοινωνικού αποκλεισμού και της ενεργειακής πενίας , τόνισε χαρακτηριστικά η κ.Καλαποθαράκου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θλίψη: Πέθανε ο Μίκης Θεοδωράκης (βίντεο - φωτογραφίες)

Κρήτη - κορωνοϊός: Μικρή μείωση στις νοσηλείες στις ΜΕΘ

Κρήτη: "Καμπάνα" σε καφενείο για πελάτη χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis