Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δέκα απάτες από «μαϊμού» τεχνικούς της ΔΕΗ σε Μακεδονία και Ήπειρο

Image
Δέκα απάτες από μαιμού τεχνικούς ΔΕΗ
 clock 13:51 | 10/06/2022
writer icon newsroom ekriti.gr

Όλο το Μάιο τριγύριζαν με Ι.Χ. αυτοκίνητο σε περιοχές της Δράμας, της Καβάλας, της Θεσσαλονίκης, της Ημαθίας, της Κοζάνης, της Άρτας και των Ιωαννίνων τρεις Έλληνες που παρίσταναν τους τεχνικούς της ΔΕΗ, αναζητώντας μοναχικούς ηλικιωμένους που θα μπορούσαν να ξαφρίσουν.

Η δράση τους πήρε τέλος όταν εξιχνιάστηκαν από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Δράμας δέκα απάτες που διέπραξαν στις περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης. Στην ταυτοποίηση δυο εκ των δραστών οδήγησε η έρευνα για την κλοπή που έγινε στο σπίτι μιας ηλικιωμένης σε οικισμό της Δράμας στις 12 Μαΐου. Τότε, ο ένας "μαϊμού" τεχνικός την έπεισε να συγκεντρώσει 9.000 ευρώ και διάφορα χρυσαφικά με το πρόσχημα ότι κινδύνευαν από πυρκαγιά σε περίπτωση βραχυκυκλώματος, απομόνωσε την άτυχη γριούλα σε ένα δωμάτιο κι έπειτα τα άρπαξε και διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση με το όχημα στο οποίο τον περίμενε ο ένας συνεργός του.

Έπειτα από την έρευνα σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ασφαλείας Αλεξάνδρειας Ημαθίας, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο εκ των δραστών και αποκαλύφθηκε ότι από τις 10 ως τις 19 Μαΐου εξαπάτησαν με την ίδια μεθοδολογία άλλους επτά ηλικιωμένους από τους οποίους άρπαξαν περίπου 16.000 ευρώ και κοσμήματα συνολικής αξίας 4.000 ευρώ, ενώ σε δύο περιπτώσεις οι ηλικιωμένοι αντιλήφθηκαν ότι είχαν να κάνουν με απατεώνες και τους έτρεψαν σε φυγή.

Σε βάρος των δύο ταυτοποιημένων δραστών -ένας από τους οποίους έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές για παρόμοιες υποθέσεις- και του άγνωστου μέχρι στιγμής συνεργού τους σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, απάτες και κλοπές τετελεσμένες και σε απόπειρα που υποβλήθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, αλλά θα διαβιβαστεί και στις εισαγγελικές αρχές των πόλεων όπου έδρασαν.

Διαβάστε επίσης: 

Βρέθηκε η 16χρονη Γεωργία

Καταγγελία: Του είπαν να περιμένει 12 ημέρες να χειρουργηθεί ενώ είχε εσωτερική αιμορραγία

Πάτρα: Επιστράτευσε το ανήλικο παιδί της για να κρατάνε τσίλιες σε... διακίνηση ναρκωτικών

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis