Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυτή είναι η 39χρονη που πέθανε λίγες μέρες μετά τον εμβολιασμό της

Image
39χρονη - εμβόλιο
 clock 07:28 | 25/05/2021
writer icon newsroom ekriti.gr

Ένα 39χρονο μοντέλο από τη Βρετανία είναι η 39χρονη που πέθανε σε νοσοκομείο της Κύπρου έπειτα από θρομβοεμβολικό επεισόδιο, λίγες ημέρες μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca όπως δημοσίευσε η Daily Mail. Ο τοπικός Τύπος, συνεργάτες και στενοί φίλοι κατονόμασαν ως την 39χρονη τη Στέφανι Ντιμπουά. Η γυναίκα υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία και ήταν σε κώμα πριν από τον θάνατό της το Σάββατο.

Τον θάνατο της γυναίκας που νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, ανακοίνωσε o εκπρόσωπος Τύπου του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Κύπρου, Χαράλαμπος Χαριλάου, προσθέτοντας ότι έχει εκδοθεί το πιστοποιητικό θανάτου της. Η Βρετανίδα είχε αναφέρει δημοσίως μέσω των social media ότι αισθανόταν άρρωστη μετά τον εμβολιασμό της στις 6 Μαΐου με την AstraZeneca σημειώνοντας ότι ένιωθε φριχτά μετά την πρώτη δόση, ενώ ασθένησε μέρες μετά.

Στις 14 Μαΐου η Ντιμπουά έκανε δεύτερη δημόσια ανάρτηση σχετικά με την κατάστασή της λέγοντας ότι ξύπνησε τρέμοντας, με πόνους στις αρθρώσεις, ζαλάδες, πονοκέφαλο και με δυσκολία αναπνοής. Είπε ότι φοβόταν πως κόλλησε κορωνοϊό αλλά έκανε τεστ και βγήκε αρνητικό. Η γυναίκα ζούσε στην Κύπρο τους τελευταίους πέντε μήνες.

Τι λέει το υπουργείο Υγείας της Κύπρου

«Δεν έχει αποδειχθεί ότι το θρομβοεμβολικό επεισόδιο με χαμηλά αιμοπετάλια συνδέεται με τον εμβολιασμό» της 39χρονης, αναφέρουν πηγές του Υπουργείο Υγείας της Κύπρου,, σύμφωνα με το sigmalive.com. Συγκεκριμένα, τονίζουν ότι «δεν έχει αποδειχθεί ότι το θρομβοεμβολικό επεισόδιο με χαμηλά αιμοπετάλια συνδέεται με τον εμβολιασμό».

Συμπληρώνουν μάλιστα ότι «θρομβοεμβολικά επεισόδια συμβαίνουν και στον γενικό πληθυσμό χωρίς εμβολιασμό. Η αναφορά για το περιστατικό έχει υποβληθεί στον ΕΜΑ και εξετάζεται μαζί με άλλα παρόμοια ύποπτα περιστατικά από όλη την Ευρώπη».

 

Διαβάστε επίσης:

Θλίψη: "Έσβησε" η 32χρονη από το τροχαίο στο Μπαλί - Ακολούθησε τον αγαπημένο της Νάθαν

Τραγωδία: Αυτοπυροβολήθηκε στην καρδιά

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis