Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άξιον Εστί: Ουρές από τα ξημερώματα για την εικόνα από το Άγιον Όρος (βίντεο)

Image
άξιον εστί
 clock 09:45 | 04/05/2023
writer icon newsroom ekriti.gr

Από τα ξημερώματα ξεκίνησαν οι πιστοί να συρρέουν στην μητρόπολη Αθηνών προκειμένου να προσκυνήσουν την ιερή εικόνα της Παναγίας «Άξιον Εστί», η οποία έφτασε χθες με ειδική πτήση στην Αθήνα.

Ο κόσμος καταφθάνει από όλα τα μέρη της Ελλάδας καθώς για πρώτη φορά η εικόνα μεταφέρεται από το Άγιο Όρος. 

Το προσκύνημα θα διεξάγεται καθημερινά από τις 7 το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα ενώ σύμφωνα με το πρόγραμμα, κάθε πρωί θα τελείται Όρθρος και Θεία Λειτουργία και κάθε απόγευμα Παράκληση. Επιπροσθέτως, την Κυριακή 7 Μαΐου, την Τετάρτη 10 Μαΐου -ημέρα της Μεσοπεντηκοστής- και την Κυριακή 14 Μαΐου θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό κάθε 10 λεπτά μπαίνουν στη Μητρόπολη Αθηνών από 30 άτομα για να προσκυνήσουν το Άξιον Έστι την εικόνα που βγήκε για μόλις όγδοη φορά από το Άγιον Όρος και στην οποία η Παναγία κρατά τον Ιησού Χριστό από τα δεξιά και όχι από τα αριστερά.

«Για την Παναγία θα περιμένω μέχρι το βράδυ» είπε χαρακτηριστικά μια γυναίκα που περίμενε υπομονετικά να προσκυνήσει την εικόνα.

Η εικόνα της Παναγίας "Αξιον Εστί" φιλοξενείται στο Ιερό Σύνθρονο του Ναού του Πρωτάτου, στις Καρυές του Αγίου Όρους. Θεωρείται η σημαντικότερη εικόνα του Αγίου Όρους, μιας και είναι «Εφέστιος» και «Προστάτις» των 20 Αγιορείτικων Μονών, αντίγραφο της οποίας βρίσκεται σε κάθε Μονή. Εορτάζει με μεγάλη θρησκευτική λαμπρότητα τη Δευτέρα του Πάσχα με λιτανεία στην περιοχή των Καρεών. Επίσης στις 11 Ιουνίου πραγματοποιείται Θεία Λειτουργία στο Πρωτάτο και πανήγυρη στο Ιερό Παντοκρατορινό Κελλί του «Άξιον Εστίν», σε ανάμνηση του κάτωθεν θαύματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Ανέσυραν τη γυναίκα που έπεσε σε γκρεμό με το αυτοκίνητό της

Ηράκλειο: Δεν κόβονται τα δέντρα στη Δημοκρατίας και στον Μασταμπά

Ηράκλειο: Κατάληψη στο 2ο Γυμνάσιο για να μην φύγει ο Διευθυντής - Τί λέει ο ίδιος

 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis