Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άκης Τσελέντης: Το συγκινητικό "αντίο" στη μητέρα του

Image
άκης τσελέντης
 clock 08:53 | 28/10/2021
writer icon newsroom ekriti.gr

O διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Άκης Τσελέντης, αποχαιρετά την μητέρα του, η οποία πέθανε πριν από λίγα 24ωρα και το μήνυμά του ραγίζει καρδιές.

Ο Άκης Τσελέντης, μέσα από τον λογαριασμό του στο Facebook αναφέρεται στο Φισκάρδο, τον τόπο καταγωγής του, θυμάται «τα υπέροχα Κεφαλλονίτικα φαγητά» της μητέρας του αλλά και τα παράπονά της, επειδή πήγαινε μόνος του για ψαροντούφεκο.

Η ανάρτηση του Άκη Τσελέντη για τη μητέρα του:

“ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΑΣ

Στο αγαπημένο μου Φισκάρδο όπου ταξίδεψε μαζί μου η αγαπημένη μου μητέρα που με τόσες θυσίες με μεγάλωσε σε αυτό το υπέροχο χωριό, μόνο που αυτή σήμερα σκεπάστηκε με το πανάλαφρο άγιο ποτισμένο με αλμύρα χώμα αυτού του τόπου.

Σήμερα το μεσημέρι που θα περάσω από το σπίτι μας δε θα μυρίσω τα υπέροχα Κεφαλλονίτικα φαγητά της, ούτε θα ακούσω το γνώριμο ήχο να χτυπά με το πέτρινο γουδοχέρι το Ρισιάνικο καφτερό σκόρδο για να κάνει την αγαπημένη μας σκορδαλιά, ούτε θα με περιμένει στη πόρτα, ούτε θα ακούσω τη γλυκιά Κεφαλλονίτικη φωνή της «Άκηηηηη ξαναπήγες για ψαροντούφεκο μόνος σου; Θα στα πετάξω όλα ψαροντούφεκα και στολές μα πότε θα βάλεις μυαλό;»

Δεν μπορώ να το Συνειδητοποιήσω ακόμα ότι την έχασα ούτε ποτέ θα μπορέσω. Μακάρι να είχα τον ύπουλο Χάρο μπροστά μου να τον τσάκιζα που παίρνει τους υπέροχους ανθρώπους και αφήνει τα ανήθικα ρεμάλια.

Σήμερα για μια ακόμα φορά κατάλαβα τη ματαιότητα για το κυνήγι της δόξας, του χρήματος της δήθεν κοινωνικής καταξίωσης και τα τηλεοπτικά καραγκιοζιλίκια των δήθεν ειδικών του χώρου. Μόνο η ανιδιοτελής προσφορά αξίζει, μόνο το ειλικρινές ξεκάθαρο βλέμμα και οι φίλοι που δεν σε βλέπουν σαν συμφέρον αν και αυτοί είναι ελάχιστοι. Καλό ταξίδι μανούλα σου οφείλω τόσα πολλά!"

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

28η Οκτωβρίου 1940: Το ηρωικό "όχι" των Ελλήνων

Ηράκλειο: Φωτιά σε δύο αυτοκίνητα, στην ίδια οδό

Κρήτη: Σεισμικές δονήσεις στο Αρκαλοχώρι και ανοιχτά της Ζάκρου

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis