Ηράκλειο

Ηράκλειο - Κορωνοϊός: Συγκλονίζει η περιγραφή γνωστού επιχειρηματία για τη μάχη του με τον ιό

ΜΕΘ

Συγκλονίζει η ανάρτηση γνωστού επιχειρηματία του Ηρακλείου για την μάχη που έδωσε με τον κορωνοϊό. Όπως επισημαίνει ο ίδιος στην ανάρτησή του, πρόκειται για έναν νέο άνθρωπο, χωρίς υποκείμενα νοσήματα, που χρειάστηκε να νοσηλευτεί σοβαρά στη ΜΕΘ COVID του ΠΑΓΝΗ

Μετά την περιπέτεια υγείας που πέρασε, προτρέπει όλους τους συμπολίτες μας, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τηρούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, καθώς "Κανένας δεν μπορεί να γνωρίζει αν θα είναι από τους τυχερούς που θα τον περάσουν ελαφριά ".

Διαβάστε ολόκληρη την ανάρτηση:

"Μια μεγάλη περιπέτεια έφτασε στο τέλος της, ευτυχώς με αίσιο για εμένα τρόπο!
Μετά από ένα μεγάλο διάστημα, έχοντας τα μάτια μου καρφωμένα σε μία οθόνη που μία μεταβολή σε ένα αριθμό θα καθόριζε τη ζωή μου, είμαι πια υγιής στο σπίτι μου!
Ποτέ δεν περίμενα ότι μέσα σε λίγες μέρες θα άλλαζε συνολικά ο τρόπος που αντιλαμβάνομαι τα πράγματα για τη ζωή.

Μοναδική μου συντροφιά, εμένα και πολλών άλλων ανθρώπων, οι εξαιρετικοί υγειονομικοί της μονάδας COVID του ΠΑΓΝΗ, τους οποίους και ευχαριστώ θερμά για τον επαγγελματισμό αλλά κυρίως για την ανθρωπιά τους. Ίσως να ακούγεται κοινότυπο στις μέρες μας, αλλά πράγματι αυτοί οι άνθρωποι δίνουν μια μάχη, που μόνο αν κάποιος έχει την ατυχία να βρεθεί εκεί μπορεί να αντιληφθεί και τους αξείζουν τα πιο θερμά μας συγχαρητήρια! Είμαστε πολύ τυχεροί που στην πόλη μας έχουμε μια τέτοια κλινική, με ανθρώπους που με πραγματική αυτοθυσία σώζουν αθόρυβα και καθημερινά ζωές! Καλή σας δύναμη, συνεχίστε την καλή δουλειά!

Παράλληλα δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ στους δυο πολύ καλούς φίλους γιατρούς τον Σταύρο Σηφάκη και τον Μανώλη Τριγώνη, που στάθηκαν στο πλευρό μου σε όλη αυτή την διαδρομή και με στήριξαν τόσο ιατρικά αλλά και ψυχολογικά, ακούραστα και καθημερινά! Κάπως έτσι χτίζονται οι σχέσεις ζωής!

Τέλος, ειλικρινά μέσα από την καρδιά μου θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους εσάς, για τα μηνύματα και την αγάπη που έλαβα αυτές τις μέρες, αλλά κυρίως να σας παρακαλέσω να είστε πολύ προσεκτικοί!
Ο ιός υπάρχει και είναι πολύ επικίνδυνος! Κανένας δεν μπορεί να γνωρίζει αν θα είναι από τους τυχερούς που θα τον περάσουν ελαφριά και σας το λέει ένας νέος άνθρωπος χωρίς κανένα υποκείμενο νόσημα, που δεν έχει καπνίσει ποτέ στη ζωή του!
Προσέξτε τους εαυτούς σας και τους αγαπημένους σας!
Λίγο ακόμη έμεινε και θα βγούμε νικητές!
Θα πάρουμε ξανά τις ζωές μας πίσω..."

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κρήτη - κορωνοϊός: 45 νέα κρούσματα - 2013 στην Ελλάδα με 607 στις ΜΕΘ και 101 θανάτους!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κρήτη - κορωνοϊός: Αυξάνονται οι ασθενείς στις κλινικές Covid​

Κρήτη

Σαρηγιάννης στο Ράδιο Κρήτη: "Οροφή" τα 1000 κρούσματα έως τον Φεβρουάριο

Δημοσθένης Σαρηγιάννης

Απομακρύνεται το σενάριο για 2.000 κρούσματα τέλη Φεβρουαρίου, που θα ίσχυε εάν δεν είχαμε οδηγηθεί σε σταδιακή απελευθέρωση λιανεμπορίου και της δια ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας, σύμφωνα με τον καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ και καθηγητή Υγειονομικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής  του Ινστιτούτου Προηγμένων Σπουδών της Παβία, Δημοσθένη Σαρηγιάννη, ο οποίος μίλησε στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή της Ρένας Σημειαντωνάκη. 

Ο καθηγητής και η ομάδα του, βάσει προγνωστικού μοντέλου που έχουν αναπτύξει, εκτιμούν ότι εάν υπήρχε μια απότομη απελευθέρωση των οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων, τέλη Φεβρουαρίου θα μετρούσαμε 2000 κρούσματα. Ο υπολογισμός αυτός βασιζόταν στον άνοιγμα των δημοτικών, γυμνάσιων και εμπόριο μετά τις γιορτές, κάτι που δεν έγινε- καθώς το άνοιγμα έγινε “σειριακά” δηλαδή όχι ταυτόχρονα.

Το κλειδί ήταν αυτό: το άνοιγμα να γίνει σε βάθος χρόνου να μην φτάσουμε σε αυτά τα κρούσματα (2000) αλλά να κρατηθούμε σε κάτω από 1000, όπως και γίνεται”. είπε ο καθηγητής συμπληρώνοντας ότι:

Τώρα η πορεία είναι σταθεροποιημένη, όλες οι παράμετροι είναι σταθερές- περίπου 500 κρούσματα . Από την επόμενη εβδομάδα- μια εβδομάδα μετά το λιανεμπόριο- θα δούμε μια μικρή αύξηση η οποία σε φυσιολογικές συνθήκες δε θα οδηγήσει σε πάνω από 800 με 1000 κρούσματα την ημέρα τέλος Φεβρουαρίου”

Νέο μεταλλαγμένο στέλεχος

Τα δύο ορφανά κρούσματα του νέου μεταλλαγμένου στελέχους “ανησυχούν” τον κ Σαρηγιάννη εξαιτίας των πληθυσμιακών δεδομένων, σημειώνοντας ότι προφανώς στην Κρήτη υπάρχουν και άλλα “κρυφά” κρούσματα του μεταλλαγμένου στελέχους.

Από τα μοντέλα που έχει τρέξει ο καθηγητής και η ομάδα του, ο κίνδυνος είναι ακόμη διαχειρίσιμος παρά το άνοιγμα σχολείων και λιανεμπορίου έως τον Μάρτη και Απρίλς. “Από τον Μάιο και μετά, το μεταλλαγμένο στέλεχος θα κυριαρχήσει” συμπληρώνει ο καθηγητής με “οροφή” τα 1500 κρούσματα, με τις καιρικές συνθήκες και τον εμβολιασμό να “βοηθούν” στο να υπάρξει έκρηξη κρουσμάτων.

Ακούστε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα των όσων δήλωσε: