Ηράκλειο

Εκδηλώσεις

Με χορό και μουσική γιόρτασαν την Τσικνοπέμπτη στο Ηράκλειο

tsiknop3.jpg

Μια ακόμη Διοργάνωση της ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ των ΟΜΑΔΩΝ του ΚΚΘ και ΚΠ στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία γεμίζοντας με ενθουσιασμό μικρούς και μεγάλους που κατέκλυσαν χθες, όλους του δρόμους και πλατείες του Ηράκλειου .

tsiknop2.jpg

tsiknop2.jpg, by chara

Το ΜΕΓΑΛΟ STREET ΠΑΡΤΥ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ, το τέταρτο κατά σειρά από το 2013 που ετοιμάζουν οι ΟΜΑΔΕΣ του ΚΚΘ , ξεκίνησε στις 18:30 με το συγκρότημα " ΝΟΤΙΟΙ ΑΝΕΜΟΙ " και ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 24.00 με το συγκρότημα του λυράρη Δημήτρη Μακρυδάκη.
Το ρυθμό του χορού και του κεφιού, μετέφεραν στους μεταμφιεσμένους που πλημμύρισαν το κέντρο της πόλης,συγκροτήματα σύγχρονης και παραδοσιακής μουσικής, d.j και σχολές και ομάδες σύγχρονου και παραδοσιακού χορού παρουσιάζοντας ιδιαίτερες χορογραφίες και happenings.

tsiknop4.jpg

tsiknop4.jpg, by chara

tsiknop1.jpg

tsiknop1.jpg, by chara

Συμμετείχαν το συγκρότημα ΝΟΤΙΟΙ ΑΝΕΜΟΙ η ομάδα τυμπανιστών BATALA CRETA και οι σχολές και Ομάδες σύγχρονου χορού Danziamo, Nenas Academy, Duende Dance Academy, Art and Dance Factory, Tέχνη Χρώ, ΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΩΜΑ, Σχολή Βάσως Νιακάκη, Dance Fusion, Tango Salon , Zumba with Cindy, Malek Group, John and Sofia , Ζορμπάς, Fantastic Flow Crew

Στην κρητική μουσική ηταν το συγκρότημα του λυράρη Δημήτρη Μακρυδάκη
ενώ χορογραφίες και δράσεις με αποκριάτικα έθιμα παρουσίασαν οι "Κρείττονες

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο - Υπόθεση Μελίνας Παρασκάκη: Αθώα η αναισθησιολόγος

μελινα παρασκακη

Αθώα έκρινε το Τριμελές Πλημμελιοδικείο Ηρακλείου την αναισθησιολόγο που εμπλέκεται στην υπόθεση θανάτου της μικρής Μελίνας Παρασκάκη, γράφοντας έτσι τους τίτλους τέλους  στη δικαστική μάχη για τα αίτια και τις συνθήκες που στοίχισαν τη ζωή του κοριτσιού, το Δεκέμβριο του 2015 στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου. Μία υπόθεση που συγκλόνισε την Κρήτη αλλά και ολόλκληρο το πανελλήνιο.

Κατά την ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης, η έδρα στάθηκε ενδελεχώς στο σκεπτικό που ακολουθήθηκε προκειμένου να παρθεί η συγκεκριμένη απόφαση αθώωσης της γιατρού που αντιμετώπιζε την κατηγορία της ανθρωποκτονίαςαπό αμέλεια, έχοντας προηγουμένως εξετάσει τα πορίσματα τριών εμπειρογνωμόνων.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως νωρίτερα η Εισαγγελέας είχε εκφράσει την άποψη πως πρέπει να κριθεί ένοχη η κατηγορούμενη αναισθησιολόγος. 

 

 

 

Το χρονικό της υπόθεσης

Υπενθυμίζεται ότι η αναισθησιολόγος που χειρίστηκε το περιστατικό, παραπέμφθηκε σε δίκη καθώς με βάση την εισαγγελική έρευνα της αποδίδονταν ευθύνες στο στάδιο της μετεγχειρητικής διαχείρισης της διαδικασίας αφύπνισης του 4χρονου κοριτσιού.

Στη γιατρό αποδόθηκε ότι χορήγησε στο παιδί καταφανώς υψηλότερες δόσεις ινοτρόπων ουσιών και αδρεναλίνης από τις συνιστώμενες κατ’ αναλογία, ενώ ούτε ο τρόπος χορήγησης ούτε αυτή καθαυτή η δοσολογία της φαρμακευτικής αγωγής ήταν σύμφωνες με τη διεθνώς αναγνωρισμένη πρακτική και τους ισχύοντες παιδιατρικούς αλγόριθμους που εφαρμόζονται σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

 

Ειδήσεις σήμερα 

Θλιβερή πρωτιά για την Κρήτη στις αυτοκτονίες εν μέσω lockdown

Κρήτη: Βρήκαν τον ... ποντικό που άρπαξε εξοπλισμό 10.000 ευρώ

Πίεση στα νοσοκομεία της Κρήτης: Πάνω από 100 οι ασθενείς με κορωνοϊό