Επιστήμη

UFO: Στη δημοσιότητα η πολυαναμενόμενη έκθεση των ΗΠΑ

ΑΤΙΑ-UFO

Δεν είναι διαθέσιμες αποδείξεις για την ύπαρξη εξωγήινων, παρότι δεκάδες ανεξήγητα εναέρια φαινόμενα που παρατήρησαν στρατιωτικοί πιλότοι δεν μπορούν να εξηγηθούν: η πολυαναμενόμενη έκθεση των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών που υποβλήθηκε στο Κογκρέσο και δόθηκε στη δημοσιότητα μάλλον τα αφήνει όλα ανοιχτά.

«Πιθανόν δεν υπάρχει μοναδική εξήγηση» για τα φαινόμενα αυτά, σύμφωνα με το κείμενο της έκθεσης. «Δεν έχουμε σήμερα επαρκείς πληροφορίες στις βάσεις δεδομένων μας για να αποδώσουμε τα περιστατικά αυτά σε συγκεκριμένα αίτια», προστίθεται.

Στην έκθεση καταγράφονται περιστατικά από το 2004 ως το 2021.

Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών παραδέχονται ότι δεν έχουν καμία εξήγηση για πάνω από 140 εξ αυτών. Το σύνολο των πληροφοριών που συγκεντρώθηκαν «δεν επιτρέπουν να εξαχθεί συμπέρασμα».

Από τα 144 περιστατικά που εξετάστηκαν, μόλις ένα μπόρεσε να εξηγηθεί: επρόκειτο για ένα μεγάλο μπαλόνι που ξεφούσκωνε.

Στα 18 καταγράφηκαν ασυνήθιστες κινήσεις ή ασυνήθιστα χαρακτηριστικά πτήσης, που κατέπληξαν αυτούς που τα παρατήρησαν.

Απειλές ή ΑΤΙΑ
Ορισμένα θα μπορούσαν να εξηγηθούν από την παρουσία τηλεκατευθυνόμενων μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (UAVs) ή πτηνών, που προκάλεσαν σύγχυση στα συστήματα ραντάρ. Άλλα θα μπορούσαν να οφείλονται σε δοκιμές εξοπλισμών ή στρατιωτικών τεχνολογιών από άλλες δυνάμεις, όπως η Κίνα ή η Ρωσία, σύμφωνα με την έκθεση του Γραφείου της Διευθύντριας των Υπηρεσιών Πληροφοριών (ODNI).

Οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ ανησυχούν για το ενδεχόμενο το Πεκίνο και η Μόσχα να δοκιμάζουν υπερηχητικές τεχνολογίες, συστήματα που κινούνται με ταχύτητες υψηλότερες κατά 10 ως 20 φορές μεγαλύτερες από αυτές του ήχου, και μπορούν να κάνουν εξαιρετικά δύσκολους ελιγμούς, είπαν αξιωματούχοι σε αμερικανικά ΜΜΕ.

Την περιέργεια για τα φαινόμενα τροφοδότησε η δημοσιοποίηση την περασμένη χρονιά μερικών βίντεο που τράβηξαν πιλότοι του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, στα οποία μοιάζουν να καταγράφονται πτήσεις Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενων Αντικειμένων (ATIA). Το ένα μαγνητοσκοπήθηκε τον Νοέμβριο του 2004, άλλα δύο τον Ιανουάριο του 2015.

Έπειτα από δεκαετίες μυστικότητας, το Κογκρέσο έδωσε εντολή στην κυβέρνηση να ενημερώνει το ευρύ κοινό για της δραστηριότητες της μονάδας του Πενταγώνου που έχει επιφορτιστεί να μελετά τα επιλεγόμενα ανεξήγητα εναέρια φαινόμενα.

Στην έκθεση δεν αναφέρεται ρητώς η πιθανότητα τα φαινόμενα αυτά να συνδέονται με εξωγήινες μορφές ζωής. Αλλά ούτε αποκλείεται.

Για τον αμερικανικό στρατό και τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών αυτό που χρειάζεται να εξηγηθεί πάνω απ’ όλα είναι εάν τα φαινόμενα αυτά εγείρουν απειλές για τις ΗΠΑ.

«Τα ανεξήγητα εναέρια φαινόμενα εγείρουν ερωτήματα για την ασφάλεια των πτήσεων και για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ», σύμφωνα με το κείμενο, έκτασης εννέα σελίδων.

Σύμφωνα με τον Μαρκ Γουόρνερ, τον πρόεδρο της επιτροπής της Γερουσίας που είναι αρμόδια για τις υπηρεσίες πληροφοριών, ο αριθμός των περιστατικών βαίνει αυξανόμενος από το 2018.

«Η έκθεση αυτή μάλλον δεν επιτρέπει να εξαχθεί σαφές συμπέρασμα και δεν είναι παρά η αρχή των προσπαθειών για να εξηγηθεί ένα ζήτημα που εγείρει κινδύνους για την αεροπορία σε αρκετές περιοχές της χώρας και του κόσμου», σημείωσε ο κ. Γουόρνερ σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε.

Οι ΗΠΑ «πρέπει να μπορέσουν να κατανοήσουν και να μειώσουν τις απειλές για τους πιλότους μας, είτε προέρχονται από UAVs, είτε από μετεωρολογικά μπαλόνια, είτε από μέσα συλλογής πληροφοριών των αντιπάλων μας», πρόσθεσε.

 

Διαβάστε επίσης:

Ισραήλ: Ανακαλύφθηκε ένας άγνωστος έως τώρα Homo (βίντεο)

Οι πρώιμοι καύσωνες του Ιουνίου γίνονται ολοένα συχνότεροι στην Ελλάδα

Κρήτη: Άδοξο τέλος στις διακοπές ενός άνδρα

 

Κόσμος

ΗΠΑ: Πωλείται το πιο «στοιχειωμένο σπίτι» του Rhode Island

ΗΠΑ: Πωλείται το πιο «στοιχειωμένο σπίτι» του Rhode Island

Το εξαιρετικά χαρακτηριστικό, αποικιακού στυλ, σπίτι του Rhode Island, που αποτέλεσε το θέμα της ταινίας τρόμου του 2013 "The Conjuring" είναι διαθέσιμο για αγορά για δεύτερη φορά μέσα σε δύο χρόνια - και η τιμή του είναι τώρα τρεις φορές υψηλότερη.

Το σπίτι στο χωριό Χάρισβιλ, Rhode Island, χτίστηκε το 1736, και αγοράστηκε το 2019 από τον λάτρη των παραφυσικών γεγονότων Cory Heinzen έναντι 440.000 δολαρίων.

Αυτόν τον μήνα, το σπίτι ξαναβγήκε στην αγορά με μια ζητούμενη τιμή 1,200,000 δολάρια. Ο κατάλογός του σημειώνει ότι ο αγοραστής έχει την ευκαιρία «να κατέχει ένα εξαιρετικό κομμάτι της πολιτιστικής ιστορίας».

«Φημολογείται ότι στοιχειώνεται από την παρουσία της Bathsheba Sherman, η οποία το 1800 ζούσε στο σπίτι, το 1677 Round Top Road είναι ένα από τα πιο γνωστά στοιχειωμένα σπίτια στις Ηνωμένες Πολιτείες», αναφέρει η λίστα του Sotheby's International Realty.

Η Andrea Perron, η οποία έζησε εκεί ως παιδί από το 1970, έγραψε την τριλογία "House of Darkness, House of Light", σχετικά με τις εμπειρίες της οικογένειάς της στο σπίτι. Μια έρευνα για το σπίτι από τους παραφυσικούς ερευνητές Ed και Lorraine Warren χρησίμευσε ως βάση για τo"The Conjuring".

«Ειλικρινά, αν είχα τα χρήματα θα τα αγόραζα μόνο για να τα προστατεύσω», δήλωσε ο Perron στο WJAR του NBC.

«Αυτό ήταν πάντα το όνειρό μου να επιστρέψω κάποτε το αγρόκτημα, αλλά να μην ζήσω στο αγρόκτημα, δεν θέλω να ζήσω εκεί».

Μερικές εικόνες στην αρχική λίστα περιέχουν φανταστικές κούκλες Raggedy Ann που κάθονται σε μια πολυθρόνα και είναι κλειδωμένες πίσω από το ποτήρι του ρολογιού του παππού, φαινομενικά ένα νεύμα για την στοιχειωμένη κούκλα ταινία "Annabelle" του 2014, μία από τις πολλές ταινίες στο επιτυχημένο franchise που ακολούθησε το Conjuring.

Άλλες εικόνες είναι πλάνα με λεπτομέρειες που δείχνουν το στυλ της αποικιοκρατίας του σπιτιού - όπως δάπεδα από μασίφ ξύλο και μια μεγάλη πέτρινη εστία - αντί για το πιο πρόσφατο στοιχειωμένο παρελθόν.

Η Jenn Heinzen, εκ των σημερινών ιδιοκτητών του σπιτιού, είπε στη Wall Street Journal ότι το σπίτι έχει κρατησεις για επισκέπτες και περιηγήσεις μέχρι το 2022. Αυτή και ο σύζυγός της πιστεύουν ότι το σπίτι στοιχειώνεται από φαντάσματα από τον πόλεμο του βασιλιά Φιλίππου, την αιματηρή 1675-1678 σύγκρουση μεταξύ ιθαγενών και λευκών εποίκων. Αν και λέει ότι δεν ένιωσε «κακία» στο σπίτι.

«Είναι η γη που στιγματίζεται, όχι το ίδιο το σπίτι», είπε ο κ. Χάινζεν στη WSJ.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Γερμανία-εκλογές: Μια βόμβα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου διέκοψε την ψηφοφορία στην πόλη Βούπερταλ

Ηφαίστειο στη Λα Πάλμα: Άνοιξε ξανά το αεροδρόμιο

Σαν Μαρίνο: Ιστορικό δημοψήφισμα για τη νομιμοποίηση της άμβλωσης

ESPA BANNER