Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Στο σχολείο με μάσκα, αντισηπτικό και... κουβέρτα!

κορωνοϊός παιδιά

Με τα βιβλία τους, τις τσάντες τους, τις μάσκες τους, τα παγουρίνο τους, τα αντισηπτικά τους και την… κουβέρτα τους θα πάνε σήμερα (11.01.2021) σχεδόν μετά από δυο μήνες ξανά στο σχολείο οι μαθητές του 2ου δημοτικού στη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης.

Τι χρειάζεται η κουβέρτα στο σχολείο, θα αναρωτηθείτε: δεδομένου ότι τα παράθυρα πρέπει να είναι ανοιχτά για να αερίζονται οι τάξεις, μάλλον αυτή ήταν η λύση που βρέθηκε.

Το σχολείο που έστειλε οδηγίες στους γονείς να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο με κουβερτούλα είναι το 2ο δημοτικό της Χαλάστρας, στη Θεσσαλονίκη. Ενημέρωσε ότι τα παιδιά πρέπει να έχουν μαζί τους και μια μικρή κουβερτούλα γιατί οι σχολικές αίθουσες θα αερίζονται διαρκώς.

Στις οδηγίες, αφού αναλύεται το πως και ποια ώρα θα φεύγει από το σχολείο κάθε τάξη και τι ώρα θα αρχίζει και θα τελειώνει το ολοήμερο, η διεύθυνση του σχολείου αναφέρει:

Οι μαθητές θα πρέπει να έχουν μαζί τους:

  • * Το παγουρίνο τους ή μπουκάλι με νερό.
  • * Το δεκατιανό τους.
  • * Είδη ατομικής προστασίας (χαρτομάντιλα, αντισηπτικό και αντισηπτικά μαντηλάκια).
  • * Ένα σακουλάκι με δύο επιπλέον καθαρές μάσκες.
  • * Ένα σακουλάκι όπου θα αποθηκεύουν την χρησιμοποιημένη μάσκα τους.
  • * Η σχολική αίθουσα θα πρέπει να αερίζεται συχνά και καλά. Για το λόγο αυτό το κάθε παιδί θα πρέπει να έχει μαζί του μια μικρή κουβερτούλα τοποθετημένη σε σακούλα με το όνομά του. Κάθε Παρασκευή θα επιστρέφεται στο σπίτι για πλύσιμο.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σητεία - κορωνοϊός: Γονείς αποφάσισαν να μην στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο

 Σχολεία: Πρώτο κουδούνι για νηπιαγωγεία και δημοτικά μετά από δύο μήνες

Κρήτη: Αγανάκτησαν οι έμποροι - Απέκλεισαν την Τράπεζα της Ελλάδος

Πολιτικό Παρασκήνιο

Κορωνοϊός-Χαρδαλιάς για θανάτους: «Κρατήστε τις κατάρες»- Η οργισμένη ανάρτηση στα social media

νίκος χαρδαλιάς

Με μια οργισμένη ανάρτηση στα social media ο Νίκος Χαρδαλιάς στράφηκε εναντίον όσων αμφισβητούν τους κυβερνητικούς χειρισμούς για την πανδημία του κορoνοϊού. Μάλιστα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας δημοσίευσε και έναν πίνακα με τους με τους θανάτους που έχουν καταγραφεί σε χώρες της ΕΕ.

«Κρατήστε κάποιοι τα αναθέματα, τις κατάρες, τις παράλογες και μικροπολιτικές απορίες και εξυπνακίστικες αναλύσεις. Και μην αναρωτιέστε γιατί το ένα, γιατί το άλλο. Κάθε μέτρο, κάθε απόφαση έχει ένα μόνο κριτήριο, την ανθρώπινη ζωή. Και όλες οι απαντήσεις είναι στον παρακάτω πίνακα», έγραψε ο Νίκος Χαρδαλιάς. 

 

 

Στην ανάρτησή του στο twitter, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας αναδημοσίευσε έναν πίνακα του Γιώργου Κύρτσου με τους θανάτους σε χώρες της ΕΕ ανά εκατομμύριο κατοίκους, ύστερα από 1 χρόνο πανδημίας.

Ειδήσεις σήμερα 

Κορωνοϊός: Το Ισραήλ θα εμβολιάσει Παλαιστίνιους εργάτες

Θεσσαλονίκη - Κορωνοϊός: Πορεία διαμαρτυρίας κατά του lockdown - Βίντεο

Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος - πανδημία : "Είμαστε ακόμη μακριά από το τέλος"