Ελλάδα

Συνεχίζουν να δουλεύουν ενώ θα μπορούσαν να είχαν βγει στη σύνταξη!

συνταξιούχος

Ποιος είπε ότι μόνο οι εργάτες πρέπει να βγαίνουν στη σύνταξη νωρίτερα ή όταν έρθει η ώρα τους; Ακόμη και οι εργαζόμενοι σε υπαλληλικές θέσεις δεν μπορεί να αναβάλουν για πάντα τη συνταξιοδότηση...

Ένας τρόπος για να προετοιμαστούν για τη σύνταξη είναι να κάνουν οικονομία. Ένας άλλος τρόπος: να μην συνταξιοδοτηθούν.

Έρευνα που δημοσιεύει το πρακτορείο «Bloomberg» δείχνει ότι το 83% (τα 4/5 των ερωτηθέντων), ηλικίας κάτω των 35 ετών, δηλώνουν ότι σχεδιάζουν να εργαστούν κατά τη διάρκεια της συνταξιοδότησης.

Σύμφωνα με την έρευνα, που κυκλοφόρησε αυτό το μήνα από το ινστιτούτο «Merrill Edge», το 79% της «γενιάς X» (αυτών που γεννήθηκαν μεταξύ του 1960 και του 1978) και το 64% των «baby boomers» (αυτών που γεννήθηκαν μετά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο) θα συνεχίσουν να εργάζονται. 

«Ειδικά, αν θέλουν να επιμείνουμε στο επάγγελμα που έχουν επιλέξει, πρέπει να ξέρουμε ότι δεν θα μπορούμε να εργαζόμαστε εφόρου ζωής! Ακόμη και οι υπάλληλοι γραφείου πρέπει να προετοιμαστούν για το ενδεχόμενο ότι η σταδιοδρομία τους κάποια στιγμή θα τελειώσει».

«Έχουμε την τάση να πιστεύουμε ότι οι εργάτες πρέπει να συνταξιοδοτούνται πρόωρα», επισημαίνει ο οικονομολόγος Τζέφρι Σάντσενμπάχερ του «Boston College Geoffrey» και προσθέτει: 

«Καθώς γερνάμε, δεν μειώνονται με τον ίδιο βαθμό οι ικανότητες σε όλους μας. Κατά κάποιο τρόπο, γινόμαστε και καλύτεροι. Οι εργαζόμενοι μεγαλύτερης ηλικίας τείνουν να είναι πιο πεπειραμένοι από τους νεότερους εργαζόμενους», κατέληξε η έρευνα.

«Η άσκηση και η καλή διατροφή μπορεί να σας βοηθήσει να παραμείνετε περισσότερο παραγωγικοί», τονίζουν οι Αμερικανοί ειδικοί.

protothema.gr

Ελλάδα

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Πάπα στην Κύπρο, αναχωρεί το πρωί για την Αθήνα

Πάπας Φραγκίσκος

Προσευχή με μετανάστες, στην Καθολική Εκκλησία Τιμίου Σταυρού, στην Κύπρο, τέλεσε το απόγευμα της Παρασκευής ο Πάπας Φραγκίσκος.

Στην διάρκεια της προσευχής του, ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας εξέφρασε την χαρά του που βρέθηκε στο ναό και ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στην Κύπρο με αυτή τη συνάντηση προσευχής.

Στις 9 το πρωί του Σαββάτου θα πραγματοποιηθεί στη Λάρνακα η αποχαιρετιστήρια τελετή του Πάπα, παρόντος του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη. Ο Πάπας αναχωρεί αύριο στις 09.15 για την Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επίσκεψη Πάπα Φραγκίσκου στην Αθήνα: Τα μέτρα της Άστυνομίας

Λέσβος: Ο Πάπας Φραγκίσκος έρχεται στις 5 Δεκεμβρίου

Ηράκλειο: Φωταγωγήθηκε το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στην Πλατεία Ελευθερίας (Φωτογραφίες)

ESPA BANNER