Ελλάδα

Συνέδριο τυποποίησης του ΝΑΤΟ στην Αθήνα

nato-690x400.jpg

Συνέδριο τυποποίησης με θέμα «ΝΑΤΟ Use of Civil Standards» πραγματοποιήθηκε στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων . Στο συνέδριο συμμετείχαν 125 υψηλόβαθμα στελέχη από 26 κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ και κράτη εταίρους αυτού, 6 στρατηγεία και φορείς της Συμμαχίας, 4 κέντρα αριστείας του ΝΑΤΟ, 19 διεθνείς και ευρωπαϊκοί οργανισμοί τυποποίησης, 4 ελληνικοί, ευρωπαϊκοί και βορειο-αμερικάνικοι σύνδεσμοι αμυντικής βιομηχανίας καθώς και από την ευρωπαϊκή επιτροπή. 

To συνέδριο οργανώθηκε από το ΓΕΕΘΑ σε συνεργασία με τις αρχές τυποποίησης της Συμμαχίας, δεδομένου ότι η χώρα μας έχει ορισθεί επικεφαλής του σχεδίου δράσης για την ενίσχυση της εκπαίδευσης επί της τυποποίησης από την ανώτατη επιτροπή Τυποποίησης του ΝΑΤΟ, με σκοπό την ενίσχυση της συνεργασίας, της διαλειτουργικότητας και της αλληλοενημέρωσης των φορέων αμυντικής και πολιτικής τυποποίησης του ΝΑΤΟ, με εταίρους, κυβερνητικούς και μη κυβερνητικούς οργανισμούς.

Τις εργασίες της σημερινής ημέρας παρακολούθησε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Ελλάδα

Κορωνοϊός: Oι συγκρίσεις με Βέλγιο και Ολλανδία, δικαιώνουν τα έγκαιρα μέτρα στην Ελλάδα

κορωνοϊός

Τα αυστηρά, έγκαιρα, προληπτικά μέτρα αποδίδουν σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος που κοινοποίησε δύο γραφήματα για τα κρούσματα και τον αριθμό των νεκρών σε Ελλάδα, Βέλγιο και Ολλανδία.

«Τα αυστηρά, έγκαιρα, προληπτικά μέτρα για τον περιορισμό του #κορονοιου που πήρε η Ελλάδα, αποδίδουν. Κανένας εφησυχασμός! Εγρήγορση, πειθαρχία, πίστη. Και θα τα καταφέρουμε!». Με αυτό το σχόλιο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανήρτησε στον λογαριασμό του στο Twitter το γράφημα που δείχνει τα στατιστικά της χώρας σε κρούσματα και των θυμάτων του κορωνοϊού σε σύγκριση με την Ολλανδία και το Βέλγιο.

Δείτε τα γραφήματα:

Ο αριθμός των κρουσμάτων.
Ο αριθμός των κρουσμάτων.

 

Ο αριθμός των θυμάτων.
Ο αριθμός των θυμάτων.