Skip to main content
ΕΛΛΑΔΑ
Πάνω από 36.000 πρόσφυγες και μετανάστες σε όλη την Ελλάδα
Ειδομένη
 clock 17:53 | 07/03/2016
writer icon newsroom ekriti.gr

Σε 36.419 ανέρχονταν οι πρόσφυγες και μετανάστες στη χώρα το πρωί, σύμφωνα με στοιχεία του Συντονιστικού Οργάνου για τη Διαχείριση της Προσφυγικής Κρίσης.
Στα νησιά (στη Λέσβο, τη Σάμο, τη Χίο, τη Μεγίστη, την Κω, τη Λέρο και την Κάλυμνο) βρίσκονται 7.418 άτομα, εκ των οποίων τα 2.293 είναι νεοαφιχθέντα. 
Στην ηπειρωτική χώρα παραμένουν 29.001 πρόσφυγες, εκ των οποίων 1.700 άτομα στο Σχιστό, 690 στον Ελαιώνα, 1.120 στο γήπεδο μπέιζμπολ στο Ελληνικό, 1.530 στο γήπεδο χόκεϊ του Ελληνικού, 1.500 στην αίθουσα αφίξεων του πρώην αεροδρομίου, 2.063 στο κέντρο φιλοξενίας στα Διαβατά, 3.567 στον Χέρσο Κιλκίς, 3.400 στη Νέα Καβάλα Κιλκίς, 3.228 στο λιμάνι του Πειραιά, 709 στη Νέα Καρβάλη, 200 στην Ελευθερούπολη, 393 στην Κοζάνη, 230 στη Φθιώτιδα και 121 στο Λαύριο.
Επίσης, 8.550 είναι οι πρόσφυγες εντός του camp στην Ειδομένη, ενώ από τις 6 το πρωί της Κυριακής έως τις 6 το οπρωί σήμερα επιτράπηκε η διέλευση από την ουδέτερη ζώνη με την ΠΓΔΜ σε μόλις 337 άτομα.
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το ΑΠΕ, 14 νέες δομές φιλοξενίας προσφύγων βρίσκονται σε φάση ανάπτυξης σε όλη την Ελλάδα.
Συγκεκριμένα, διαμορφώνονται πρώην στρατόπεδα στη Μαλακάσα, τις Αφίδνες, τη Δράμα και το Λιτόχωρο, η κατασκήνωση των Ενόπλων Δυνάμεων στον Άγιο Ανδρέα, ένα ακόμα ξενοδοχείο στις Θερμοπύλες, τέσσερις εγκαταστάσεις στην Ήπειρο και τέσσερις εγκαταστάσεις στη Θεσσαλία.
Επίσης, δρομολογείται και η επέκταση του κέντρου στον Ελαιώνα, προκειμένου να φιλοξενήσει άλλα 700 άτομα. Όλες οι παραπάνω δομές θα είναι σε θέση να φιλοξενήσουν επιπλέον 17.400 άτομα.

(Φωτογραφία - Μάριος Λόλος)

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2026 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis