Ελλάδα

Νεκρός ο οδηγός του ΙΧ που έπεσε στο λιμάνι - βίντεο

πειραιάς

Σε τραγωδία εξελίχθηκε το ατύχημα που έλαβε χώρα το πρωί της Τετάρτης στον Πειραιά όταν ένα αυτοκίνητο έπεσε στο λιμάνι, αφού ο οδηγός του ανασύρθηκε νεκρός.

Το αυτοκίνητο έπεσε στην πύλη Ε2, όπου και αναχωρούν τα πλοία για την Κρήτη.  Οι αρχές ειδοποιήθηκαν από διερχόμενο οδηγό που είδε το αυτοκίνητο να πέφτει στη θάλασσα. Στο ΙΧ δεν υπήρχε άλλος επιβαίνων.

Ο άτυχος άνδρας ο οποίος ήταν σύμφωνα με τις πληροφορίες, ηλικίας 55-60 ετών, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Τζάνειο νοσοκομείο Πειραιά. Γερανοφόρο όχημα πραγματοποίησε ανέλκυση του βυθισμένου οχήματος.

 

 

 

 

Στο σημείο  έσπευσε πλωτό του λιμενικού σώματος και ομάδα της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών, προκειμένου να διεξάγει έρευνες, ενώ τα αίτια της πτώσης διερευνώνται.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Στη βουλή το νομοσχέδιο για την τηλεργασία στο Δημόσιο

Ο καιρός στην Κρήτη: Λίγες νεφώσεις στον κρητικό ουρανό για σήμερα

Αγροδιατροφή: Πρόγραμμα για την ενδυνάμωση γυναικών επιχειρηματιών

Κρήτη

Κρήτη: Εγκαινιάστηκε στο ΙΤΕ η υπερσύγχρονη μονάδα απεικόνισης - Τέταρτη στον κόσμο

Από τα εγκαίνια της μονάδας

Η Κρήτη διαθέτει τις υποδομές και το ανθρώπινο δυναμικό για να μετατραπεί σε έναν πρότυπο κόμβο έρευνας και καινοτομίας στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, τόνισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης μιλώντας στο ΙΤΕ, στα εγκαίνια της μονάδας Υβριδικών Τεχνικών Μοριακής Απεικόνισης που είναι η πρώτη στην Νοτιανατολική Ευρώπη και η τέταρτη στον κόσμο.

Ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης
Ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης

Η μονάδα του Ινστιτούτου Πληροφορικής του ΙΤΕ που συγχρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης, θα προάγει την έρευνα στις απεικονιστικές διαγνωστικές μεθόδους και στα εγκαίνιά της ήταν παρόντες εκπρόσωποι της Εκκλησίας, ο Υφυπουργός Έρευνας & Τεχνολογίας, Δρ. Χρήστος Δήμας, ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας & Καινοτομίας, Καθ. Αθανάσιος Κυριαζής, τοπικές Αρχές, Ερευνητές, μέλη της Πανεπιστημιακής κοινότητας, κ.α.

Ο Περιφερειάρχης στην ομιλία του συνεχάρη το Διευθυντή του Ινστιτούτου Πληροφορικής, τον Πρόεδρο και τη Διοίκηση του ΙΤΕ, για το σπουδαίο έργο που επιτελούν, επισημαίνοντας, ότι «ως Περιφέρεια Κρήτης είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για τα ερευνητικά και ακαδημαϊκά μας ιδρύματα. Παράλληλα είμαστε αποφασισμένοι να αναπτύξουμε όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες, να συνεργαστούμε με όλους τους φορείς, προκειμένου να καθιερώσουμε το νησί μας, σε έναν πρότυπο κόμβο έρευνας και καινοτομίας. Σε μια Περιφέρεια, όπου η επιστήμη θα συναντιέται σε κοινούς δρόμους με την κοινωνία και μαζί θα χτίζουν ένα καλύτερο μέλλον για τη νέα γενιά, τους νέους επιστήμονες του τόπου μας».

Από την παρουσίαση της μονάδας
Από την παρουσίαση της μονάδας

Σε αυτή την πρωτοβουλία ο κ Αρναουτάκης ζήτησε την στήριξη της Κυβέρνησης, του παριστάμενου Υπουργού, του Γεν. Γραμματέα, των Αρχών και φορέων, προσθέτοντας: «Τα εγκαίνια μιας ακόμα υπερσύγχρονης μονάδας στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, αποτελούν μέρος της Στρατηγικής της Περιφέρειας Κρήτης, καθώς μέσα από τη συνεργασία μας, με τα ερευνητικά και ακαδημαϊκά Ιδρύματα του νησιού και με βάση το Στρατηγικό μας Σχεδιασμό, τη Στρατηγική της Έξυπνης Εξειδίκευσης, αλλά και το Νέο Περιφερειακό μας Πρόγραμμα «Κρήτη 2021-2027» στοχεύουμε, στην ενίσχυση των ικανοτήτων της έρευνας και της καινοτομίας, στην αξιοποίηση των προηγμένων τεχνολογιών με την ενίσχυση υφιστάμενων κέντρων αριστείας και τη σύμπραξη ερευνητικών κέντρων με επιχειρήσεις, στον ψηφιακό μετασχηματισμό και την αποτελεσματική διακυβέρνηση και βέβαια στην ενίσχυση και αναβάθμιση των Ερευνητικών υποδομών των ιδρυμάτων της Περιφέρειας Κρήτης θα επιτρέψει την ενδυνάμωση της έρευνας σε τομείς αιχμής, όπως η ιατρική έρευνα, με παράλληλη ενδυνάμωση των κέντρων αριστείας Κρήτης».

Στην σημαντικότητα της πρωτοποριακής μονάδας και στα επιτεύγματα του ΙΤΕ αναφέρθηκαν στους χαιρετισμούς τους ο Υφυπουργός κ. Δήμας, ο Γεν Γραμμ. κ. Κυριαζής ,ο Δ/ντης του ΙΤΕ κ. Ταβερναράκης, ο Δντης Ινστιτούτου Πληροφορικής κ Πλεξουσάκης,ο Ερευνητής,επιστημονικός υπεύθυνος της μονάδας Γιώργος Παπαδάκης, οι οποίοι και ευχαρίστησαν τον Περιφερειάρχη Κρήτης για την συνεχή, έμπρακτη στήριξη του.

Ο αγιασμός που προηγήθηκε στο ΙΤΕ
Ο αγιασμός που προηγήθηκε στο ΙΤΕ

Ο Δρ. Νικόλαος Πατρώνας, Ομότιμος Ερευνητής, Τμήμα Ακτινολογίας και Απεικονιστικών Επιστημών, Κλινικό Κέντρο, Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας, Μπηθέσδα, ΗΠΑ, πραγματοποίησε την κεντρική ομιλία με τίτλο «Ιατρική απεικόνιση: Που ήμασταν, που φθάσαμε και που πάμε». Ομιλητές στα εγκαίνια επίσης ήταν ο Καθηγητής Απόστολος Καραντάνας, ο Καθηγητής Κώστας Μαριάς, ενω χαιρετισμό εκ μέρους της Εκκλησίας απηύθυνε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Πρόδρομος ο οποίος και τέλεσε τον Αγιασμό.

Στην παρουσίαση του ο Δρ. Γιώργος Ζ. Παπαδακης, Ερευνητής Β, Επιστημονικός Υπεύθυνος της Μονάδας Υβριδικών Τεχνικών Μοριακής Απεικόνισης (HMIU), ανέφερε, ότι, ο συγκεκριμένος τομογράφος είναι ο πρώτος σε όλη τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και ο τέταρτος, αντίστοιχα, σε παγκόσμιο επίπεδο.

 

«Η καινοτομία έγκειται στο ότι επιτρέπει την ταυτόχρονη λήψη δεδομένων από δύο τομογράφους, γεγονός που εκτοξεύει την ανατομική και χρονική ακρίβεια στη λήψη δεδομένων, με σημαντικές ερευνητικές δυνατότητες σε όλα τα πεδία της μεταφραστικής έρευνας», εξήγησε ο κ. Παπαδάκης, προσθέτοντας, ότι, υπάρχουν εφαρμογές στην Ογκολογία, την Καρδιολογία, τη Νευρολογία, τα Μυοσκελετικά Νοσήματα και τη Ρευματολογία και άλλα πεδία της ιατρικής.

Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση
Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση

Αποτελεί, ουσιαστικά, ένα ερευνητικό υπερ-όπλο που…εκτοξεύει τις δυνατότητες μοριακής απεικόνισης, το οποίο θα επιτρέψει την παραγωγή γνώσης η οποία στη συνέχεια θα μεταφερθεί στην κλινική πράξη.

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Βρέθηκε ζωντανό το ζευγάρι που έψαχναν μετά από πολύωρες έρευνες (φωτο)

Κρήτη: 195 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 1.553 σε όλη τη χώρα