Skip to main content
ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Τσιόδρας: Ελπίδες για φάρμακο κατά του ιού από Κίνα και Γαλλία

Image
κορωνοϊός
 clock 20:52 | 18/03/2020
writer icon newsroom ekriti.gr

Αισιόδοξος για τις προσπάθειες που καταβάλλονται σε όλο τον κόσμο για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού εμφανίστηκε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, κατά την ενημέρωση των εκπροσώπων του Τύπου για την πορεία του φονικοί ιού.

Ειδικότερα, αναφερόμενος σε «ενθαρρυντικά», όπως τα χαρακτήρισε, αποτελέσματα, ο κ. Τσιόδρας υπογράμμισε ότι «ερευνητική ομάδα από την Κίνα ανακοίνωσε θεραπευτική χρήση νέου φαρμάκου σε κλινική μελέτη 340 ασθενών στο Ουχάν και στο Σέντζεν, η οποία έδειξε αρνητικοποίηση του ιού εντός τεσσάρων ημερών από τη χορήγηση του φαρμάκου».

«Επίσης, ερευνητική ομάδα της Γαλλίας από ομάδα του διάσημου καθηγητή Λοιμώξεων κ. Ραούλτ χρησιμοποίησε σχήμα φαρμάκων που ήδη χρησιμοποιείται» προσέθεσε, λέγοντας πως «υπάρχουν κάποια ενθαρρυντικά δεδομένα. Ειδικά γι' αυτό το θέμα αναμένουμε ειδικές οδηγίες, από ειδική ομάδα εργασίας και συνεδριάζει σήμερα υπό την προεδρία του κ. Γαργιαλιάνου, προέδρου της Εταιρείας Λοιμώξεων».

Παράλληλα, επιτέθηκε κατά «συναδέλφων» του, που «τερατολογούν» και αναφέρονται σε καταστροφικά σενάρια, χωρίς καμία επιστημονική βάση.

Ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι είναι ανάγκη να μην δημιουργείται φόβος ότι θα γίνουμε Ιταλία και ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει τέτοιος κίνδυνος. Ο επικεφαλής του ΕΟΔΥ είπε ότι οι νέοι δεν κινδυνεύουν τόσο, αλλά μπορούν να μεταδώσουν πιο εύκολα τον ιό σε μεγαλύτερους ανθρώπους ηλικιακά. Αυτό αποδεικνύει και το γεγονός ότι ο μέσος όρος ηλικίας των περισσότερων κρουσμάτων είναι άτομα από 60 ετών και άνω.

«Περιμένουμε περισσότερα κρούσματα. Σταδιακά δεν θα ανακοινώνουμε ένα-ένα τα κρούσματα, αλλά θα ανακοινώνουμε μόνο τα σοβαρά» τόνισε, μεταξύ άλλων. Επανέλαβε ότι πρέπει όλοι να λειτουργούμε σαν να φέρουμε ήδη τον κορωνοϊό και να λαμβάνουμε όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε να προστατεύουμε τους γύρω μας.

«Η απάντηση σε όλους που ασκούν κριτική είναι πως οι στόχοι των τεστ στη χώρα μας είναι: ο έλεγχος γίνεται για περιστατικά με αυστηρά κριτήρια. Όσον αφορά τον γενικό πληθυσμό, δεν γίνεται με καταμέτρηση όλων των περιστατικών, αλλά μία που αφορά όλες τις νοσηλείες και μία ειδική δειγματοληπτική διαδικασία, που δεν θα θέτει σε κίνδυνο τις ομάδες αυξημένου κινδύνου» συμπλήρωσε.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis