Ελλάδα

Γυναικοκτονία -Ρόδος: Η ψυχολόγος της Ντόρας παρομοίαζε το δράστη με τον πιλότο στα Γλυκά Νερά

γυναικοκτονια ροδος

Ανοίγουν, όσο περνούν οι μέρες, τα στόματα για τον εφιάλτη που ζούσε η 31χρονη Ντόρα στη σχέση της με τον 40χρονο, ο οποίος της έκοψε τόσο άδοξα το νήμα της ζωής.

Η 31χρονη έπεσε νεκρή στη Ρόδο από τα πυρά του άνδρα με τον οποίο είχε βρει το θάρρος να χωρίσει, λόγω των όσων βίωνε. Μάλιστα, φαίνεται πως είχε αντιληφθεί ότι ο δράστης ήταν ικανός για γυναικοκτονία.

Η ξαδέλφη της Δώρας, αποκαλύπτει και νέα στοιχεία για την υπόθεση που έχει σοκάρει το πανελλήνιο.

Ο 40χρονος εμφανίζεται από τα λεγόμενα της ίδιας της Δώρας ως ένας άνθρωπος επικίνδυνος, ενώ ακόμη και η ψυχολόγος στην οποία είχε σπεύσει να ζητήσει βοήθεια, της είχε πει ότι ήταν άρρωστος ψυχολογικά και τον παρομοίασε με τον πιλότο, Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, που δολοφόνησε την Καρολάιν μέσα στη μεζονέτα τους, στα Γλυκά Νερά.

«Δεν την άφηνε ούτε να κάνει τσιγάρο στο μπαλκόνι»

«Τον γνώρισα για δύο ώρες στη θάλασσα. Αυτό ήταν δεν τον ξαναείδα γιατί και αυτός δεν επιδίωξε, δεν ήθελε πολλά-πολλά με κανέναν. Ήταν πολύ εγωκεντρικός, με έβλεπε μες τα μάτια να δει το τι θα της πω και το τι θα μου πει, δηλαδή ήθελε να τη βάλει εκείνος στο καλούπι που ήθελε. Και μετά αργότερα, όταν έμαθα ότι χώρισαν…» λέει αρχικά η ξαδέλφη της 31χρονης καθηγήτριας.

Στη συνέχεια περιγράφει τη συνομιλία που είχε με την Δώρα, στις 19 Σεπτεμβρίου. «Μιλήσαμε 19 του μήνα και μου είπε όλα αυτά τα πράγματα που περνούσε και της είπα να του κάνει ασφαλιστικά μέτρα. Και μου είπε ότι φοβόταν να το κάνει.

Μου είπε ότι δεν την άφηνε να πάει για καφέ, ότι είχε τα κλειδιά μέσα από την πόρτα για να ελέγχει πότε γυρνάει, δεν την άφηνε να κάνει τσιγάρο στο μπαλκόνι, δεν την άφηνε να δει τηλεόραση, δεν την άφηνε να κάνει τίποτα. Τη ρώτησα αν τη χτυπάει, δεν μου είπε κάτι γι’ αυτό. Ότι ήταν πάρα πολύ πιεστικός και δεν… ζούσε ένα δράμα» αναφέρει η ξαδέλφη της.

«Να τον προσέχετε γιατί είναι ικανός να σκοτώσει την επόμενη γυναίκα»

Επίσης, η ξαδέρφη της Ντόρας, αποκαλύπτει, ότι η Δώρα είχε απευθυνθεί στην αστυνομία, «γιατί αυτός μπήκε μέσα στο ίντερνετ να παραβιάσει τα προσωπικά της δεδομένα και της έσβησε τα πάντα από μέσα” και ότι της μετέφερε “ότι ήταν ικανός για όλα».

«Μου είπε ότι μίλησε με ψυχολόγο και της είπε ότι ήταν άρρωστος ψυχολογικά και τον παρομοίασε με τον πιλότο, που έγινε πριν κάποιο καιρό…με την Καρολάιν. Ότι είναι το ίδιο στιλ με αυτόν.

Μου είπε και ότι έχει μιλήσει με την αδελφή του και της είπε ‘να τον προσέχετε γιατί είναι ικανός να σκοτώσει την επόμενη γυναίκα’. Και μου λέει ‘αυτόν μια μέρα, θα τον δεις στις ειδήσεις να σκοτώνει γυναίκα. Και μετά από τρεις ημέρες έμαθα ότι ήταν η ξαδέλφη μου’» αναφέρει η κοντινή συγγενής της άτυχης Δώρας.

 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γυναικοκτονία στη Ρόδο- Πατέρας δράστη: Ό, τι έκανε ο γιος μου το έκανε από αγάπη

Γυναικοκτονία στη Ρόδο: Βίαιο χαρακτήρα καταγγέλουν οι πρώην σύντροφοι του δράστη

Γυναικοκτονία στη Ρόδο- Θείος του δράστη :«Δεν είναι όλες οι γυναίκες άγγελοι»

 

Ελλάδα

Μίκης Θεοδωράκης: Ιδιόχειρα σημείωμα του συνθέτη στον Νίκο Κουρή φέρνει ανατροπές

Μίκης Θεοδωράκης

Ο Νίκος Κουρής, λίγο μετά το άνοιγμα και τη δημοσιοποίηση μέρους της διαθήκης του Μίκη Θεοδωράκη έδωσε στη δημοσιότητα ένα ιδιόχειρο σημείωμα το μουσικοσυνθέτη.

Ο άνδρας που ισχυρίζεται ότι είναι γιός του Μίκη Θεοδωράκη και εδώ και χρόνια υπογράφει με το επίθετό του έχει στην κατοχή του σημείωμα του συνθέτη στο οποίο τον αποκαλεί «Νίκο Θεοδωράκη».

«Για τον Νίκο Θεοδωράκη, Έχεις την άδειά μου να μεταδίδεις από το Radio Μikis 1 και 2 τη μουσική μου» γράφει το σημείωμα που δημοσιοποίησε το okmagr.gr, το οποίο μένει να αποδειχθεί ότι είναι αυθεντικό.

«Υπάρχει έμμεση αναγνώριση»

Ο δικηγόρος του Νίκου Κουρή έδωσε τη δική του ερμηνεία στα όσα γράφει ο συνθέτης στη διαθήκη του. «Ασφαλώς και δεν είναι αυτή η ερμηνεία της διαθήκης που υποστηρίζει η άλλη πλευρά… Η αναφορά στον εντολέα μου έχει δυο ενότητες. Η μια ενότητα αφορά το έργο του στο ραδιόφωνο, η άλλη ενότητα αφορά το όνομα. Σχετικά με το όνομα αναφέρει ρητά ως Νίκο Κουρή, μια φορά λέει «Νίκο Θεοδωράκη όπως υπογράφει» πλην όμως στη συνέχεια – επειδή αναφέρεται πάρα πολλές φορές στο όνομα Νίκος Κουρής – λέει «Νίκος Κουρής (Θεοδωράκης)». Για μας αυτό σημαίνει ότι τον αναγνωρίζει έστω και έμμεσα ως Νίκο Θεοδωράκη, ως γιο του.

Αυτή είναι η εκτίμησή μας. Αν δείτε το περιεχόμενο της συγκεκριμένες διαθήκης θα δείτε να αναφέρει πάρα πολλά ονόματα ως συνεργάτες και φίλους του. Τον Νίκο δεν τον έχει μέσα στους συνεργάτες και τους φίλους του. Τον έχει ως Νίκο Κουρή – Θεοδωράκη. Για εμάς αυτό είναι έμμεση αναγνώριση αυτού που ισχυριζόμαστε. Θεωρούμε πως αν ήθελε να πει κάτι άλλο, ότι δεν είναι γιος του θα το έλεγε, θα τον ανέφερε ως φίλο ή συνεργάτη του…. Έχει γίνει πρόταση στην κυρία Μαργαρίτα για να γίνει τεστ DNA», είπε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος του Νίκου Κουρή.

«Δεν αποδεχόμαστε ότι είναι γιος του»
 

Μιλώντας στον Alpha το πρωί της Παρασκευής ο δικηγόρος της κόρης του, Μαργαρίτας Θεοδωράκη, εξήγησε τι σημαίνει η αναφορά στον Νίκο Κουρή που ισχυρίζεται ότι είναι γιος του και τι σημαίνει η παρένθεση «Θεοδωράκης» που υπάρχει δίπλα στο επίθετό του.

«Το όνομα ‘Θεοδωράκης’ όπως και ο ‘Θοδωρακισμός’, η έννοιά του που αναλύει σε άλλη σελίδα της διαθήκης του, σημαίνει όλοι αυτοί που είναι ταγμένοι να διαδώσουν, να υπηρετήσουν να μείνει το έργο του ζωντανό. Όσον αφορά στο θέμα ‘Θεοδωράκης’ είναι σε παρένθεση. Η ερμηνεία μου στηρίζεται σε πολλά γεγονότα. Είναι πάρα πολλοί αυτοί που λένε ότι είναι Θεοδωρακιστές και υπογράφουν ως ‘Θεοδωράκης’» υποστήριξε.

Όπως είπε «δεν αποδεχόμαστε ότι είναι γιος του (σ.σ. ο Νίκος Κουρής) γιατί μέσα στη διαθήκη, που είναι λεπτομερής, είναι οι βελτιώσεις… Οι βασικές (σ.σ. διαθήκες) είναι του 2017 και του 2011. Σε αυτές τις δυο αναφέρει ρητά: ‘τα δυο μου παιδιά και τα πέντε μου εγγόνια’ και κάνει μνεία σε όλους τους ανθρώπους που δεν είναι μόνο ο Νίκος Κουρής που τον στηρίζουν» κατέληξε ο Βασίλης Παναγιωτακόπουλος.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Τουριστικό comeback με 8,6 εκατ. επισκέπτες και 6,6 δισ. εισπράξεις το 8μηνο

Κορωνοϊός - Μαγιορκίνης: Καθησυχαστικός για Δέλτα plus: «Δεν θεωρείται στέλεχος ανησυχίας»

Συναγερμός για την εξαφάνιση της 16χρονης Νεκταρίας από το «Ελ. Βενιζέλος»

ESPA BANNER