Ελλάδα

ΕΟΤ : Κέρδισε και φέτος το στοίχημα της ανάπτυξης ο Ελληνικός Τουρισμός

τουρισμος

Νέο ρεκόρ αφίξεων και διπλάσιο ρυθμό ανάπτυξης σε σχέση με τις άλλες χώρες κατέγραψε ο Ελληνικός τουρισμός σύμφωνα με όσα ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, Δημήτρης Τρυφωνόπουλος, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου που δόθηκε για τον απολογισμό του οργανισμού, παρουσία και της υπουργού Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά.

Παράλληλα οι τουρίστες μένουν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την παρουσία τους εδώ. Είναι ενδεικτικό ότι 9 στους 10 επισκέπτες εκφράζουν την ικανοποίηση τους για τη διαμονή τους στην Ελλάδα με βάση έρευνα που διεξήγε ο Οργανισμός.
Όπως τόνισε, η αρμόδια υπουργός Έλενα Κουντουρά αποδίδουν οι καρποί της νέας εθνικής στρατηγικής για τον τουρισμό, ενώ προγραμματίζονται στις δράσεις του υπουργείου για το άνοιγμα των νέων αγορών για τον ελληνικό τουρισμό, όπως το Ιράν , η Κίνα, αλλά και η Πολωνία. 

Το 2016 ανάφερε ο κ. Τρυφωνόπουλος η συνεισφορά του τουρισμού στο ΑΕΠ της χώρας ανήλθε στο 20%. Την ίδια στιγμή, ο ΕΟΤ πραγματοποίησε 252 ταξίδια εξοικείωσης σε λιγότερους δημοφιλείς ελληνικούς προορισμούς, φιλοξενώντας 344 δημοσιογράφους, 52 Bloggers, και 382 Tour Operator's για την ανάδειξη αυτών.

Παράλληλα, ο ΕΟΤ, όπως είπε ο γενικός γραμματέας, στήριξε και τους προορισμούς που δέχτηκαν τις μεγάλες ροές προσφύγων, με 41 ταξίδια εξοικείωσης σε Λέσβο, Χίο, Κω, τα οποία, όπως τονίστηκε, στέφθηκαν με επιτυχία. Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα της Κω, που, από το -53% στις αφίξεις την προηγούμενη περίοδο, φέτος οι απώλειες περιορίζονται στο -3%, με σοβαρό το ενδεχόμενο, όπως τονίστηκε, οι αφίξεις να κινηθούν και οριακά ανοδικά. "Μπορούμε και ανατρέπουμε γεγονότα", τόνισε ο κ. Τρυφωνόπουλος.

Η διαφημιστική προβολή που έτρεξε ο ΕΟΤ το 2016, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, ανήλθε σε 13,6 εκατ. ευρώ, με κύριο όχημα το διαδίκτυο. Είναι χαρακτηριστικό, ότι μέσω των "On Line Campaign" οι εμφανίσεις των μηνυμάτων του ΕΟΤ στους δικτυακούς τόπους παγκοσμίως, ανήλθαν σε 600.000.000, ενώ οι μοναδικοί χρήστες που "είδαν" αυτά τα μηνύματα, ανήλθαν σε 97 εκατομμύρια. Σημειώνεται, ότι ο δικτυακός τόπος του ΕΟΤ είχε το 2016 3 εκατομμύρια μοναδικούς επισκέπτες. Ο ΕΟΤ παράλληλα υποστήριξε 23 τηλεοπτικές παραγωγές, ενώ πετυχημένη κρίνεται και η καμπάνια στο Travel Channel με πέντε νέα Video του ΕΟΤ, που διήρκησε 3 μήνες. Αυτές και άλλες δράσεις πλαισιώθηκαν από τις καθιερωμένες συμμετοχές σε εκθέσεις του εξωτερικού, αλλά και από τις 155 εκδηλώσεις που συμμετείχαν τα γραφεία του ΕΟΤ.

Με αφορμή την απήχηση όλων αυτών των δράσεων, αλλά και τη δυναμική του ελληνικού τουρισμού, ο στόχος των 35 εκατομμυρίων επισκεπτών στην Ελλάδα το 2020 είναι εφικτός, δήλωσε ο κ. Τρυφωνόπουλος. Η δυναμική του ελληνικού τουριστικού προϊόντος αποτυπώνεται και στις αγορές δεξαμενές του ελληνικού τουρισμού για το 2016. Η αγορά της Βρετανίας σημείωσε άνοδο 19%, η Γερμανία 16%, η Πολωνία 7%, Ρωσία 25%, Ισραήλ 9,1% και οι ΗΠΑ 7%. Το έτος που πέρασε ο ΕΟΤ, όπως είπε ο κ. Τρυφωνόπουλος, εξοικονόμησε από μισθώματα 250.000 ευρώ και μείωσε επιπλέον δαπάνες σε καθαριότητα (-5%), σε οφειλές (-26%) αλλά και σε δαπάνες γραφείων ΕΟΤ εξωτερικού (-10,65).

Για τη νέα χρονιά τα μηνύματα είναι ιδιαίτερα θετικά, υπογράμμισε η υπουργός, Έλενα Κουντουρά αφού όπως είπε, οι αεροπορικές εταιρίες έχουν αυξήσει τις θέσεις τους για τη νέα χρονιά και ειδικά για λιγότερους δημοφιλείς προορισμούς. Την ίδια στιγμή η Ελλάδα, όπως είπε η κ. Κουντουρά, το 2016 πέτυχε μεγάλες πληρότητες στα ξενοδοχεία, όπως αυτό καταγράφεται από διεθνείς εταιρίες αναλύσεων του ξενοδοχειακού κλάδου. Στο 10μηνο τα έσοδα ανά διαθέσιμο δωμάτιο αυξήθηκαν 5,5%, με τη μέση τιμή να αυξάνεται κατά 3,2% και να ανέρχεται στα 118 ευρώ, όπως είπε η υπουργός.

Σε ό,τι αφορά τις πληρότητες ξενοδοχείων, το διάστημα Αυγούστου-Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου αυτές άγγιξαν το 84%. Στην Αθήνα τέλος, τα έσοδα των ξενοδοχείων εκτιμάται ότι είναι αυξημένα κατά 4%, σύμφωνα με στοιχεία που ανέφερε η κ. Κουντουρά, η οποία τόνισε ότι, βάσει στοιχείων της Τράπεζας της Ελλάδας, το διάστημα Μαΐου-Οκτωβρίου, παρατηρείται αύξηση 2,9 δισ. ευρώ στις καταθέσεις, γεγονός που συμπίπτει με την τουριστική περίοδο.

Σε τρέχοντα θέματα της τουριστικής επικαιρότητας, ανακοινώθηκε ότι στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Κρήτη (Χανιά και Ρέθυμνο), θα πραγματοποιηθεί το παγκόσμιο πρωτάθλημα σχολικού Μπάσκετ το 2019.

Ελλάδα

Εμβολιασμοί: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα των ραντεβού για παιδιά άνω των 12 ετών

εμβολιασμός παιδιών

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα των ραντεβού για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού των παιδιών, άνω των 12 ετών.

Το ραντεβού για τον εμβολιασμό των παιδιών θα μπορεί να γίνεται από την πλατφόρμα emvolio.gov.gr με κωδικούς Taxisnet και το ραντεβού θα μπορεί να το κλείσει οποιοσδήποτε από τους γονείς που ανήκει στην ίδια οικογενειακή μερίδα με το παιδί.

Ραντεβού και σε ΚΕΠ-φαρμακεία
Επίσης, το ραντεβού του παιδιού θα μπορεί να κλειστεί στα ΚΕΠ ή στα φαρμακεία, προσκομίζοντας ο γονέας τα ταυτοποιητικά στοιχεία τα δικά του και του παιδιού.

Τα παιδιά θα πρέπει να προσέρχονται για εμβολιασμό στα εμβολιαστικά κέντρα συνοδευόμενα από τον γονέα ή τον κηδεμόνα τους.
 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Κρήτη: Το πρόγραμμα της επίσκεψης του πρωθυπουργού