Δευτέρα 21 ΟΚΤ 2019 11:31
 • Ηρακλειο
  19°C
 • Χανια
  21°C
 • Ρεθυμνο
  17°C
 • Λασιθι
  19°C
Ekriti.gr Logo

Ελληνοκινεζική συνεργασία στον τομέα της Δικαιοσύνης

Ελληνοκινεζική συνεργασία στον τομέα της Δικαιοσύνης

kina-tsiaras_17_9_19_dyo.jpg

Η εμβάθυνση της συνεργασίας των δυο χωρών στον τομέα της Δικαιοσύνης ήταν το αντικείμενο της σημερινής συνάντησης του υπουργού και υφυπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα και Δημήτρη Κράνη, αντίστοιχα με δεκαπενταμελή αντιπροσωπεία του Ανωτάτου Λαϊκού Δικαστηρίου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας υπό τον πρόεδρό της Zhou Qiang.

Κατά την συνάντηση αυτή στο υπουργείο Δικαιοσύνης, ο Κώστας Τσιάρας αναφέρθηκε εκτενώς «στον κρίσιμο ρόλο της Δικαιοσύνης, που αποτελεί βασικό πυλώνα της Δημοκρατίας, όχι μόνο στην εξέλιξη μιας κοινωνίας αλλά και στην ανάπτυξη της οικονομίας».

Από την πλευρά του ο Zhou Qiang τόνισε, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, ότι «η εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κίνας θα συμβάλει στις οικονομικές και εμπορικές σχέσεις αλλά και στις πολιτιστικές επαφές των δυο χωρών».

Τέλος, παρόντες στη συνάντηση ήταν, μεταξύ των άλλων, από την πλευρά του υπουργείου Δικαιοσύνης ο γενικός γραμματέας Πάνος Αλεξανδρής και από την πλευρά της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, η πρέσβης στην Ελλάδα Zhang Qiyue.

Διαβάστε επίσης. . .

Μία μετανάστρια που βρισκόταν σε λέμβο, ανοιχτά της Σαμοθράκης, λίγη ώρα αφότου διασώθηκε από το Λιμενικό...
Εκρηκτική είναι η κατάσταση που επικρατεί στη Δομή Προσφύγων στο Βαθύ της Σάμου καθώς οι συνθήκες κάτω από τις οποίες...
Στον εντοπισμό δύο αλλοδαπών και στη σύλληψη του 19χρονου αλλοδαπού διακινητή τους προέβησαν, μεσημβρινές ώρες της...