Ελλάδα

Διάσωση 50 προσφύγων σε λέμβο ανοιχτά Σαμοθράκης και Λέσβου

Λέσβος πρόσφυγες

Στον εντοπισμό και τη διάσωση είκοσι πέντε αλλοδαπών προέβησαν τις πρωινές ώρες σήμερα στελέχη του Λιμενικού Σώματος της Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Ειδικότερα, περιπολικό σκάφος εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή Λακκώματος της Σαμοθράκης, λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων. 
 
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Καμαριώτισσας Σαμοθράκης.
Προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Σαμοθράκης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης. Λίγες μερες νωρίτερα σκάφος του λιμενικού είχε διασώσει 57 μετανάστες σε σκάφος ανοιχτά της Πύλου.

Διάσωση 25 προσφύγων ανοιχτά της Λέσβου
Στον εντοπισμό είκοσι πέντε (25) αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Σιγρίου, στην περιοχή Γαβάθα νότια της Λέσβου, οι οποίοι είχαν αποβιβαστεί επί της ακτής, ενώ εντοπίστηκε μεταξύ αυτών και ο 26χρονος αλλοδαπός χειριστής της λέμβου που τους μετέφερε ο οποίος και συνελήφθη. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Σιγρίου.

Ελλάδα

Σεισμός 4,4 ρίχτερ στα ανοιχτά της Χαλκιδικής

Σεισμογράφος

Σεισμός ταρακούνησε την Χαλκιδική λίγο πριν 22:00 του Σαββάτου.

Η σεισμική δόνηση ήταν έντασης 4,4 Ρίχτερ, ενώ το επίκεντρό της ήταν λίγα χιλιόμετρα ανοικτά της Χαλκιδικής.

Το επίκεντρο του σεισμού που έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην περιοχή ήταν 23χλμ. νότια νοτιοδυτικά του Άθου, ενώ το εστιακό βάθος της δόνησης ήταν 19,6 χιλιόμετρα.