Ελλάδα

Αναζωπυρώθηκε η φωτιά στα Δερβενοχώρια

Δερβενοχώρια

Η αλλαγή φοράς του ανέμου προκάλεσε νέα μεγάλη αναζωπύρωση του πύρινου μετώπου στα Δερβενοχώρια, που από το βράδυ του Σαββάτου κάνει στάχτη μεγάλες εκτάσεις πευκοδάσους.

Πληροφορίες από το πυροσβεστικό σώμα αναφέρουν πως την τελευταία ώρα στο δυτικό μέτωπο της πυρκαγιάς, που κατευθυνόταν προς τη Μαγούλα, πνέουν ισχυροί νότιοι άνεμοι που κατευθύνουν τη φωτιά προς δασική έκταση που δεν έχει καεί.

Η μορφολογία του εδάφους κάνει αδύνατη την επέμβαση των επίγειων δυνάμεων και το βάρος έχει πέσει στα εναέρια μέσα που έχουν ενισχυθεί και με στρατιωτικά ελικόπτερα τύπου σινούκ.

Το νέο μέτωπο της πυρκαγιάς κατευθύνεται προς το χωριό Πράσινο με τις ίδιες πηγές να τονίζουν ότι μέχρι αυτή τη στιγμή η περιοχή δεν απειλείται.
enikos.gr

Ελλάδα

Άνοιγμα σχολείων: Στα 858 τα θετικά self-test από τα άνω των 255.000 που δηλώθηκαν

self test

Λίγο προτού χτυπήσει το πρώτο κουδούνι, ύστερα από ένα εξάμηνο lockdown, στα 858 υπολογίζονται τα θετικά self test μαθητών, εκπαιδευτικών και λοιπού προσωπικού σχολείων που έχουν δηλωθεί στην πλατφόρμα πλατφόρμα self-testing.gov.

Συνολικά, σύμφωνα με πληροφορίες έχουν δηλωθεί στην πλατφόρμα 255.528 τεστ από το σύνολο των 1,7 εκατομμυρίων ατόμων που επιστρέφουν αύριο στα σχολεία.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να σημειωθεί πως αρκετοί μαθητές με αρνητικό αποτέλεσμα τεστ, θα μεταβούν στα σχολεία χωρίς υποβολή στοιχείων στο σύστημα αλλά με γραπτή δήλωση του αποτελέσματος.

Στην ενημέρωση ότι θα γίνεται δωρεάν διάθεση δύο self test, από τη Δευτέρα μέχρι και την Τετάρτη, μόνο στην εκπαιδευτική κοινότητα, προχώρησε, πριν από ένα 24ωρο, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.

Διαβάστε επίσης:

Από την Πέμπτη η προμήθεια των νέων self tests για τους υπαλλήλους του Δημοσίου

Κορωνοϊός: 1.428 νέα κρούσματα, 728 διασωληνωμένοι, 51 θάνατοι