Ελλάδα

Αναμένεται πόρισμα για το ψάρι που θανατώθηκε

psari.jpeg

Το πόρισμα που θα αναφέρει τα ακριβή αίτια του θανάτου του ψαριού που βρέθηκε στην παραλία Αστέρια στη Χαλκίδα ετοιμάζει η Κτηνιατρική Υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας της Εύβοιας.

Σύμφωνα με αποκλεικστικές πληροφορίες του tvstar.gr, στο σημείο βρέθηκε την ίδια ημέρα που συνέβη το περιστατικό γιατρός της υπηρεσίας και είδε το ψάρι, το οποίο και εξέτασε. Δεν πρόκειται για ξιφία, αλλά για βασιλική ζαργάνα, η οποία έφερε γδαρσίματα. Αναλυτικά τι και πώς θα αναφέρονται στο πόρισμα.

Πάντως το ψάρι, σύμφωνα  με ψαράδες της περιοχής, πρέπει να χτυπήθηκε από προπέλα πλοίου και όχι από ανθρώπινο χέρι. Όλα αυτά όμως θα εξακριβωθούν την Δευτέρα.

Επίσης, σύμφωνα πάλι, με πληροφορίες του tvstar, θα ζητηθεί να γίνει δικογραφία από το Γραφείο Ασφάλειας του Λιμεναρχείου Χαλκίδας, ώστε να διασαφηνιστεί η υπόθεση και να φανούν  οι εμπλεκόμενοι, αν υπάρχουν.

Ελλάδα

Τρεις αγνοούμενοι σε ναυάγιο αλιευτικού σκάφους στη Μυτιλήνη

σκαφος λιμενικο επιχειρηση διασωσης νυχτα

Τρεις άνθρωποι αγνοούνται από τη Δευτέρα το βράδυ στη Μυτιλήνη (σ.σ. 9.45μμ) μετά από ναυάγιο μεγάλου αλιευτικού σκάφους στην περιοχή της Σκάλας Νέων Κυδωνιών.

Η μεγάλη αλιευτική λέμβος στην οποία επέβαιναν τρία άτομα ανατράπηκε και μέχρι στιγμής αγνοείται το σύνολο των επιβαινόντων.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στο Λιμενικό Σώμα το οποίο επιχειρεί κάτω από αντίξοες συνθήκες στην περιοχή για τον εντοπισμό των αγνοούμενων.

Ο δυνατός άνεμος του κύματος κακοκαιρίας που διαπέρασε τη Λέσβο το βράδυ της Δευτέρας φαίνεται ότι έχει προκαλέσει πολύ σοβαρά προβλήματα που θα γίνουν ορατά με το πρώτο φως της ημέρας.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι στην περιοχή της Καλλονής στη κεντρική Λέσβο ξεριζώθηκαν δένδρα ενώ έχουν υποστεί ζημιές πολλές κατοικίες.

Δένδρα έπεσαν και στον επαρχιακό δρόμο στα Αριανά ενώ μεγάλες είναι οι ζημιές και στο δίκτυο της ΔΕΗ.