Ελλάδα

Κοινωνία

Αβραμόπουλος: Οι μετανάστες δεν είναι εχθροί μας

προσφυγες

"Οι τοπικές και περιφερειακές αρχές της Ευρώπης επιτελούν σημαντικό έργο για την αποτελεσματική και ολιστική αντιμετώπιση τόσο των άμεσων όσο και των μακροπρόθεσμων προκλήσεων, που επιφέρει η πρωτοφανής σε μέγεθος προσφυγική κρίση, και ο ρόλος τους θα πρέπει να αντικατοπτρίζεται πλήρως και να αξιοποιείται μέσα στις πολιτικές και τα στρατηγικά σχέδια της Ευρώπης", δήλωσε ο Έλληνας Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας,Δημήτρης Αβραμόπουλος κατά τη σύνοδο ολομέλειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες στις 3 και 4 Δεκεμβρίου.

Στη συνέχεια, ο κ. Αβραμόπουλος αναφέρθηκε στο σχέδιο δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη μετανάστευση και τόνισε ότι ήρθε η ώρα να επιταχυνθεί η εφαρμογή όλων τα συμφωνηθέντων μέτρων. Γι' αυτό το λόγο η συνεργασία με την Επιτροπή των Περιφερειών και την τοπική αυτοδιοίκηση είναι υψίστης σημασίας. 

"Οι μετανάστες δεν είναι εχθροί μας", συνέχισε," αλλά άνθρωποι οι οποίοι απεγνωσμένα ζητούν βοήθεια για μια καλύτερη ζωή". Παράλληλα, τόνισε πως θα πρέπει και αυτοί να σεβαστούν τους κανόνες και τους νόμους των ευρωπαϊκών κρατών.

Κλείνοντας την παρέμβαση του, ο κ. Αβραμόπουλος, και απαντώντας σε ερωτήσεις μελών της επιτροπής περιφερειών, αναφέρθηκε στην πρόσφατη συμφωνία της ΕΕ με την Τουρκία στην Σύνοδο της Βαλέτας όπου υπογράμμισε ότι, η Σύνοδος της Βαλέτας ήταν μια ευκαιρία για να επανενεργοποιήσουμε τις σχέσεις μας με την Τουρκία.

" Από την άλλη πλευρά αυτό σημαίνει ότι η Τουρκία πρέπει να επισπεύσει την ολοκλήρωση της διαδικασίας και να ανταποκριθεί σε όλα εκείνα για τα μέτρα για τα οποία έχει δεσμευθεί, ώστε μια μέρα να ανοίξει ο δρόμος και για να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Οικογένειας. Γνωρίζουμε την πραγματικότητα και θα συμφωνήσετε μαζί μου ότι η διαχείριση των προσφυγικών ροών, από την στιγμή που στο μεγαλύτερο ποσοστό τους περνάει από την Τουρκία, εάν δεν γίνει εκεί, δεν θα μπορεί καμία χώρα να την αντιμετωπίσει. Θα πρέπει επίσης, να φέρουμε προ των ευθυνών τους και τις χώρες από όπου προέρχονται οι παράτυποι μετανάστες".
 

Ελλάδα

Καλά στην υγεία του του βρέφος που εγκατέλειψαν σε οικόπεδο (βίντεο)

νεογέννητο

Στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού νοσηλεύεται το νεογέννητο κοριτσάκι που βρέθηκε εγκαταλελειμμένο σε οικόπεδο στον Ασπρόπυργο την Τρίτη.

Το βρέφος δύο ημερών είναι καλά στην υγεία του.

Υπενθυμίζεται ότι το βρέφος εντόπισε μία γυναίκα από τη Γεωργία, κάτοικος της περιοχής, που έντρομη κάλεσε την αστυνομία που έσπευσε στο σημείο. Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό της μητέρας του βρέφους. Την υπόθεση ερευνά το Τμήμα Ασφαλείας Ασπροπύργου.

Θα ληφθεί και πάλι κατάθεση από τη γυναίκα που βρήκε το κοριτσάκι ενώ θα γίνει έρευνα σε γειτονικά σπίτια και σε καταυλισμούς στην περιοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σοκ: Βρέθηκε εγκαταλελειμμένο νεογέννητο μέσα σε χωράφι

Παυλάκης - κορωνοϊός: Μπορεί να έχουμε 4ο κύμα μέσα στο καλοκαίρι

Σαν σήμερα: Το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου του 1967