Skip to main content
ΔΙΕΘΝΗ
Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Αμπάς ζήτησε από τον ΟΗΕ να ορίσει το χρονοδιάγραμμα για την ίδρυση παλαιστινιακού κράτους
Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Αμπάς ζήτησε από τον ΟΗΕ να ορίσει το χρονοδιάγραμμα για την ίδρυση παλαιστινιακού κράτους
 clock 12:28 | 12/10/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς έκανε έκκληση στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών να υιοθετήσει μια δεσμευτική απόφαση που θα ορίζει το χρονικό πλαίσιο για την ίδρυση παλαιστινιακού κράτους.

Μιλώντας στη σύνοδο των δωρητών για την ανοικοδόμηση της Λωρίδας της Γάζας στο Κάιρο ο Αμπάς είπε ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να διασφαλίσει ότι θα διεξαχθούν "σοβαρές διαπραγματεύσεις" που θα οδηγήσουν σε μια οριστική διευθέτηση του παλαιστινιακού ζητήματος.

Ο ηγέτης των Παλαιστινίων δήλωσε επίσης "πεπεισμένος ότι υπάρχει τοπική και διεθνής βούληση" για τη χορήγηση των 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων που απαιτούνται για την ανοικοδόμηση της Λωρίδας της Γάζας μετά τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς του καλοκαιριού. Όπως υπογράμμισε, από τον πόλεμο αυτό καταστράφηκαν 61.000 σπίτι και ολόκληρες γειτονιές μετατράπηκαν σε ερείπια.

Πηγή : ΑΠΕ

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2026 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis