Skip to main content
ΔΙΕΘΝΗ
Η πριγκίπισσα Κριστίνα της Ισπανίας δικάζεται για φορολογική απάτη
Η πριγκίπισσα Κριστίνα της Ισπανίας δικάζεται για φορολογική απάτη
 clock 13:40 | 22/12/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

Η πριγκίπισσα Κριστίνα, η αδελφή του βασιλιά Φελίπε του 5ου της Ισπανίας, θα παραπεμφθεί σε δίκη κατηγορούμενη για φορολογική απάτη, ανακοίνωσε σήμερα το Ανώτατο Δικαστήριο των Βαλεαρίδων Νήσων, γεγονός που δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο τη θέση της βασιλικής οικογένειας η οποία επιχείρησε να κρατήσει αποστάσεις από την έρευνα για διαφθορά εναντίον του συζύγου της πριγκίπισσας.

Οι κατηγορίες εις βάρος της εντάσσονται στο πλαίσιο της έρευνας για τις επαγγελματικές δοσοληψίες του συζύγου της, του πρώην ολυμπιονίκη του χάντμπολ Ινιάκι Ουρνταγκαρίν, ο οποίος κατηγορείται για υπεξαίρεση 6,1 εκατομμυρίων δολαρίων από δημόσιους πόρους μαζί με τον συνεταίρο του Ντιέγο Τόρες, όταν ήταν πρόεδρος της εταιρείας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, του ινστιτούτου Noos.

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που κάποιο μέλος της ισπανικής βασιλικής οικογενείας θα καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Η ινφάντα Κριστίνα και ο σύζυγός της αρνούνται τις κατηγορίες.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2026 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis