Skip to main content
ΔΙΕΘΝΗ
Εκλογές σήμερα στη Νέα Ζηλανδία και με "κινητές" κάλπες
Εκλογές σήμερα στη Νέα Ζηλανδία και με "κινητές" κάλπες
 clock 09:13 | 20/09/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

Γενικές βουλευτικές εκλογές διεξάγονται στη Νέα Ζηλανδία όπου περίπου 3,3 εκατομμύρια νεοζηλανδοί ψηφοφόροι καλούνται στις κάλπες για να εκλέξουν τους 120 εκπροσώπους που θα σταλούν στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Η ψηφοφορία ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου σε περισσότερα από 2.500 εκλογικά κέντρα σε όλη τη χώρα από την μεγαλύτερη πόλη το Ώκλαντ έως τα απομακρυσμένα νησιά Τσάταμ, που βρίσκονται σε 800 χιλιόμετρα ανατολικά της ηπειρωτικής χώρας.

Η εθνική εκλογική επιτροπή με μια συντονισμένη προσπάθεια έχει απευθύνει έκκληση στους ψηφοφόρους να μετάσχουν στην διαδικασία με στόχο να ξεπεραστεί το 69% που ήταν το ποσοστό συμμετοχής στις τελευταίες εκλογές το 2011.

Η επιτροπή έχει συστήσει το μέθοδο της «κινητής ψήφου» όπου μέλη της θα μεταβούν στα τροχόσπιτα και τις εγκαταστάσεις έκτακτης ανάγκης στη σεισμόπληκτη πόλη του Κράισττσερτς τη μεγαλύτερη πόλη του νότιου νησιού της Νέας Ζηλανδίας και δεύτερη μεγαλύτερη αστική περιοχή της χώρας για να ψηφίσουν οι σεισμοπαθείς.

Στην ψηφοφορία θα λάβει μέρος επίσης το πλήρωμα και οι επιστήμονες που εργάζονται για λογαριασμό του Εθνικού Ινστιτούτου Νερών και Ατμοσφαιρικών Ερευνών στο νότιο Ειρηνικό Ωκεανό με τον καπετάνιο του ερευνητικού σκάφους να παίζει το ρόλο του εκλογικού επιμελητή για την καταμέτρηση των ψήφων.

Πηγή: ΑΜΠΕ

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2026 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis