Κόσμος

Τερέζα Μέι: Η Βρετανία θα σταθεί στο πλευρό της Γαλλίας

τερζα μει

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι δήλωσε σήμερα "συγκλονισμένη και θλιμμένη από την απεχθή" επίθεση στη Νίκαια και τόνισε ότι η χώρα της θα σταθεί στο πλευρό της Γαλλίας, ενώ εξετάζει αν η Βρετανία χρειάζεται να λάβει πρόσθετα μέτρα για να ενισχύσει την ασφάλειά της.
"Θα μιλήσω στον πρόεδρο (Φρανσουά) Ολάντ σήμερα και θα καταστήσω σαφές ότι το Ηνωμένο Βασίλειο στέκεται σήμερα στο πλευρό της Γαλλίας, όπως το κάναμε και στο παρελθόν", τόνισε η Μέι.
"Το επίπεδο απειλής στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι ήδη σοβαρό, που σημαίνει ότι μια τρομοκρατική ενέργεια είναι πολύ πιθανή", πρόθεσε σε δηλώσεις της σε τηλεοπτικό δίκτυο. "Ανώτεροι αξιωματικοί σήμερα θα εξετάσουν τι περισσότερο μπορούμε να κάνουμε ώστε να διαπιστωθεί εάν πρέπει να ληφθούν πρόσθετα μέτρα".
Η Μέι, που ανέλαβε την πρωθυπουργία την Τετάρτη με αποστολή την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ, δήλωσε ότι ο αναπληρωτής σύμβουλός της εθνικής ασφαλείας θα προεδρεύσει της επανεξέτασης αυτής.

Κόσμος

Πολιτισμός

Σύνδεϋ: Στον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας ο Δημήτρης Μπάσης

Δημήτρης Μπάσης - Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας

Την Τρίτη, 4 Μαϊου, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος υποδέχθηκε στα κεντρικά γραφεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, στο Σύνδεϋ, τον δημοφιλή  Έλληνα τραγουδιστή Δημήτρη Μπάση.

Με την ευκαιρία της παρουσίας του στην Αυστραλία, για προγραμματισμένες συναυλίες, ο κ. Μπάσης επισκέφθηκε τον Σεβασμιώτατο για να υποβάλει τα σέβη του και να λάβει την ευλογία του.

Ο Αρχιεπίσκοπος του ευχήθηκε εγκάρδια και τον συνεχάρη για τους στενούς δεσμούς που έχει αναπτύξει με το κοινό της Ομογένειας στην Αυστραλία, ενώ κατά τη διάρκεια της φιλικής συζήτησης που ακολούθησε, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκε η βυζαντινή εκκλησιαστική μουσική, η οποία, ως γνωστόν, αποτέλεσε το εφαλτήριο για την επιτυχημένη μουσική σταδιοδρομία του Έλληνα ερμηνευτή.

Επίσης, ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Μακάριος ενωμέρωσε τον κ. Μπάση για τις δραστηριότητες και το έργο που επιτελεί η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας ενώ στο τέλος τον ξενάγησε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κορωνοϊός: Κορωνοϊός: 2.093 νέα κρούσματα - 96 θάνατοι - 765 διασωληνωμένοι

Τουρκία: Σέρνουν στα δικαστήρια τον Ιμάμογλου για τον τρόπο που… περπάτησε (βίντεο)