Αθλητικά

Μεγάλες διακρίσεις για τους σκακιστές του ΟΦΗ

thumbnail_skakisxoliko.jpg

Για μια ακόμα χρονιά οι σκακιστές του ΟΦΗ ξεχώρισαν με τις εμφανίσεις τους και κατέκτησαν τις περισσότερες διακρίσεις, σε σύγκριση με τους άλλους συλλόγους του Ηρακλείου, σε όλους τους σκακιστικούς αγώνες που διεξήχθησαν τους τελευταίους μήνες.

Παίρνοντας τα πράγματα με χρονολογική σειρά ξεκινάμε από τα παγκρήτια νεανικά πρωταθλήματα όπου ο Ηλίας Αγγελάκης και ο Νίκος Καζάκος πήραν την δεύτερη θέση στις κατηγορίες τους (αγόρια έως 16 ετών, και αγόρια έως 12 ετών αντίστοιχα) κερδίζοντας την πρόκριση για τα πανελλήνια νεανικά που θα διεξαχθούν στο Ρίο της Αχαΐας στις αρχές Ιουλίου. Στην ίδια διοργάνωση αργυρά μετάλλια κατέκτησαν επίσης η Ειρήνη Εργαζάκη (Κ-14) και η Μελίνα Καρούζου (Κ-12) και χάλκινα ο Δημήτρης Σακλαμπανάκης (Κ-10) και η Μιχαέλα Βιανιτάκη (Κ-8).

Στα σχολικά πρωταθλήματα Ανατολικής Κρήτης οι σκακιστές του ΟΦΗ πήραν 9 χρυσά, 9 αργυρά και 15 χάλκινα μετάλλια. Συγκεκριμένα πρώτη θέση πήραν ο Νίκος Σερπετσιδάκης στην κατηγορία των Λυκείων, ο Χρήστος Μπροκαλάκης-Γούναρης στην Γ Γυμνασίου, ο Γιώργος Παπιδάκης στην Α Γυμνασίου, η Ειρήνη Εργαζάκη στα κορίτσια της Α Γυμνασίου, ο Νίκος Φραγκιαδάκης στην ΣΤ Δημοτικού, ο Νικόλας Αργυριάδης και ο Γιάννης Σερπετσιδάκης που ισοβάθμησαν στην πρώτη θέση στην Δ Δημοτικού, ο Γιώργος Τερζάκης στην Γ Δημοτικού και η Μιχαέλα Βιανιτάκη στα κορίτσια της Α Δημοτικού. Στην δεύτερη θέση τερμάτισαν ο Μάνος Ξηρουχάκης στα αγόρια των Λυκείων, ο Ηλίας Αγγελάκης στα αγόρια της Γ Γυμνασίου, ο Αλέξανδρος Κοτσίνης στα αγόρια της Β Γυμνασίου, η Νεφέλη Ματθαιάκη στα κορίτσια της Β Γυμνασίου, η Άννα Μαρία Χαλκιαδάκη από τις Μοίρες στα κορίτσια της ΣΤ Δημοτικού, ο Μάνος Ροδιτάκης στα αγόρια της Ε Δημοτικού που ισοβάθμησε στην πρώτη θέση, η Ουρανία Φραγκιαδάκη στα κορίτσια της Δ Δημοτικού, η Κατερίνα Γιαννακάκη στα κορίτσια της Β Δημοτικού και η Μαρία Έλενα Κοπιδάκη στα κορίτσια των Νηπιαγωγείων. Την τρίτη θέση στις κατηγορίες τους πήραν ο Γιάννης Κουβίδης στα αγόρια της Β Γυμνασίου, η Διονυσία Μπαντά στα κορίτσια της Β Γυμνασίου, η Μαρία Καπνιστού στα κορίτσια της Α Γυμνασίου, ο Νίκος Καζάκος στα αγόρια της Ε Δημοτικού που ισοβάθμησε στην πρώτη θέση, η Μελίνα Καρούζου στα κορίτσια της Ε Δημοτικού, ο Μάνος Δασκαλάκης στα αγόρια της Δ Δημοτικού, ο Γιάννης Ψαρολογάκης στα αγόρια της Β Δημοτικού, ο Άγγελος Δρακωτός στα αγόρια της Α Δημοτικού, η Αντωνία Νικολουδάκη στα κορίτσια της Α Δημοτικού και ο Ραφαήλ Σταματάκης στα αγόρια των Νηπιαγωγείων. Στην τρίτη θέση ισοβάθμησαν επίσης η Μαριάννα Μαθιουδάκη και η Ανδριανή Μανδαλάκη στα κορίτσια της Δ Δημοτικού, ο Γιάννης Ψυκάκος στα αγόρια της Γ Δημοτικού, η Ελευθερία Νικολουδάκη στα κορίτσια της Α Δημοτικού και η Ελευθερία Ιερωνυμάκη στα κορίτσια των Νηπιαγωγείων.

Στα παγκρήτια σχολικά είχαμε την πρώτη θέση του Νίκου Καζάκου (Ε' Δημοτικού), ενώ δεύτερες θέσεις πήραν ο Μάνος Ξηρουχάκης (Λύκειο), ο Γιάννης Κουβίδης (Β΄Γυμνασίου), ο Γιώργος Τερζάκης (Γ΄Δημοτικού) και ο Γιάννης Καρτσάκης (Α΄Δημοτικού). Στην τρίτη θέση τερμάτισαν η Αναστασία Μπαντά στα κορίτσια της B Γυμνασίου, ο Αλέξανδρος Κοτσίνης στα αγόρια της B Γυμνασίου και η Κατερίνα Γιαννακάκη στα κορίτσια της Β Δημοτικού. Στην τρίτη θέση ισοβάθμησαν επίσης η Μαρία Καπνιστού στα κορίτσια της Α Γυμνασίου, η Άννα Μαρία Χαλκιαδάκη στα κορίτσια της ΣΤ Δημοτικού, η Μελίνα Καρούζου στα κορίτσια της Ε Δημοτικού που ισοβάθμησε στην πρώτη θέση και ο Μάνος Ροδιτάκης στα αγόρια της Ε Δημοτικού. Επίσης στο παγκρήτιο ομαδικό σχολικό πρωτάθλημα πρώτευσε η ομάδα του Πειραματικού Γυμνασίου Ηρακλείου με πρωταγωνιστές τους σκακιστές του Ο.Φ.Η. Χρήστο Μπροκαλάκη-Γούναρη και Γιώργο Παπιδάκη.
Στα πανελλήνια σχολικά είχαμε την πολύ σημαντική διάκριση του Μάνου Ροδιτάκη που πήρε την 6η θέση στην κατηγορία της Ε΄Δημοτικού σε σύνολο 181 σκακιστών από όλη την Ελλάδα. Στην ίδια διοργάνωση συμμετείχαν ακόμα από ακόμα πλευράς Ο.Φ.Η. ο Γιώργος Τερζάκης, ο Μάνος Δασκαλάκης, ο Νικόλας Αργυριάδης, ο Άγγελος Δασκαλάκης, ο Κων/νος Μπακάλης, ο Μανούσος Ζαχαριουδάκης, ο Γιάννης Καρτσάκης και η Άννα-Μαρία Χαλκιαδάκη με τον Γιώργο Τερζάκη να ξεχωρίζει καταλαμβάνοντας την 17η θέση στην κατηγορία της Ε Δημοτικού όπου είχαμε 199 συμμετοχές.

Τέλος στο 23ο διεθνές τουρνουά του Ηρακλείου που ολοκληρώθηκε στις 15 Απριλίου είχαμε για τους ενήλικες σκακιστές του Ο.Φ.Η. την τρίτη θέση του Τίμη Λυριντζάκη και την έκτη του Μανώλη Φραγκιαδάκη. Στις ηλικιακές κατηγορίες οι σκακιστές του Ο.Φ.Η. πήραν όλες τις πρώτες θέσεις στα αγόρια με τον Χρήστο Μπροκαλάκη-Γούναρη να κατακτά την πρώτη θέση στην κατηγορία κάτω των 18 ετών με δεύτερο τον Γιώργο Παπιδάκη, τον Αλέξανδρο Κοτσίνη να παίρνει την πρώτη θέση στην κατηγορία κάτω των 14 ετών και τον Δημήτρη Σακλαμπανάκη να πρωτεύει στην κατηγορία κάτω των 10 ετών με δεύτερο τον Γιάννη Σερπετσιδάκη. Στα κορίτσια είχαμε την πρώτη θέση της Ουρανίας Φραγκιαδάκη στα κορίτσια κάτω των 10 ετών και μετάλλια για την Νεφέλη Ματθαιάκη και την Μελίνα Καρούζου. Στο Β γκρουπ του τουρνουά είχαμε άλλη μια επιτυχία σκακιστή του Ο.Φ.Η. με τον 12χρονο Μάριο Βουρλιωτάκη να καταλαμβάνει την πρώτη θέση ενώ η 9χρονη Ελένη Σακλαμπανάκη ισοβάθμισε στην τρίτη θέση.

Ο μεγάλος αριθμός των διακρίσεων κάθε χρόνο από πλευράς του σκακιστικού Ο.Φ.Η., είναι το επιστέγασμα της πολύ σοβαρής δουλειάς που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στον σύλλογο μας και συνεχίζεται και την φετινή χρονιά, από τους προπονητές μας τον FM Παναγιώτη Χριστοδούλου τον Νίκο Παναγιωτάκο και την Άργυ Βαρβεράκη. Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στον Γιώργο Πρεδευτάκη που μαζί με τον Στέλιο Βαρδάκη και τον Σταύρο Ελευθεράκη έχουν αναλάβει τον πολύ σημαντικό τομέα της διάδοσης του σκακιού στα σχολεία της πόλης του Ηρακλείου.

Αθλητικά

ΑΕΚ: Θετικός στον κορωνοϊό ο Ανσαριφάρντ

ansarifard.jpg

Ο Καρίμ Ανσαριφάρντ, βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό και θα μείνει εκτός δράσης για δέκα μέρες.

Ο Ιρανός επιθετικός της ΑΕΚ, όπως ενημέρωσε με ανάρτησή του μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στα Μέσα κοιωνικής δικτύωσης, βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό και θα μείνει εκτός δράσης για δέκα μέρες. Όπως επιβάλλουν τα μέτρα ο παίκτης έχει ήδη απομονωθεί για να μην υπάρχει κίνδυνος για τους υπόλοιπους.

Οπως ενημέρωση η ΠΑΕ ΑΕΚ νωρίτερα, στα καθιερωμένα τεστ που γίνονται πριν από κάθε αγώνα προέκυψε ένα θετικό κρούσμα κορωνοϊού και αυτό ήταν του Ανσαριφάρντ.

«Πρέπει να σας ενημερώσω ότι είμαι θετικός στον κορωνοϊό και θα παραμείνω εκτός για 10 ημέρες. Θα προσπαθήσω να επιστρέψω το συντομότερο δυνατόν για να προπονηθώ και πάλι με την ΑΕΚ. Εύχομαι τα καλύτερα στους συμπαίκτες μου για το ντέρμπι της Κυριακής”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Euroleague: Νίκη στην παράταση για τον Ολυμπιακό, 87-84 την Ούνικς στο Καζάν

ΟΦΗ: Με Γκαγιέγος κόντρα στον Ολυμπιακό

ESPA BANNER