Αθλητικά

Γ' Εθνική: Αντιδράσεις για την πιθανή μετάθεση της πρεμιέρας

ΓΙΟΥΧΤΑΣ-ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΜΑΡΙΟΥ.jpg

 Aντιδράσεις φαίνεται να προκαλεί η διαφαινόμενη απόφαση να ξεκινήσει η Γ’ Εθνική στις 18 αντί για τις 11 Οκτωβρίου, για να συμμετάσχουν ο Πλατανιάς, ο Πανιώνιος και η Κέρκυρα. Συμφωνα με στελέχη της ΕΠΟ, η κλήρωση στους ομίλους που θα μπουν οι τρεις ομάδες (Ο Πλατανιάς στον Κρητικό όμιλο), θα ξαναγίνει 

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από δηλώσεις που έγιναν από τον πρόεδρο του Γιούχτα, Νίκο Μπουνάκη, εν όψει της προσθήκης της ομάδας του Πλατανιά, ως 16ης, στο πρωτάθλημα που ξεκινά.

«Τέτοιες αιφνιδιαστικές αποφάσεις μέσα σε μια περίοδο που υπάρχει ανασφάλεια λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού δημιουργούν ακόμα περισσότερα προβλήματα και δεν βοηθούν το ποδόσφαιρο να κάνει ένα βήμα μπροστά», σημειώνει. «Δυστυχώς, αντί εκείνοι που αποφασίζουν για την Γ’ Εθνική να προστατέψουν τις ομάδες και τον προγραμματισμό που έχουν κάνει, αποδεικνύονται ανεπαρκείς σε αυτό το επίπεδο», τόνισε ο πρόεδρος του Γιούχτα.

Αθλητικά

Ο Αυγενάκης για το «κόκκινο» Μητσοτάκη στην επιστροφή θεατών στα γήπεδα

αυγενάκης τηλεδιάσκεψη

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, τοποθετήθηκε για την κυβερνητική παρέμβαση στο θέμα της επιστροφής των φιλάθλων στα γήπεδα και τη σημερινή απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να ανάψει «κόκκινο», παρά τα όσα ανακοινώθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας.

Ο Αυγενάκης στη συνέντευξη που παραχώρησε στον «ALPHA 9.89» υπογράμμισε πως από χθες το απόγευμα προέκυψαν νέα στοιχεία και μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής:

«Η Κυβέρνηση έχει χειριστεί με απόλυτη υπευθυνότητα, προνοητικότητα και αποφασιστικότητα την πανδημία και έχει πάρει τα εύσημα διεθνώς. Έχουμε έναν Πρωθυπουργό που δεν διστάζει να πάρει αντιδημοφιλείς, αποφάσεις ειδικά αν αυτές στοχεύουν στη διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Για εμάς είναι πρωτεύον θέμα η ασφάλεια των πολιτών. Η συζήτηση με τη Super League 1 για είσοδο περιορισμένου ποσοστού φιλάθλων στα γήπεδα έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες. Από τη Λίγκα έχει εκπονηθεί ένα εξαιρετικό και λεπτομερέστατο επιχειρησιακό σχέδιο, με γνώμονα τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Πάνω σε αυτό το σχέδιο συνεργαστήκαμε με τον Νίκο Χαρδαλιά και με την υγειονομική επιτροπή, ώστε να ολοκληρωθεί ένα πρωτόκολλο που να επιτρέπει να μπει κόσμος στα γήπεδα με ασφάλεια.

Την περασμένη Παρασκευή είχαμε μία εκτενή συζήτηση με την επιτροπή λοιμωξιολόγων. Ακολούθησε ένα σαββατοκύριακο στο οποίο έγιναν βελτιώσεις και βρισκόμασταν σε συνεχή επικοινωνία με ΕΟΔΥ ώστε να έχουμε την απόλυτη έγκριση. Κατά πλειοψηφία, χτες Δευτέρα το απόγευμα, οι λοιμωξιολόγοι αποφάσισαν να μπει κόσμος στα γήπεδα, αλλά κατόπιν προέκυψαν νέα στοιχεία, καθώς η κατάσταση είναι διαρκώς μεταβαλλόμενη.

Ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε σχετικά για την επιδημιολογική εικόνα και αποφάσισε σήμερα το πρωί πως θα ήταν λάθος μήνυμα να μπει κόσμος στα γήπεδα αυτή τη χρονική στιγμή και ανέστειλε την απόφαση. Όλα είναι ρευστά, η εικόνα διαρκώς αλλάζει, είμαστε υποχρεωμένοι να αντιλαμβανόμαστε τους κινδύνους και πάνω απ’ όλα είναι η ασφάλεια των πολιτών».