Αθλητικά

Διαβάστε επίσης

Ανένδοτη η διοίκηση του ΕΑΚΗ - Η επιστολή στον υπουργό - Τι είπαν στο Ράδιο Κρήτη

kolymbitirio.jpg

«Φέρτε τις ομόφωνες  προτάσεις σας για να ανοίξουμε την πισίνα». Αυτό επανέλαβε  ξανά  στην πρωινή εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη στο Ράδιο Κρήτη η πρόεδρος του ΕΑΚΗ  Μαρία Καλουδίωτη ενώ ο πρόεδρος της ΠΕΚΥΚ-Ρ  Γιώργος Ανδρουλάκης τόνισε ότι «έπρεπε να είχε ανοίξει το κολυμβητήριο για τις ανάγκες των αθλητών με την περυσινή κατανομή των διαδρομών και στη συνέχεια τα όποια λάθη να διορθωθούν».
"Τα 11 σωματεία θα μπορούσαν να μοιράσουν 15 διαδρομές ,συμπεριλαμβανομένου κι αυτές του Παγκρητίου σταδίου ,κι οχι 10. Το κολυμβητήριο θα έπρεπε να ήταν ανοιχτό για τους αθλητές και να μην μείνει πάλι τελευταίο στην Ελλάδα και επίσης έπρεπε να υπήρχε καλύτερη οργάνωση απο το ΕΑΚΗ" σημείωσε ο προϊστάμενος του αθλητικού τμήματος της "Πατρις" Αντώνης Παπουτσάκης στην ίδια εκπομπή.
Η αναστάτωση λοιπόν και φέτος στο χώρο του υγρού στίβου συνεχίζεται με τον υφυπουργό αθλητισμού κ.Αυγενάκη να προσπαθεί να βρει κάποια λύση .Μάλιστα χθες είχε ζητήσει εξηγήσεις από την κ.Καλουδίωτη η οποία σήμερα τα ξημερώματα(12.43)έστειλε την εξης επιστολή στο υπουργείο και σε ΜΜΕ σχολιάζοντας και την στάση της διευθύντριας του γραφείου του υφυπουργού αθλητισμού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση.
 
"Ανοικτή επιστολή
στην κα Δέλκου
(Μαριάννα _Δέλκου _
Διευθύντρια Γραφείου Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού
Αν. Παπανδρέου 37, 15180, Μαρούσι)
Εναρμονιζόμενη με το ύφος και το στυλ της επιστολής σας(ανοικτές και μέσω του τύπου), η διοικούσα επιτροπή Ε.Α.Κ.Η μετά από έκτακτη συνεδρίαση στα γραφεία της για το θέμα που τέθηκε εκ μέρους σας και για την απόδοση «εξηγήσεων» όπως τονίζει ο τίτλος της προσωπικής σας επιστολής για τις διαμαρτυρίες γονέων και σωματείων στο κολυμβητήριο Ηρακλείου, απαντά τα παρακάτω:
1) Οι εγκαταστάσεις μας το μήνα Αύγουστο παραμένουν κλειστές κάθε χρόνο για την απαιτούμενη συντήρηση . Έπειτα από εισήγηση της ΠΕΚΥΚ για το κολυμβητήριο η των υπόλοιπων σωματείων για τις 2 άλλες εγκαταστάσεις(κλειστό Λίντο και στάδιο Ελευθερίας) και σύμφωνα με τον κανονισμό των εθνικών αθλητικών κέντρων , η επιτροπή μας παραχωρούσε ώρες προπόνησης στα σωματεία συνάπτοντας συμφωνητικά μαζί τους για τους όρους χρήσης. Στις δύο άλλες εγκαταστάσεις κλήθηκαν τα σωματεία και συμφώνησαν τον μήνα Ιούλιο 2019!!!, το αυτό κλήθηκαν να πράξουν και τα σωματεία κολύμβησης με επιστολή μας ,αφού κλείσουν τις οικονομικές οφειλές τους με βάση τα συμφωνητικά που υπέγραψαν. Απάντησαν μέσω του τύπου πρώτα και έπειτα με επιστολή προς εμάς διαμαρτυρόμενα(*10-8-19) για το ότι αδυνατούν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις και ως εκ τούτου δεν θα προσέλθουν στη συνάντηση για μοίρασμα ωρών. Στη συνέχεια με νέα επιστολή υπογεγραμμένη από ΠΕΚΥΚ πλέον, στις 29 Αυγούστου ζητείται η λειτουργία της πισίνας ισχυριζόμενη ομόφωνη απόφαση όλων των σωματείων της πόλης μας.
 
Ενώ είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε ως διοίκηση με αυτό το δεδομένο καταφθάνουν 3 επιστολές από σωματεία που αρνούνται την ομοφωνία που προέβαλλε η ΠΕΚΥΚ. Μετά τα νέα δεδομένα επανήλθαμε με επιστολή μας σήμερα 4-9-2019 και ζητάμε να καταθέσουν εκ νέου πρόταση μέχρι αύριο Πέμπτη 5-9-2019, για να συνεδριάσουμε την Παρασκευή για την κατανομή ωρών ώστε την Δευτέρα 9-9-2019 να λειτουργήσει ομαλά η πισίνα μας.
2) Η συγκεκριμένη διοικούσα επιτροπή από την ανάληψη των καθηκόντων της έβαλε κριτήρια απονομής χρήσης χώρου και χρόνου για όλες τις εγκαταστάσεις. Όλα τα σωματεία της πόλης να έχουν δικαίωμα πρόσβασης σε αυτές δημοκρατικά, ισότιμα και ανάλογα με την συμπεριφορική χρήση τους(τακτοποίηση οικονομικών, πλήθος αθλουμένων, αγωνιστική κατηγορία κλπ). Δηλαδή, κανένα σωματείο να μην αποκλείεται από τη χρήση των δημόσιων εγκαταστάσεων της Γ.Γ.Α, εφ’ όσον το επιθυμεί και είναι συνεπές με τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη σύμβαση που υπογράφει. Αυτή την τακτική ακολουθούμε απαρέγκλιτα 4 χρόνια τώρα.
3) Κα διευθύντρια, μέχρι τώρα δεν λειτουργήσαμε ποτέ με κινήσεις εντυπωσιασμού μέσω του τύπου. Έτσι δεν παραιτηθήκαμε μέχρι τώρα παρόλο που οι θέσεις μας είναι πολιτικές, άμισθες και τιμητικές, γιατί α) απαιτείται η υπογραφή μας για την μισθοδοσία των υπαλλήλων του ΕΑΚΗ και β) υπήρχαν έργα σε εξέλιξη και διαγωνισμοί που επίσης απαιτούσαν υπογραφές .
 
Το κράτος κατά την αντίληψή μας θα πρέπει να έχει συνέχεια και περιμένουμε να παραδώσουμε στην διοίκηση που θα μας αντικαταστήσει από το υπουργείο σας. Ωστόσο εμμένουμε στις απόψεις μας πως τα ζητήματα λύνονται υπηρεσιακά και όχι διαμέσω του τύπου (18:22 , 4-9-2019 ήταν διανεμημένη η επιστολή σας στα ΜΜΕ, 18:43 ελήφθη από εμάς).
Με τιμή Ηράκλειο 4-9-2019
Τα τακτικά μέλη της διοικούσας
ΚΑΛΟΥΔΙΩΤΗ ΜΑΡΙΑ
ΑΝΤΩΝΑΚΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΝΗΣΤΙΚΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΠΡΙΝΙΩΤΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΒΕΛΗΜΒΑΣΑΚΗ ΜΑΡΙΑ
ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΥΓ1 : ΠΡΟΦΑΝΩΣ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΩΤΟΚΟΛΟ ΑΦΟΥ ΑΠΑΙΤΗΘΗΚΕ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΕΝΩ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΙΧΕ ΚΛΕΙΣΕΙ."
 

Αθλητικά

Αναβλήθηκαν και οι Μεσογειακοί Αγώνες

Μεσογειακοί Αγώνες

Η Διεθνής Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων και η Κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Αλγερίας αποφάσισαν από κοινού να αναβάλουν για έναν χρόνο τους Μεσογειακούς Αγώνες του Οράν, οι οποίοι αντί για το 2021, θα διεξαχθούν το 2022, ύστερα από αίτημα της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων.

Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη μετά από διαβουλεύσεις και λεπτομερή αξιολόγηση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί παγκοσμίως από τον κορωνοϊό. Ο φόβος πως η διοργάνωση θα αποδυναμωθεί σημαντικά, καθώς θα πέσει πάνω στους Ολυμπιακούς Αγώνες, έφερε τη σύμφωνη γνώμη όλων των πλευρών, να μετατεθούν για το 2022. Οι διοργανωτές τόνισαν πως η αλλαγή έγινε με στόχο την αναβάθμιση της διοργάνωσης, αλλά να εξασφαλιστεί και η προετοιμασία των αθλητών που θα συμμετάσχουν σε αυτήν, κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Οι ακριβείς ημερομηνίες της διεξαγωγής των 19ων Μεσογειακών Αγώνων, το 2022, στο Οράν της Αλγερίας, θα γίνουν γνωστές το επόμενο διάστημα.