Ο ΟΦΗ γνώρισε βαριά ήττα από την ΑΕΚ με 3-0, στη Νέα Φιλαδέλφεια, στην πρεμιέρα της Super League. Η Κρητική ομάδα προβλημάτισε με την εμφάνιση της, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο παρουσιάζοντας αδυναμίες σε όλες τις γραμμές.
Η πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης ήρθε στο 5ο λεπτό και άνηκε στην ΑΕΚ. Ο Γκαρσία μπήκε μέσα στην περιοχή σούταρε από πλάγια θέση αλλά η προσπάθεια του πέρασε άουτ. Στο 9ο λεπτό η ΑΕΚ έφτασε εκ νέου κοντά στο γκολ, όταν ο Λιούμπισιτς μπήκε από τα αριστερά έκανε την σέντρα ο Πινέδα, πήρε την κεφαλιά, η μπάλα μετά από κόντρες έφτασε στα πόδια του Άμραμπάτ αλλά το σουτ του τελευταίου απέκρουσε εντυπωσιακά ο Χριστογεώργος. Το τέρμα που έψαχνε η “Ένωση”, ωστόσο δεν άργησε να… έρθει. Σε μια αντεπίθεση των γηπεδούχων ο Άμραμπατ βρήκε με σέντρα από τα δεξιά βρήκε στο δεύτερο δοκάρι τον Γκαρσία και αυτός με μια άψογη κεφαλιά νίκησε τον πορτιέρε του ΟΦΗ κάνοντας το 1-0.
Ο “Δικέφαλος” συνέχισε να πιέζει και στο 14ο λεπτό βρήκε και δεύτερο τέρμα. Ο Σιμάνσκι βρήκε στην πλάτη της άμυνας τον Πήλιο και αυτός με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 2-0 πετυχαίνοντας το πρώτο τέρμα με τα “κιτρινόμαυρα”.
Στο 17ο λεπτό οι γηπεδούχοι απείλησαν εκ νέου αλλά το σουτ του Πολωνού μέσου πέρασε ψηλά άουτ. Στο 25ο λεπτό η ΑΕΚ απείλησε εκ νέου τα καρέ του ΟΦΗ, ο Πήλιος έκλεψε, πάσαρε στον Γκαρσία στην πλάτης άμυνας, αυτός έκανε την σέντρα, αλλά ο Πινέδα που ερχόταν σαν… τρέιλερ δεν κατάφερε με κεφαλιά να νικήσει τον Χριστογεώργο. Στα εναπομείναντα λεπτά του πρώτου 45λέπτου ο ΟΦΗ προσπάθησε να αντιδράσει αλλά οι Πήλιος και Μουκουντί έκοψαν τις προσπάθειες του Ισέκα και Νας πριν δημιουργηθούν ευκαιρίες. Το σκορ στο πρώτο ημίχρονο δεν άλλαξε καθώς τόσο η προσπάθεια του Πινέδα, όσο και του Λιούμπισιτις δεν κατέληξαν στα δίχτυα.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως και το πρώτο, με την ΑΕΚ σε ρόλο οδηγού, στο 49ο λεπτό ο Πινέδα μετά από γύρισμα του Ρότα έκανε το σουτ, αλλά ο Λιούμπισιτς λειτούργησε περισσότερο σαν αμυντικός και έκοψε την προσπάθεια του συμπαίκτη του. Στο 55ο λεπτό ο ΟΦΗ έφτασε πολύ κοντά στην μείωση του σκορ με τον Αποστολάκη που μόλις είχε περάσει στο ματς, αλλά ο Σιμάνσκι πήρε την… μπουκιά από το στόμα του νεαρού μεσοεπιθετικού.
Στο 64ο λεπτό η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα παραλίγο να τριπλασιάσει τα τέρματά της. Ο Άμραμπατ εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά, ο Βίντα στην καρδιά της περιοχής έκανε την κεφαλιά η μπάλα έφτασε στον Πινέδα, αλλά ο Μεξικανός από κοντά δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
Στο 82ο λεπτό η ΑΕΚ έβαλε τέλος στην αναμέτρηση. Ο Πήλιος από τα αριστερά μπήκε στην περιοχή πάσαρε στο ύψους του πέναλτι στον Τσούμπερ και ο Ελβετός με ψύχραιμο τελείωμα έκανε το 3-0.
Στιγμές αργότερα και ενώ το παιχνίδι είχε ήδη κριθεί ο Λαμέλα με μια πάσα με το εξωτερικό προσπάθησε να βρει τον Σιμάνσκι αλλά ο Γκονζάλες στέρησε το γκολ από τον Πολωνό. Στα υπόλοιπα λεπτά του παιχνιδιού δεν άλλαξε κάτι, καθώς το πλασέ του Περέιρα πέρασε άουτ. Η “Ένωση” επικράτησε με 3-0 του ΟΦΗ και ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις της στην Super League, αφήνοντας πίσω τον αποκλεισμό από την Νόα.
Γκολ: 11′ Γκαρσία, 14′ Πήλιος, 83′ Τσούμπερ
Κίτρινές: 36′ Γκαρσία, 78′ Λαμέλα, 90+2′ Μουκουντί / 25′ Γκονζάλες, 69′ Μπάκιτς
ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στρακόσα, Ρότα (66′ Οντουμπάτζο), Βίντα, Μουκουντί, Πήλιος, Σιμάνσκι, Πινέδα (66′ Λαμέλα), Λιούμπισιτς (80′ Μάνταλος), Άμραμπατ, Κοϊτά (80′ Περέιρα), Γκαρσία (66′ Τσούμπερ).
ΟΦΗ (Τραϊανός Δέλλας): Χριστογεώργος, Μπρεσάν, Λαμπρόπουλος, Γκονθάλεθ, Χατζηθεοδωρίδης (82′ Γιουνγκ), Καραχάλιος (63′ Χιμένεθ), Γκαγιέγος (81′ Κουτεντάκης), Μπάκιτς, Ριέρα (63′ Αμπάντα), Νους (55′ Αποστολάκης), Ισέκα.
Αναλυτικά η εικόνα της 1ης αγωνιστικής, με το ματς Παναιτωλικός-Λαμία να απομένει για την ολοκλήρωσή της:
Σάββατο 17/8
Bόλος-Ολυμπιακός 0-2
ΠΑΟΚ-Πανσερραϊκός 3-2
Κυριακή 18/8
Λεβαδειακός-Athens Kallithea 0-0
Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρίπολης 0-1
Ατρόμητος-Άρης 1-1
ΑΕΚ-ΟΦΗ 3-0
Δευτέρα 19/8
Παναιτωλικός-Λαμία 21:00
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ολυμπιακός 3
ΠΑΟΚ 3
Asteras Aktor 3
ΑΕΚ 3
Άρης 1
Ατρόμητος 1
Λεβαδειακός 1
Athens Kallithea 1
Λαμία 0 -0αγ.
Παναιτωλικός 0 -0αγ.
Πανσερραϊκός 0
Βόλος 0
ΟΦΗ 0
Παναθηναϊκός 0
ΠΙΝΑΚΑΣ ΣΚΟΡΕΡ
2 ΓΚΟΛ: Σβαμπ (ΠΑΟΚ)
1 ΓΚΟΛ: Γκαρσία Λιβάι, Πήλιος, Τσούμπερ (ΑΕΚ), Ρίτζις Κρεσπί (Αστέρας Τρίπολης), Ουάρντα (Ατρόμητος), Ρόντινεϊ, Μασούρας (Ολυμπιακός), Μπετανκόρ, Σαλαζάρ (Πανσερραϊκός), Oζντόεφ (ΠΑΟΚ)
ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (2η)
Σάββατο 24/8
ΟΦΗ-Ατρόμητος 19:30
Πανσερραϊκός-Άρης 20:00
ΑΕΚ-Λαμία 21:30
Κυριακή 25/8
Asteras Aktor-Βόλος 19:00
ΠΑΟΚ-Παναιτωλικός 20:30
Παναθηναϊκός-Λεβαδειακός 21:00
Δευτέρα 26/8
Ολυμπιακός-Athens Kallithea 20:30
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
Super League: Μεγάλη νίκη του Αστέρα στο ΟΑΚΑ, 1-0 τον Παναθηναϊκό (βίντεο)
Λεβαδειακός - Καλλιθέα 0-0: Μοιρασιά στην κόντρα των νεοφώτιστων