Skip to main content
ΑΠΟΨΕΙΣ

Ψηφοθηρία… επάγγελμα απαιτητικό και πλήρους απασχόλησης! Του Κώστα Σφακιανάκη

Image
Ψηφοθηρία… επάγγελμα απαιτητικό και πλήρους απασχόλησης
 clock 19:48 | 26/09/2023
writer icon newsroom ekriti.gr

Πράγματι το να «κυνηγάς» ψήφους χρειάζεται αμέτρητες ώρες, χιλιόμετρα και posts όπως μας αποδεικνύουν ακόμη μια φορά οι τωρινοί υποψήφιοι κάθε βαθμίδας. Γι αυτό το λόγο μάλλον αμελούν τα καθήκοντα τους, αναφέρομαι στους εκλεγμένους φυσικά, και τίποτα όπως φαίνεται δεν δουλεύει έτσι όπως θα έπρεπε.

Ως κάτοικος του τέταρτου δημοτικού διαμερίσματος  στην περιοχή των Μεσαμπελιών επικρατεί μιας πλήρης εγκατάλειψη όσων αφορά το κομμάτι της καθαριότητας εδώ και 15-20 ημέρες. Όπως φαίνεται και από τις εικόνες που παραθέτω τα μη οικιακά απορρίμματα δεν έχουν μαζευτεί σε όλο το μήκος της Οδού Ερυθραίας αλλά αντιθέτως μπλοκάρουν την ομαλή διέλευση και αποτελούν τεράστια εστία μόλυνσης.

Διερωτώμαι λοιπόν πως γίνεται κανένας από τους υπευθύνους αλλά ενδεχομένως και από τους οδοκαθαριστές που συναντάμε καθημερινά αυτή την κατάσταση να μην έχει κάνει κάτι. Όσον αφορά τους οδοκαθαριστές φυσικά και δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν αχούνε ενημερώσει τους προϊσταμένους τους όπως έχω κάνει εγώ σαν πολίτης επανειλημμένως αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Επομένως το μόνο που μπορεί να συμπεράνει κάποιος είναι πως το αποτέλεσμα δεν έρχεται γιατί οι υπεύθυνοι αντί να δώσουν τις σχετικές εντολές ασχολούνται με το να δίνουν και να παίρνουν εντολές από τους marketers τους.

Image
Ψηφοθηρία… επάγγελμα απαιτητικό και πλήρους απασχόλησης

 

Με απλά λόγια  αυτή την στιγμή προέχει να ξανά εκλεγεί κάποιος και όχι να ασκήσει τα καθήκοντα του πράγμα για το όποιο μας ζητεί την ψήφος μας. Σαν νέος στην Ελλάδα του 2023 μου φαίνεται εξοργιστικά παράλογο αλλά από ότι φαίνεται ανήκω στην μειονότητα εκείνη που δεν ενστερνίζεται τον  «ωχαδερφισμο» και με ενοχλεί η ανικανότητα και φυσικά  η οκνηρία και οι αδιαφορία κάποιων.

Επομένως, επειδή πολλοί θα αναρωτηθούν, στα παραπάνω εντάσσω και εμάς τους πολίτες. Τα στρώματα που βλέπετε στις φωτογραφίες πεταμένα τα άφησε εκεί άνευ σανιδώσεως κάποιος(οι) δημότης(τες) της εκεί περιοχής. Γιατί όχι άλλωστε. Φαντάζομαι πως θα σκέφτηκε με εκείνο το δημοκρατικό και ανώτερο πνεύμα της γενιάς του ’60 που φρόντισε να μεταλαμπαδεύσει και στις επόμενες γενεές. «Δεν πληρώνω φόρους; Ο δρόμος Δημόσιος δεν είναι;  Θα τα μαζέψουν αυτοί που πρέπει. Να τα έχω σπίτι μου να μου πιάνουν τόπο και να μου βρομίζουν;»

Το πρόβλημα λοιπόν για ακόμα μια φορά είναι συλλογικό. Και το λέω για να προλάβω αυτούς που ήδη θα έχουν θιχθεί με τα όσα γράφω γιατί μέσα σε αυτά βλέπουν τον εαυτό τους και επομένως ξυπνάμε όλοι αυτοί οι εγωιστικοί αμυντικοί μηχανισμοί. Γιατί πολύ άπλα είναι αρκετά πιο δύσκολο να παραδεχτείς ότι χρόνια και χρόνια πήγαν χαμένα. Πως πήγαν χαμένα;  Για να επιστρέψω στον στην αρχή του κειμένου, η ψηφοθηρία είναι απαιτητικό επάγγελμα αλλά εξίσου απαιτητική είναι και αυτή η χαλαρότητα που θέλουμε να μας διακρίνει σαν έθνος. Η στάση ζωής που έχουμε και απέχει από την διαπαιδαγώγηση μας ως μέλη ενός ευρύτερου συνόλου που αντιμετωπίζει με ορθολογισμό τις καταστάσεις της καθημερινότητας μας με απώτερο σκοπό την πρόοδο και την ευημερία.

Image
Ψηφοθηρία… επάγγελμα απαιτητικό και πλήρους απασχόλησης

 

Αφήνοντας σας, ελπίζω με σκέψεις, να αναφέρω πως έτυχε και εγώ να αλλάξω στρώμα αυτές τις ήμερες. Κάλεσα επανειλημμένως τον Δήμο να έρθει να το πάρει και να συγυρίσει την γειτονία αλλά ακόμα περιμένω. Επί δυο εβδομάδες τώρα το στρώμα με καλημερίζει στην αυλή μου κάθε πρωί και φυσικά ακολουθεί η ανάλογη ερώτηση από τα παιδία μου. «Μπαμπά, γιατί δεν πετάς το στρώμα στα σκουπίδια». Και εξηγώ το γιατί ξανά και ξανά. Όποτε χρειαστεί.  Είτε για τα σκουπίδια, είτε για τους κανόνες Οδικής συμπεριφοράς, είτε για την σχολική συμπεριφορά κ.ο.κ.

Image
Ψηφοθηρία… επάγγελμα απαιτητικό και πλήρους απασχόλησης

 

Εκεί είναι που αρχίζει η επιμόρφωση στην οποία αναφέρθηκα πριν. Στο κάτω κανένας μας δεν εξαρτάται από τους  πολιτικούς αν το καλοσκεφτείς. Όλοι όμως εξαρτόμαστε από τους ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ.

Ο κ. Κώστας Σφακιανάκης είναι πολίτης του Ηρακλείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Κραυγή αγωνίας από τους γονείς των μαθητών στο 9ο Δημοτικό Σχολείο (βίντεο)

Ηράκλειο: Εξώδικο από μαθήτρια στο Δήμο για επικίνδυνο δέντρο έξω από το σχολείο της

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2023 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis