Απόψεις

Εμβολιασμός: Άλλο η "υποχρεωτικότητα" και άλλο η "υπευθυνότητα". Του Βασίλη Σκουταρά

εμβόλιο κορωνοϊός

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει προκαλέσει πολλές δυσάρεστες καταστάσεις στην καθημερινότητα όλων των πολιτών του πλανήτη μας.

Η ελπίδα, για την αναχαίτιση της φονικής νόσου (οι νεκροί εκ του κορωνοϊού ξεπέρασαν τα 4 εκατομμύρια παγκοσμίως), είναι το εμβόλιο.

Η επιστήμη έδωσε στην ανθρωπότητα αρκετές επιλογές εμβολίων και το κάθε κράτος επέλεξε με, ποια απ' αυτά, μπορούν να εμβολιασθούν οι υπήκοοί του.

Αυτά είναι τα δεδομένα που έχουμε μέχρι σήμερα και η πραγματικότητα που βιώνουμε.

Στην χώρα μας (όπως και σε όλα τα κράτη παγκοσμίως) υπάρχουν αυτοί που εμβολιάσθηκαν (και εμβολιάζονται) και οι αρνητές των εμβολίων. Με αυτούς που εμβολιάσθηκαν και θα εμβολιασθούν, δεν χρειάζεται να αναφέρουμε τίποτα.

Αυτοί συνειδητοποίησαν τον κίνδυνο της θανατηφόρου νόσου, σεβάστηκαν την προτροπή των ειδικών και του κράτους και έκαναν ή θα κάνουν το εμβόλιο, προκειμένου να κτισθεί το πολυπόθητο τείχος ανοσίας, για να ξαναμπεί η ζωή στην κανονικότητα.

Όμως, στην προτροπή των ειδικών και του κράτος για εμβολιασμό, δεν ανταποκρίθηκαν θετικά όλοι οι πολίτες.

Υπάρχει και ένα ποσοστό (μεγάλο ή μικρό, δεν έχει σημασία) που αρνείται να εμβολιαστεί.

Και αρνείται για πολλούς και διαφορετικούς λόγους:

Κάποιοι πιστεύουν ότι θα μεταλλαχθεί το DNA τους. Κάποιοι θεωρούν ότι με το εμβόλιο τους εμφυτεύουν στον οργανισμό μικροτσίπ υγρής μορφής για να τους ελέγχουν. Κάποιοι ερμηνεύουν τον εμβολιασμό ως έργο του Αντίχριστου.

Κάποιοι δεν θέλουν να εμβολιασθούν για πιστεύουν ότι δεν υπάρχει κορωνοϊός και ότι όλα είναι μία συνομωσιολογία.

Υπάρχουν και πολλοί ακόμη λόγοι, που επικαλούνται όσοι αρνούνται να εμβολιασθούν.

Σε όλους αυτούς που αρνούνται να εμβολιασθούν, αναφέρουμε τα παρακάτω, πραγματικά, στοιχεία και τους καλούμε να προβληματισθούν:

- Σύμφωνα με τους ειδικούς, το 99% των θανάτων στη χώρα μας από τον κορωνοϊό, είναι σε μή εμβολιασμένα άτομα.

-Οι εμβολιασμένοι, αν νοσήσουν, θα περάσουν την νόσο με ήπια συμπτώματα, χωρίς να χρειασθούν νοσηλεία.

-Οι μη εμβολιασμένοι, αν νοσήσουν, ίσως θα χρειασθεί να νοσηλευθούν, πιθανόν και να διασωληνωθούν κι ακόμη, μπορεί να κινδυνεύσει και η ζωή τους. Εξαρτάται από την αντίδραση του οργανισμού τους.

Δηλαδή οι μη εμβολιασμένοι, δεν διαθέτουν καμία προστασία έναντι στον κορωνοϊό, σαν αυτή που έχουν οι εμβολιασμένοι.

Βέβαια σε μία δημοκρατική χώρα όπως η Ελλάδα, ο καθένας έχει δικαίωμα να κάνει ό,τι νομίζει!

Με μία σημαντική διαφορά όμως: Αυτό που κάνει, να μην επηρεάζει το κοινωνικό σύνολο.

Είναι δικαίωμα στους αρνητές του εμβολίου, να μην εμβολιασθούν.

Είναι δικαίωμα όμως και των εμβολιασθέντων, να μην θέλουν δίπλα τους μή εμβολιασθέντες, με τον φόβο μην τους κολλήσουν τη νόσο και την μεταφέρουν στο οικογενειακό τους περιβάλλον. Δυστυχώς η υπόθεση του εμβολιασμου στην χώρα μας εξελίσσεται επικίνδυνα.

Η κυβέρνηση δεν επιβάλει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Αν αποφασίσει τον διαχωρισμό των εμβολιασμένων και μη εμβολιασμένων στα μεταφορικά μέσα συγκοινωνίας, στα κέντρα διασκέδασης, στις κοινωνικές εκδηλώσεις, στις καφετέριες κλπ (όπως λίγο πριν την πανδημία με τους καπνίζοντες και μη καπνίζοντες) τότε θα οδηγηθούμε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

Ίσως, οι αρνητές του εμβολίου πρέπει να ξανασκεφθούν το θέμα και να συνταχθούν με την άποψη της πλειοψηφίας, που εμβολιάσθηκε.

Ως επιχείρημα θα αναφέρουμε, ότι οι επιστήμονες που δημιούργησαν τα εμβόλια, σε καμία των περιπτώσεων δεν είχαν στο μυαλό τους, με ποιον τρόπο θα "ελέγξουν" τον κάθε Έλληνα πολίτη.

Ό "έλεγχος" όπως τον πιστεύουν οι συνομωσιολόγοι, έχει επιτευχθεί πριν χρόνια μέσω κινητών τηλεφώνων και μέσω του ίντερνετ.

Τέλος, οφείλουμε να επισημάνουμε, ότι όταν ζούμε σ' ένα κοινωνικό σύνολο, πρέπει να συμμετέχουμε ισότιμα και υπεύθυνα απέναντι στους συμπολίτες μας.

Άλλο είναι η "υποχρεωτικότητα" που δεν αρμόζει στην Δημοκρατία και άλλο η "υπευθυνότητα" που είναι καθήκον όλων μας.

Βασίλης Σκουταράς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορωνοϊός - Ανάμειξη εμβολίων: Ποιος συνδυασμός είναι καλύτερος και πόσο προστατεύει

Εμβόλιο Moderna: Αποτελεσματικό έναντι της μετάλλαξης Δέλτα

Κρήτη

Ηράκλειο

Συνταξιούχοι Ηρακλείου: Κινητοποιήσεις για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και το πρόστιμο

Συνταξιούχοι

Ο Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων Ηρακλείου προσυπογράφει την ακόλουθη ανακοίνωση της ΣΕΑ με φόντο τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους άνων των 60 ετών που ανακοίνωσε η κυβέρνηση καθώς και τα πρόστιμα που θα τα συνοδεύουν. 

Αναλυτικά η ανακοίνωσή τους:

Η Kυβέρνηση όχι μόνο επιμένει στην πολιτική της «ατομικής ευθύνης» προς τους εργαζόμενους και το λαό, προσπαθώντας να απαλλαγεί από τις τεράστιες δικές της, ευθύνες για την εγκληματικά ανεπαρκή αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά τώρα έρχεται να επιβάλει και χρηματική τιμωρία στο λαό..

Στοχεύοντας κύρια στους συνταξιούχους, ανακοίνωσε πως οι ανεμβολίαστοι άνω των 60 ετών (στη μεγάλη πλειοψηφία τους συνταξιούχοι) θα πληρώνουν πρόστιμο 100 ευρώ το μήνα, τα οποία, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός θα αποδίδονται στα νοσοκομεία για τις ανάγκες τους!!!

Η Κυβέρνηση αποδείχνεται πολιτικός αρνητής μιας πλατιάς, οργανωμένης, στα πλαίσια της Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, καμπάνιας πειθούς των διστακτικών λαϊκών ανθρώπων για τον εμβολιασμό. Αποδείχνεται πολιτικός αρνητής της ενίσχυσης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας. Αντίθετα το υπονομεύει ακόμα περισσότερο, με νέες περικοπές των δαπανών για την υγεία στον προϋπολογισμό, προς όφελος των ιδιωτών επιχειρηματιών.

Και επιχειρεί, με μια απαράδεκτη απόφαση, να φορτώσει την κάλυψη των δαπανών αυτών και πάλι στο λαό. Απορρίπτουμε και καταγγέλλουμε την απόφαση της Κυβέρνησης για το χαράτσι αυτό.

Απαιτούμε να την αποσύρει άμεσα. Καλούμε όλους τους συνταξιούχους να τηρούν τα μέτρα προστασίας τους να φορούν μάσκες κλπ, να εμβολιαστούν, αξιοποιώντας τα επιστημονικά επιτεύγματα, που όμως δεν αποτελούν πανάκεια για την πανδημία, και δεν δικαιολογούν τις εγκληματικές κυβερνητικές ευθύνες.

Στις 14 του Δεκέμβρη οι συνταξιούχοι, με τις συγκεντρώσεις τους σε όλη τη χώρα, θα στείλουν το δικό τους αγωνιστικό πρόστιμο στην κυβέρνηση. Θα βρεθούν και πάλι έξω από το Μαξίμου απαιτώντας την ικανοποίηση των αιτημάτων τους. ΟΧΙ στα νέα χαράτσια στις συντάξεις. Να παρθούν άμεσα μέτρα για την υγεία με προσλήψεις ιατρικού-νοσηλευτικού προσωπικού και επίταξη του ιδιωτικού τομέα. Να αποδοθούν τώρα οι 13η και 14η συντάξεις και όλα τα αναδρομικά σε όλους τους συνταξιούχους. Να καλυφθούν όλες οι ανάγκες του Δημόσιου Συστήματος Υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό. 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Κορωνοϊός - Μετάλλαξη Όμικρον: Η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ για το κρούσμα στα Χανιά

Σεισμός - Αρκαλοχώρι: Καταγγέλουν μειωμένο αριθμό οικίσκων

Λασίθι: 13ο Διεθνές Κρητολογικό Συνέδριο τον Οκτώβριο του 2022

ESPA BANNER