Υλικά
- 450 γρ. αλεύρι με μαγιά
- 2 αυγά χτυπημένα
- 60 γρ. βούτυρο από το ψυγείο κομμένο σε κύβους
- 2 κουτ. σούπας φρέσκο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. σούπας μαντζουράνα φρέσκια ψιλοκομμένη
- 1 κουτ. σούπας φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
- 1 κουτ. σούπας φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
- 3 κουτ. γλυκού αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 200 γρ. χοντρά τρίμματα κατσικίσιο τυρί
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180οC.
- Βουτυρώστε και αλευρώστε μια φόρμα για μάφιν με 12 υποδοχές.
- Αδειάστε το αλεύρι και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ μετά προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε με την άκρη των δαχτύλων έως ότου φτιάξετε μια ζύμη με σβόλους.
- Προσθέστε στη συνέχεια τα διάφορα βότανα, το τυρί και λίγο μαύρο πιπέρι.
- Περιχύστε το μείγμα με τα χτυπημένα αυγά και χτυπήστε το λίγο με το πιρούνι πριν το μουσκέψετε με 300 ml νερό.
- Ανακατέψτε όλα τα υλικά για να αναμιχθούν καλά και αδειάστε μετά το μείγμα στις υποδοχές της φόρμας.
- Βάλτε τα στο φούρνο και αφήστε τα να ροδίσουν για 25 λεπτά περίπου.
- Αφού ψηθούν βγάλτε τα από τη φόρμα και αφήστε τα να κρυώσουν, πάνω σε μια σχάρα.
- Μπορείτε μετά από 15 λεπτά ψησίματος, να ρίξετε πάνω στα ψωμάκια λίγο τριμμένο κατσικίσιο τυρί.
- Σερβίρετε τα ψωμάκια με τυρί-κρέμα, σολομό και ψιλοκομμένο άνηθο.