Skip to main content
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ψωμί με αρωματικά βότανα

Ψωμί με αρωματικά βότανα
 clock 05:44 | 27/05/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

Υλικά

  • 450 γρ. αλεύρι με μαγιά
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 60 γρ. βούτυρο από το ψυγείο κομμένο σε κύβους
  • 2 κουτ. σούπας φρέσκο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας μαντζουράνα φρέσκια ψιλοκομμένη
  • 1 κουτ. σούπας φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
  • 1 κουτ. σούπας φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
  • 3 κουτ. γλυκού αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 200 γρ. χοντρά τρίμματα κατσικίσιο τυρί

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 180οC.
  • Βουτυρώστε και αλευρώστε μια φόρμα για μάφιν με 12 υποδοχές.
  • Αδειάστε το αλεύρι και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ μετά προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε με την άκρη των δαχτύλων έως ότου φτιάξετε μια ζύμη με σβόλους.
  • Προσθέστε στη συνέχεια τα διάφορα βότανα, το τυρί και λίγο μαύρο πιπέρι.
  • Περιχύστε το μείγμα με τα χτυπημένα αυγά και χτυπήστε το λίγο με το πιρούνι πριν το μουσκέψετε με 300 ml νερό.
  • Ανακατέψτε όλα τα υλικά για να αναμιχθούν καλά και αδειάστε μετά το μείγμα στις υποδοχές της φόρμας.
  • Βάλτε τα στο φούρνο και αφήστε τα να ροδίσουν για 25 λεπτά περίπου.
  • Αφού ψηθούν βγάλτε τα από τη φόρμα και αφήστε τα να κρυώσουν, πάνω σε μια σχάρα.
  • Μπορείτε μετά από 15 λεπτά ψησίματος, να ρίξετε πάνω στα ψωμάκια λίγο τριμμένο κατσικίσιο τυρί.
  • Σερβίρετε τα ψωμάκια με τυρί-κρέμα, σολομό και ψιλοκομμένο άνηθο.
google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis