Υλικά
- 12 καρδιές αγκινάρας κομμένες σε φέτες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 50 ml λευκό κρασί
- 250 γρ. ρύζι γλασέ
- 700 ml ζωμό κότας ή λαχανικών
- 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 40 γρ. βούτυρο
- 50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι - πιπέρι
- Κόβετε τις αγκινάρες σε φέτες και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι.
- Ζεσταίνετε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρετε τις αγκινάρες σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά περίπου.
- Αλατοπιπερώνετε.
- Βγάζετε τις αγκινάρες από την κατσαρόλα και τις διατηρείτε ζεστές.
- Ρίχνετε το υπόλοιπο λάδι στην κατσαρόλα και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι.
- Ρίχνετε το ρύζι και το ανακατεύετε έως γίνουν οι κόκκοι διαφανείς.
- Ρίχνετε το κρασί, το αφήνετε να εξατμιστεί και προσθέτετε το ζωμό ( που έχετε ζεστάνει προηγουμένως ) με μια κουτάλα.
- Μόλις ο ζωμός απορροφηθεί προσθέτετε άλλη μια κουταλιά και επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία έως ότου βράσει το ρύζι.
- Προσθέτετε το βούτυρο, αλάτι, πιπέρι και την παρμεζάνα.
- Το βάζετε σε πιατέλα και τοποθετείτε από πάνω τις αγκινάρες.
- Πασπαλίζεται με τον μαϊντανό.
- Σερβίρεται ζεστό.