Skip to main content
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ριζότο με καρδιές αγκινάρας

Ριζότο με καρδιές αγκινάρας
 clock 05:46 | 22/05/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

Υλικά

  • 12 καρδιές αγκινάρας κομμένες σε φέτες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 50 ml λευκό κρασί
  • 250 γρ. ρύζι γλασέ
  • 700 ml ζωμό κότας ή λαχανικών
  • 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 40 γρ. βούτυρο
  • 50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι - πιπέρι

  • Κόβετε τις αγκινάρες σε φέτες και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι.
  • Ζεσταίνετε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρετε τις αγκινάρες σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά περίπου.
  • Αλατοπιπερώνετε.
  • Βγάζετε τις αγκινάρες από την κατσαρόλα και τις διατηρείτε ζεστές.
  • Ρίχνετε το υπόλοιπο λάδι στην κατσαρόλα και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι.
  • Ρίχνετε το ρύζι και το ανακατεύετε έως γίνουν οι κόκκοι διαφανείς.
  • Ρίχνετε το κρασί, το αφήνετε να εξατμιστεί και προσθέτετε το ζωμό ( που έχετε ζεστάνει προηγουμένως )  με μια κουτάλα.
  • Μόλις ο ζωμός απορροφηθεί προσθέτετε άλλη μια κουταλιά και επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία έως ότου βράσει το ρύζι.
  • Προσθέτετε το βούτυρο, αλάτι, πιπέρι και την παρμεζάνα.
  • Το βάζετε σε πιατέλα και τοποθετείτε από πάνω τις αγκινάρες.
  • Πασπαλίζεται με τον μαϊντανό.
  • Σερβίρεται ζεστό.
google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis