Υλικά
- 1 πακέτο σφολιάτα
- 2 ώριμες ντομάτες
- 150 γρ. τόνου σε νερό
- 1 πιπεριά
- 2 αυγά
- λάδι για το τηγάνισμα
- Σοτάρετε στο τηγάνι με λάδι τις ντομάτες αποφλοιωμένες και πολτοποιημένες.
- Βράστε τα αυγά μέχρι να γίνουν σφικτά.
- Ψήστε την πιπεριά στο φούρνο μέχρι να αρχίσει να μαυρίζει η φλούδα της.
- Βγάλτε τη από το φούρνο, τυλίξτε τη σε πλαστική σακούλα και αφήστε τη να κρυώσει.
- Κατόπιν, ξεφλουδίστε την, ανοίξτε την, αφαιρέστε τα σπόρια και κόψτε την σε κύβους.
- Ανοίξτε τη σφολιάτα και με τη βοήθεια μιας μικρής στρογγυλής κουπ-πατ, κόψτε στρογγυλά κομμάτια.
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε τις πολτοποιημένες ντομάτες, την πιπεριά σε κύβους, τ'αυγά θρυμματισμένα και τον τόνο.
- Βάλτε μια κουταλιά από αυτή την γέμιση σε κάθε στρογγυλό κομμάτι σφολιάτας και κλείστε το υγραίνοντας ελαφρά τις άκρες του και πιέζοντας τες με τα δόντια ενός πιρουνιού.
- Βάλτε σε ένα τηγάνι το λάδι να κάψει καλά και τηγανίστε τα πιτάκια γυρίζοντας τα στα 2 λεπτάγια να ροδίσουν κι από τις 2 πλευρές.
- Τοποθετήστε τα σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν και σερβίρετε τα ζεστά ή κρύα.