Skip to main content
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πιτάκια με τόνο

Πιτάκια με τόνο
 clock 06:06 | 25/05/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

Υλικά

  • 1 πακέτο σφολιάτα
  • 2 ώριμες ντομάτες
  • 150 γρ. τόνου σε νερό
  • 1 πιπεριά
  • 2 αυγά
  • λάδι για το τηγάνισμα

  • Σοτάρετε στο τηγάνι με λάδι τις ντομάτες αποφλοιωμένες και πολτοποιημένες.
  • Βράστε τα αυγά μέχρι να γίνουν σφικτά.
  • Ψήστε την πιπεριά στο φούρνο μέχρι να αρχίσει να μαυρίζει η φλούδα της.
  • Βγάλτε τη από το φούρνο, τυλίξτε τη σε πλαστική σακούλα και αφήστε τη να κρυώσει.
  • Κατόπιν, ξεφλουδίστε την, ανοίξτε την, αφαιρέστε τα σπόρια και κόψτε την σε κύβους.
  • Ανοίξτε τη σφολιάτα και με τη βοήθεια μιας μικρής στρογγυλής κουπ-πατ, κόψτε στρογγυλά κομμάτια.
  • Σε ένα μπολ ανακατέψτε τις πολτοποιημένες ντομάτες, την πιπεριά σε κύβους, τ'αυγά θρυμματισμένα και τον τόνο.
  • Βάλτε μια κουταλιά από αυτή την γέμιση σε κάθε στρογγυλό κομμάτι σφολιάτας και κλείστε το υγραίνοντας ελαφρά τις άκρες του και πιέζοντας τες με τα δόντια ενός πιρουνιού.
  • Βάλτε σε ένα τηγάνι το λάδι να κάψει καλά και τηγανίστε τα πιτάκια γυρίζοντας τα στα 2 λεπτάγια να ροδίσουν κι από τις 2 πλευρές.
  • Τοποθετήστε τα σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν και σερβίρετε τα ζεστά ή κρύα.
google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis