Υλικά
- Σοτάρετε ελαφρά το κιμά με το κρεμμύδι στο βούτυρο.
- Αφήστε το μείγμα να κρυώσει και στη συνέχεια ρίξτε και ανακατέψτε το τυρί, το πιπέρι, το αλάτι, αν χρειάζεται, και τέλος τ' αυγά, αφού πρώτα τα χτυπήσετε λίγο με την κρέμα γάλακτος.
- Ανοίξτε τη ζύμη σε φύλλο πάχους περίπου 3 χιλιοστά.
- Κόψτε με ένα ποτήρι τη ζύμη σε κύκλους (περίπου 9 εκατοστά). Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κουπ-πατ.
- Βάλτε στο κάθε κύκλο ένα κουταλάκι γέμιση και διπλώστε στα δύο.
- Πατήστε με τα δόντια ενός πιρουνιού τις άκρες για να κολλήσουν. Προκειμένου να μην κολλάει το πιρούνι, βουτήξτε το σε λίγο αλεύρι.
- Τρυπήστε 1-2 φορές τα μπουρεκάκια με ένα πιρούνι.
- Αλείψτε τα με κροκάδι που θα έχετε χτυπήσει με ελάχιστο νερό και βάλτε τα στο φούρνο στους 200o C για 30 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
- Σερβίρετε τα μπουρεκάκια ζεστά.