Skip to main content
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μοσχαρίσιο ραγού

Μοσχαρίσιο ραγού
 clock 05:47 | 02/06/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

Υλικά

  • 25 γρ. αποξηραμένα πορτσίνι
  • 6 σκελίδες σκόρδο
  • 900 γρ. μοσχάρι ( κιλότο, σπάλα ή ελιά ) κομμένο σε κύβους 5 εκ.
  • 120 γρ. μπέικον κομμένο σε μικρές λωρίδες
  • 2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
  • 1 1/4 φλιτζ. λευκό κρασί
  • 2 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
  • 1 πρέζα κανέλα σε σκόνη
  • 1 κλαράκι δεντρολίβανο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • παρμεζάνα τριμμένη
  • 2 φλιτζ. ριγκατόνι
  • ​3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι - πιπέρι

  • Βάζετε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε λίγο νερό χλιαρό για 30 λεπτά.
  • Τα σουρώνετε και κρατάτε το νερό.
  • Με ένα μαχαίρι κάντε μικρές σχισμές στο κρέας και τοποθετείστε μέσα σε αυτές το σκόρδο ( 3 σκελίδες σε πολύ μικρά κομμάτια ) μαζί με το μπέικον.
  • Αλατοπιπερώστε το κρέας.
  • Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε τη μισή ποσότητα κρέατος για να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
  • Επαναλάβετε με το υπόλοιπο κρέας.
  • Μεταφέρετε το κρέας σε ένα πιάτο και σοτάρετε τα κρεμμύδια μέσα στην κατσαρόλα.
  • Λιώνετε το υπόλοιπο σκόρδο και το προσθέτετε στην κατσαρόλα μαζί με το κρέας.
  • Ρίχνετε το κρασί, τον ντοματοπολτό, την κανέλα, το δεντρολίβανο και το φύλλο δάφνης και αλατοπιπερώνετε.
  • Μαγειρεύετε το κρέας σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συχνά.
  • Προσθέτετε τα μανιτάρια μαζί με το νερό που έχετε κρατήσει.ώστε να σκεπαστεί το κρέας.
  • Σιγοβράζετε το ραγού για 3 ώρες.
  • Βράζετε τα μακαρόνια, τα σουρώνετε και τα τοποθετείτε στην πιατέλα μαζί με το κρέας.
  • Περιχύνετε με την σάλτσα, πασπαλίζεται την τριμμένη αέ παρμεζάνα και σερβίρετε αμέσως.
google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis