Υλικά
- 2 μελιτζάνες φλάσκες
- 1 φλυτζάνα τριμμένο τυρί ( κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα )
- 2 αυγά
- μαΐντανό ψιλοκομμένο
- 3 φέτες ψωμί μπαγιάτικο τριμμένο στο τρίφτη ή φρυγανιά τριμμένη ( όση πάρει για να πλάθονται )
- λάδι για το τηγάνισμα
- αλάτι - πιπέρι
Για τη σος γιαουρτιού:
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 πρέζα κύμινο
- πάπρικα γλυκιά
- Καθαρίστε τις μελιτζάνες και βράστε τις σε αλατισμένο νερό έως ότου μαλακώσουν.
- Βγάλτε τις μελιτζάνες από το νερό, τοποθετήστε τις σε ένα σουρωτήρι να στραγγίσουν και να κρυώσουν.
- Πιέστε με τα χέρια [στίψιμο] να φύγουν όλα τα υγρά και βάλτε τις σε ένα μπόλ.
- Κατόπιν λιώστε τις με ένα πιρούνι, προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε καλά.
- Πλάστε κεφτέδες και τηγανίστε τους σε μπόλικο καυτό λάδι.
- Τοποθετήστε τους σε απορροφητικό χαρτί για λίγο.
- Σερβίρετε τους με τη σος γιαουρτιού.