Υλικά
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 μελιτζάνες φλάσκες μεγάλες, σε μέτριους κύβους
- 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1 φλυτζάνι λάδι
- αλάτι -πιπέρι
- Αφήνετε τις μελιτζάνες σε άφθονο αλατισμένο νερό για 20 λεπτά να ξεπικρίσουν.
- Τις ξεπλένετε και τις στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας.
- Ρίχνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και τις μελιτζάνες.
- Ρίχνουμε και την ντομάτα και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για λίγο.
- Προσθέτουμε τον ξυνόχοντρο και ρίχνουμε νερό μέχρι να σκεπαστεί το φαγητό. Αλατοπιπερώνουμε.
- Όταν βράσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε το φαγητό συχνά για να μην μας κολλήσει.
- Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό έως ότου ψηθεί το φαγητό.