Skip to main content
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μελιτζάνες με χόντρο

Μελιτζάνες με χόντρο
 clock 21:56 | 24/04/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

Υλικά

  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 μελιτζάνες φλάσκες μεγάλες, σε μέτριους κύβους
  • 2 ντομάτες ψιλοκομμένες 
  • 1 φλυτζάνι λάδι
  • αλάτι -πιπέρι

  • Αφήνετε τις μελιτζάνες σε άφθονο αλατισμένο νερό για 20 λεπτά να ξεπικρίσουν.
  • Τις ξεπλένετε και τις στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας.
  • Ρίχνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και τις μελιτζάνες.
  • Ρίχνουμε και την ντομάτα και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για λίγο.
  • Προσθέτουμε τον ξυνόχοντρο και ρίχνουμε νερό μέχρι να σκεπαστεί το φαγητό. Αλατοπιπερώνουμε.
  • Όταν βράσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε το φαγητό συχνά για να μην μας κολλήσει.
  • Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό έως ότου ψηθεί το φαγητό.
google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis