Skip to main content
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μανιτάρια φρικασέ

Μανιτάρια φρικασέ
 clock 04:49 | 30/04/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

Υλικά

  • 2 κιλά φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε κομμάτια
  • 1 φλυτζάνι λάδι
  • 3 μαρούλια χοντροκομμένα
  • 1 μεγάλο μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 μεγάλο μάτσο άνηθο ψιλοκομμένο
  • αλάτι - πιπέρι

 

Για το αυγολέμονο:

  • 3 αυγά
  • χυμό από 3-4 λεμόνια
  • 1/2 φλυτζάνι ζωμό από το φαγητό

  • Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο και όταν κάψει σοτάρουμε λίγο τα μανιτάρια.
  • Προσθέτουμε και τα κρεμμύδια να σοταριστούν και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.
  • Κατόπιν ρίχνουμε τα μαρούλια και τον άνηθο.
  • Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε άλλα 10 λεπτά.
  • Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφικτή μαρέγκα και μετά προσθέτουμε τους κρόκους έναν έναν.
  • Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα ρίχνουμε λίγο λίγο το χυμό λεμονιού και στη συνέχεια 1/2 φλυτζάνι χυμό που έχουμε βγάλει από το φαγητό.
  • Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και περιχύνουμε με το αυγολέμονο το ζεστό φαγητό.
  • Πιάνουμε με τα δυο μας χέρια την κατσαρόλα και την κουνάμε για να ανακατευτεί και να πάει παντού η σάλτσα.
google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis