Υλικά
- 2 κιλά φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε κομμάτια
- 1 φλυτζάνι λάδι
- 3 μαρούλια χοντροκομμένα
- 1 μεγάλο μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 μεγάλο μάτσο άνηθο ψιλοκομμένο
- αλάτι - πιπέρι
Για το αυγολέμονο:
- 3 αυγά
- χυμό από 3-4 λεμόνια
- 1/2 φλυτζάνι ζωμό από το φαγητό
- Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο και όταν κάψει σοτάρουμε λίγο τα μανιτάρια.
- Προσθέτουμε και τα κρεμμύδια να σοταριστούν και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.
- Κατόπιν ρίχνουμε τα μαρούλια και τον άνηθο.
- Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε άλλα 10 λεπτά.
- Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφικτή μαρέγκα και μετά προσθέτουμε τους κρόκους έναν έναν.
- Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα ρίχνουμε λίγο λίγο το χυμό λεμονιού και στη συνέχεια 1/2 φλυτζάνι χυμό που έχουμε βγάλει από το φαγητό.
- Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και περιχύνουμε με το αυγολέμονο το ζεστό φαγητό.
- Πιάνουμε με τα δυο μας χέρια την κατσαρόλα και την κουνάμε για να ανακατευτεί και να πάει παντού η σάλτσα.