Skip to main content
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Λικέρ κεράσι

Λικέρ κεράσι
 clock 01:46 | 11/06/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

Υλικά

  • 1 κιλό κεράσια
  • 1 κιλό ζάχαρη 
  • 10 γαρίφαλα
  • 3 ξύλα κανέλας
  • 1 lt κονιάκ ή ρακή

  • Καθαρίζουμε τα κεράσια από τα κουκούτσια.  Συγκεντρώνουμε και τον χυμό που θα βγει από τα κεράσια.
  • Βάζουμε τα κεράσια, το χυμό, τη ζάχαρη, την κανέλα και τα γαρίφαλα σε ένα γυάλινο βάζο και το κλείνουμε ερμητικά.
  • Τοποθετούμε το βάζο στον ήλιο για 3 - 4  βδομάδες και πότε πότε ανακινούμε τη γυάλα να διαλύσει η ζάχαρη καλά.
  • Μετά από ένα μήνα προσθέτουμε το κονιάκ ή τη ρακή.( Προτιμήστε άχρωμα οινοπνευματώδη για να μην αλλοιωθεί το χρώμα από τα κεράσια.)
  • Σουρώνουμε, βάζουμε σε καθαρό μπουκάλι το λικέρ και στην υγειά μας!
google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis