Υλικά
- 1 κιλό κεράσια
- 1 κιλό ζάχαρη
- 10 γαρίφαλα
- 3 ξύλα κανέλας
- 1 lt κονιάκ ή ρακή
- Καθαρίζουμε τα κεράσια από τα κουκούτσια. Συγκεντρώνουμε και τον χυμό που θα βγει από τα κεράσια.
- Βάζουμε τα κεράσια, το χυμό, τη ζάχαρη, την κανέλα και τα γαρίφαλα σε ένα γυάλινο βάζο και το κλείνουμε ερμητικά.
- Τοποθετούμε το βάζο στον ήλιο για 3 - 4 βδομάδες και πότε πότε ανακινούμε τη γυάλα να διαλύσει η ζάχαρη καλά.
- Μετά από ένα μήνα προσθέτουμε το κονιάκ ή τη ρακή.( Προτιμήστε άχρωμα οινοπνευματώδη για να μην αλλοιωθεί το χρώμα από τα κεράσια.)
- Σουρώνουμε, βάζουμε σε καθαρό μπουκάλι το λικέρ και στην υγειά μας!