Υλικά
Ζύμη:
- 150 γρ. αλεύρι
- 75 γρ. βούτυρο κομμένο σε κομμάτια
- 1/2 κ.γλ. αλάτι
- 50 γρ. νερό
Γέμιση:
- 250 γρ. νερό
- 200 γρ. μπέικον σε κύβους
- 30 γρ. βούτυρο
- 30 γρ. αλεύρι
- 250 γρ. γάλα
- λίγο μοσχοκάρυδο
- 1/2 κ.γλ. αλάτι
- λίγο πιπέρι
- 3 αυγά
- 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος
Ζύμη:
- Βάλτε όλα τα υλικά για τη ζύμη μέσα στον κάδο, ζυμώστε για ένα λεπτό.
- Ανακατέψτε τη ζύμη για 10 δευτερόλεπτα στη ταχύτητα 2, στη συνέχεια μεταφέρετέ τη σε ένα μπολ και πλάστε τη σε μια μπάλα.
- Απλώστε τη ζύμη σε 2 χιλ. πάχος και βάλτε τη σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα τάρτας (26 εκ.). Προθερμάνετε το φούρνο στους 180οC.
Γέμιση:
- Ζεστάνετε το νερό για 4 λεπτά.
- Προσθέστε το μπέικον και ζεστάνετε για 1 λεπτό. Έπειτα στραγγίξτε το μπέικον και αφήστε το στην άκρη.
- Τρυπήστε τη ζύμη που είναι στην ταρτιέρα με ένα πιρούνι, καλύψτε τη με το χαρτί ψησίματος, σκορπίστε τα ξερά μπιζέλια από πάνω και ψήστε στο φούρνο για 15 λεπτά στους 180oC.
- Βάλτε το άλευρο, το βούτυρο, το γάλα, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι μέσα στο μίξερ και ανακατέψτε για 4 λεπτά.
- Προσθέστε τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, το τυρί και συνεχίστε το ανακάτεμα για 2 λεπτά.
- Αφαιρέστε τα μπιζέλια και το χαρτί, σκορπίστε το μπέικον και από πάνω καλύψτε με το μείγμα του γάλακτος. Ψήστε την κις λορέν για 30-35 λεπτά στους 180οC. Κόψτε τη σε κομμάτια και σερβίρεται τη ζεστή.