Skip to main content
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κέικ λευκής σοκολάτας και λικέρ amaretto

Κέικ λευκής σοκολάτας και λικέρ amaretto
 clock 08:00 | 04/06/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

Υλικά

  • 520 γραμ. κίτρινο μείγμα για κέικ
  • 4 αυγά
  • 112 γραμ. μείγμα λευκής σοκολάτας (στιγμιαία λευκό)
  • 1/2 φλιτζάνι κρύο νερό
  • 1/2 φλιτζάνι φυτικό λάδι
  • 1 φλιτζάνι λικέρ amaretto
  • 1/4 κουτ. γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου
  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο
  • 1/4 φλιτζανιού νερό
  • 1 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
  • 1/4 φλιτζάνι τεμαχισμένα αμύγδαλα (καθαρισμένα)

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 175ο C. Λαδώστε ελαφρά ένα αντικολλητικό πυρέξ (περίπου 25 εκατοστών).
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το μείγμα κέικ, τα αυγά, το μείγμα σοκολάτας, το 1/2 φλιτζάνι κρύο νερό, το λάδι, μισό φλιτζάνι από το amaretto και το εκχύλισμα αμυγδάλου. Ανακατέψτε καλά για 3 λεπτά.
  3. Αδειάστε το μείγμα στο ήδη λαδωμένο πυρέξ και βάλτε το στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45 λεπτά έως 1 ώρα, ή διαφορετικά για να δείτε αν το κέικ είναι έτοιμο, τοποθετήστε ένα μαχαίρι στο κέντρο του και δείτε αν βγει καθαρό.
  4. Με τη βοήθεια μιας οδοντογλυφίδας, κάντε όσες το δυνατόν περισσότερες τρύπες μπορείτε στο κέικ, και όσο είναι ακόμα ζεστό περιχύστε το με το γλάσο. Φροντίστε να καλύψει όλη την επιφάνεια του κέικ. Προτού το κόψετε, αφήστε το να κρυώσει για τουλάχιστον 2 ώρες μέσα στο πυρέξ.

Για το γλάσο:

Ανακατέψτε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το υπόλοιπο νερό και το υπόλοιπο amaretto σε μία κατσαρόλα. Αφήστε το να βράσει για 20 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.

Για το γαρνίρισμα:

Τοποθετήστε τα τεμαχισμένα αμύγδαλα στο φούρνο για 5-10 λεπτά. Ανακατεύετε τακτικά ώστε να μην σας καούν. 

Πασπαλίστε τα πάνω από το κέικ και σερβίρετε.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis