Skip to main content
ΚΟΣΜΟΣ
Τη Βρετανία στην Ευρώπη θέλει ο Ομπάμα
μπαρακ ομπαμα
 clock 11:23 | 24/07/2015
writer icon newsroom ekriti.gr

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα είπε στο κανάλι της βρετανικής δημόσιας τηλεόρασης του BBC, σε απόσπασμα που μεταδόθηκε χθες, ότι η Βρετανία πρέπει να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να διατηρήσει την παγκόσμια επιρροή της.

Η συμμετοχή της Βρετανίας στην ΕΕ "μας δημιουργεί πολύ μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στην ισχύ της υπερατλαντικής ένωσης", είπε ο Ομπάμα, προσθέτοντας ότι η ΕΕ "έχει κάνει τον κόσμο πιό ασφαλή και εύπορο".

Σε άλλο απόσπασμα της συνέντευξης, ο αμερικανός πρόεδρος είπε ότι η μεγαλύτερή του απογοήτευση ήταν η αποτυχία να περάσει "νόμους κοινής λογικής για τον έλεγχο χρήσης όπλων" στις ΗΠΑ, "παρά τα συμβάντα των επαναλαμβανόμενων μαζικών δολοφονιών". Στη συνέντευξη που διεξήχθη στον Λευκό Οίκο, ο Ομπάμα είπε, "Αν δειτε τον αριθμό των Αμερικανών που σκοτώθηκαν από τις 11 Σεπτεμβρίου [έως σήμερα] από τρομοκρατικές πράξεις, είναι λιγότεροι από 100. Αν δείτε τον αριθμό που έχουν σκοτωθεί από τη χρήση όπλων, είναι δεκάδες χιλιάδων."

"Για μας, το να μη μπορούμε να επιλύσουμε το θέμα αυτό είναι κάτι που μας θλίβει," είπε.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2026 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis