Τεχνολογία

Η Γερμανία πλησιάζει τη Νορβηγία στις πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων

tesla

Η Γερμανία πάτησε... γκάζι στα ηλεκτρικά και έβαλε πλώρη να ξεπεράσει τη Νορβηγία στις πωλήσεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη, δείχνοντας τις διαθέσεις της για αύξηση του μεριδίου των πωλήσεων στην συγκεκριμένη κατηγορία. Ηδη το πρώτο τρίμηνο η Γερμανία πούλησε 9.127 οχήματα καταγράφοντας αύξηση 80,2% με την Νορβηγία να κατέχει την πρώτη θέση με 9.694 οχήματα και 38,6% αύξηση. Αλλωστε η Νορβηγία είναι η τρίτη μεγαλύτερη αγορά της Tesla μετά τις ΗΠΑ και την Κίνα.
Τα μοντέλα που τους επόμενους μήνες θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον των περισσοτέρων είναι το μοντέλο S της Tesla, το Leaf Nissan, καθώς και plug-in υβρίδια όπως η BMW 2-series Active Tourer. Προς αυτόν τον τομέα η VW, η Daimler και η BMW ανακατασκευάζουν τις γραμμές συναρμολόγησης στα εργοστάσια κατασκευής ώστε να ανταποκριθούν στους αυστηρότερους ευρωπαϊκούς κανονισμούς.
Το σίγουρο είναι ότι οι Ευρωπαίοι πολίτες έχουν γυρίσει την πλάτη στο diesel και οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν αλλάξει τα πλάνα τους. Μέσα στα επόμενα χρόνια οι συσχετίσεις θα αλλάξουν και η πρόκληση για πολλούς σήμερα θα γίνει πρόταση για "καθαρές" και φθηνότερες μετακινήσεις.

Κρήτη

Κρήτη: Από μέσα Μάη θα φτάνουν κρουαζιέρες από γερμανικές εταιρείες

 Costa Luminosa-κρουαζιεροπλοιο

 Οι γερμανικές εταιρίες κρουαζιέρας TUI και Aida σχεδιάζουν να ξεκινήσουν και πάλι τη λειτουργία της μεσογειακής κρουαζιέρας στην Ελλάδα από τα μέσα Μαΐου, όπως ανακοίνωσαν οι ίδιες.

   Η TUI Cruises θα ξεκινήσει τις κρουαζιέρες στα ελληνικά νησιά στις 13 Μαΐου από την Κρήτη, με σταθμούς είτε στη Ρόδο, τον Πειραιά και τα Χανιά, είτε στην Κέρκυρα, το Κατάκολο και τον Πειραιά. Υπάρχουν έξι ανοιχτές ημερομηνίες για τις οποίες μπορούν να γίνουν ήδη κρατήσεις.

   Η Aida Cruises θα αρχίσει να δέχεται κρατήσεις από τις 20 Απριλίου και από τις 23 Μαΐου θα πραγματοποιεί επταήμερες κρουαζιέρες από την Κέρκυρα, με προορισμούς την Κρήτη, τη Ρόδο, το Κατάκολο και τον Πειραιά. Έως τις 22 Οκτωβρίου θα δοθούν συνολικά 22 ημερομηνίες.

   Οι δύο εταιρίες ζητούν προς το παρόν αρνητικό αποτέλεσμα σε μοριακό τεστ για κορονοϊό πριν από την επιβίβαση στα κρουαζιερόπλοια, ενώ θα διενεργούν και τακτικά τεστ κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Κρήτη: "Θύελλα" από τελεσίγραφο της ΕΤΑΔ - Ζητά πίσω την έκταση του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου

Κρήτη - κορωνοϊός: Ακόμη μία "πρωτιά" των Ηρακλειωτών στα πρόστιμα

Κρήτη: Χειροδικίες, μηνύσεις και καταλήψεις για τα self test