Υλικά για 2 άτομα
Μισό πεπόνι, καθαρισμένο από τα σπόρια (περίπου 500 γρ.)
125 γρ. μπαλάκια μοτσαρέλας
2 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
1 κ.σ. λευκό βαλσαμικό ξίδι
1 χούφτα φύλλα φρέσκου βασιλικού, χοντροκομμένα
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Με ένα ειδικό εργαλείο ή μικρό σκουπ παγωτού κόβουμε το πεπόνι σε μικρά μπαλάκια. Τα μοιράζουμε σε δύο βαθιά μπολ μαζί με τη μοτσαρέλα. Σε ένα μπολάκι χτυπάμε με σύρμα το ελαιόλαδο και το ξίδι. Περιχύνουμε το πεπόνι και τη μοτσαρέλα, αλατοπιπερώνουμε καλά και ανακατεύουμε ελαφρά. Πασπαλίζουμε με τον βασιλικό και σερβίρουμε.
Tips
-Μπορείτε να φτιάξετε τη συγκεκριμένη σαλάτα με όλα τα είδη πεπονιού από το κλασικό galia που είναι σχεδόν λευκό και το Αργίτικο με την κίτρινη σάρκα που είναι και τα πιο δημοφιλή στην ελληνική αγορά μέχρι το πορτοκαλί cantaloupe που είναι ιταλικής καταγωγής. Σε κάθε περίπτωση, φροντίστε το πεπόνι να είναι παγωμένο, ιδανικά να το έχετε βάλει στο ψυγείο από την προηγούμενη μέρα.
-Αν θέλετε να κάνετε τη σαλάτα σας πιο πλούσια και χορταστική μπορείτε να προσθέσετε και 1-2 φέτες προσούτο (χοντροκομμένο) σε κάθε μερίδα. Το συγκεκριμένο αλλαντικό ταιριάζει ιδανικά με το πεπόνι. Επίσης μπορείτε να φτιάξετε αυτή τη σαλάτα και με κάποιο άλλο φρέσκο τυρί όπως το ανθότυρο.
Πηγή: bovary.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έρευνα: Η επαφή με κατοικίδιους σκύλους μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης εκζέματος στα παιδιά
Πώς θα καταλάβετε αν τα γυαλιά ηλίου σας είναι καλά για τα μάτια σας;