Πολιτισμός

Τεχνολογία

Νέο πρόβλημα παρουσίασε Boeing 787 Dreamliner

Η ιαπωνική αεροπορική εταιρεία Japan Airlines ανακοίνωσε σήμερα ότι καθήλωσε ένα αεροσκάφος της τύπου Boeing 787 Dreamliner ύστερα από τον εντοπισμό προβλήματος με την μπαταρία του στο κυριότερο διεθνές αεροδρόμιο της χώρας.

Στη διάρκεια του χθεσινού προγραμματισμένου ελέγχου συντήρησης του αεροσκάφους, εντοπίστηκε καπνός στο κάτω τμήμα της ατράκτου πριν από την αναχώρησή του για την Μπανγκόκ από το Διεθνές Αεροδρόμιο Ναρίτα, ανακοίνωσε η εταιρεία.

Η Japan Airlines ανακοίνωσε ότι είχε ενεργοποιηθεί μία βαλβίδα εξαερισμού για μία από τις οκτώ μπαταρίες λιθίου-ιόντος του αεροσκάφους, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.

Το περιστατικό σημειώθηκε σχεδόν ένα χρόνο μετά την καθήλωση του παγκόσμιου στόλου Boeing 787 Dreamliners εξαιτίας προβλημάτων με τη μπαταρία.

Η Μπόινγκ ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι "οι βελτιώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο σύστημα της μπαταρίας των 787 φαίνεται ότι λειτούργησαν όπως ήταν προγραμματισμένο. Λυπούμαστε για τον αντίκτυπο που είχε (το περιστατικό) στην Japan Airlines και καταβάλλουμε από κοινού προσπάθειες ώστε να επιστρέψει το αεροσκάφος στην κυκλοφορία".

πηγή: ΑΜΠΕ

Τεχνολογία

Το WhatsApp καθυστερεί τις αλλαγές στην πολιτική απορρήτου

WhatsApp

Η πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων WhatsApp ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα καθυστερήσει τις αμφιλεγόμενες αλλαγές στην πολιτική απορρήτου της που έκαναν πάρα πολλούς χρήστες της να την απεγκαταστήσουν και να αναζητήσουν εναλλακτικές εφαρμογές. 
Η εφαρμογή των προγραμματισμένων αλλαγών θα αναβληθεί για τις 15 Μαΐου (από τις 8 Φεβρουαρίου αρχικά) για να δοθεί στους χρήστες περισσότερος χρόνος "για να κατανοήσουν τις ενημερώσεις" στους όρους εξήγησε η εταιρεία σε μια ανάρτησή της.

Το WhatsApp είχε ανακοινώσει στους χρήστες του μια σειρά αλλαγές στους όρους απορρήτου του νωρίτερα αυτό το μήνα.

Η ειδοποίηση - η οποία απαιτούσε από τους χρήστες να συμφωνήσουν ή στην αντίθετη περίπτωση να διαγράψουν τους λογαριασμούς τους - πυροδότησε φήμες ότι το WhatsApp θα έδινε πρόσβαση στο "αδελφό" Facebook σε μηνύματα και λίστες επαφών. Επακολούθησαν οργισμένες αντιδράσεις για τις αλλαγές.

Ο Γουίλ Κάθαρτ, επικεφαλής της υπηρεσίας ανταλλαγής μηνυμάτων που είναι θυγατρική του Facebook, ανάρτησε μια δήλωση νωρίτερα αυτό το μήνα, απορρίπτοντας αυτές τις φήμες.

Ενθαρρυμένοι και από ένα υποστηρικτικό tweet του ιδρυτή των Tesla και SpaceX Ίλον Μασκ, οι χρήστες συρρέουν σε εναλλακτικές υπηρεσίες ανταλλαγής μηνυμάτων όπως το κρυπτογραφημένο Signal, με αποτέλεσμα η εφαρμογή να "πέσει" για το μεγαλύτερο μέρος της Παρασκευής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τρεις συλλήψεις για τον άγριο ξυλοδαρμό του σταθμάρχη του Μετρό

Ηράκλειο: Το "ευχαριστώ" των γονιών της Μάγιας σε όσους τους στήριξαν

Ήξερες ότι υπάρχουν αόρατοι ασκητές στο Αγιοφάραγγο;