Πολιτικό Παρασκήνιο

Η υφυπουργός... έδωσε 10.000 ευρώ για φωτοτυπίες

Χατζηγεωργίου

Όργιο… υπογραφών και επιχορηγήσεων έχει πιάσει το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.

Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, η Ελευθερία Χατζηγεωργίου, η οποία ανέλαβε πρόσφατα στη θέση της Κατερίνας Νοτοπούλου, που αποχώρησε για να επικεντρωθεί στην υποψηφιότητά της για τον δήμο Θεσσαλονίκης, μέσα σε λίγες ημέρες υπέγραψε αποφάσεις συνολικού προϋπολογισμού 269.500 ευρώ.

Ειδικότερα, η υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης από την Παρασκευή έως και χθες, Τρίτη:

- Ενέκρινε την επιχορήγηση με 180.000 ευρώ της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας, της οποίας ουσιαστικά προΐσταται. Το σχετικό αίτημα κατατέθηκε από το φορέα στις 26 Φεβρουαρίου και αφορά την τακτική επιχορήγησή του. Το ποσό θα διατεθεί για την «αντιμετώπιση λειτουργικών δαπανών». Ο φορέας βρίσκεται σε φάση μετακόμισης από το Διοικητήριο σε κτίριο της οδού Φιλικής Εταιρίας. Προφανώς, μέρος των χρημάτων θα δοθεί για την αλλαγή της στέγης.

- Ανέθεσε σε σύμπραξη δύο εταιριών τη «διοργάνωση Διαβαλκανικού Forum με τίτλο “Η ανάπτυξη των διαβαλκανικών υποδομών και δικτύων ως μοχλών προώθησης της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας”». Η ανάθεση είναι ύψους 66.500 ευρώ.

- Ανέθεσε σε εταιρία της Θεσσαλονίκης να βγάζει… φωτοτυπίες για το γραφείο του νομικού συμβούλου του υφυπουργείου! Η συνολική οικονομική αξία της ανάθεσης ανέρχεται έως το ποσό των 10.000 ευρώ. Κοντολογίς, το υφυπουργείο θα δώσει έως και 10.000 ευρώ για… φωτοτυπίες του νομικού συμβούλου του.

- Ενέκρινε (μέσα σε λιγότερες από 24 ώρες από την ώρα που υπεβλήθη το αίτημα) την επιχορήγηση με 1.500 ευρώ του Πολιτιστικού Συλλόγου  «Αβάντες» από το Αβατο Ξάνθης «για χρηματοδότηση διοργάνωσης πολιτιστικής δράσης».

- Ενέκρινε την επιχορήγηση με 1.500 ευρώ του φορέα «Ροή ΚΟΙΝΣΕΠ».

- Υπέγραψε την επιχορήγηση του φορέα «Thessaloniki Pride» με το ποσό των 10.000 ευρώ, το οποίο  θα διατεθεί «για χρηματοδότηση διοργάνωσης πολιτιστικής εκδήλωσης». Το Thessaloniki Pride είναι μια οργάνωση της κοινωνίας των πολιτών, που σκοπό έχει την ενίσχυση της κοινωνικής ορατότητας των γκέι, λεσβιών, αμφί, τρανς, ίντερσεξ και γενικότερα κάθε μειονότητας με βάση το σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα ή τα χαρακτηριστικά φύλου, καθώς και την υποστήριξη της ισότητας και των δικαιωμάτων τους στη Θεσσαλονίκη και στην ευρύτερη περιοχή.
 

Πολιτικό Παρασκήνιο

Κορωνοϊός: Σε προληπτική καραντίνα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης

σπήλιος λιβανός

Σε προληπτική καραντίνα τέθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιος Λιβανός, μετά τη συνάντηση που είχε με συνάδελφό του βουλευτή, ο οποίος διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό

Κατά τη συνεργασία που είχαν,  τόσο ο υπουργός όσο και ο βουλευτής,  τήρησαν  τις υγειονομικές οδηγίες, καθώς  φορούσαν και οι δύο μάσκα, κράτησαν την προβλεπόμενη απόσταση και συναντήθηκαν στο γραφείο με ανοικτά παράθυρα. 

Ο ΥΠΑΑΤ κ. Λιβανός, αμέσως μόλις ενημερώθηκε από την ιατρική υπηρεσία της Βουλής, υπεβλήθη σε διαγνωστικό τεστ, το οποίο βγήκε αρνητικό. Το τεστ θα επαναληφθεί στις προβλεπόμενες ημερομηνίες. 

Η προγραμματισμένη συμμετοχή του ΥΠΑΑΤ στον εορτασμό της 195ης Επετείου της Εξόδου της Ιεράς Πόλεως του Μεσολογγίου, καθώς και το πρόγραμμά του κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην ιδιαίτερη πατρίδα του, δεν θα πραγματοποιηθούν. 

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του, με τηλεργασία.

Όλοι οι συνεργάτες του Υπουργού θα υποβληθούν σε τεστ, ενώ θα γίνει απολύμανση στο κτίριο του ΥΠΑΑΤ, επί της Αχαρνών 2. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παγκόσμια Ημέρα της Γης - Μητσοτάκης: «Αγκαλιάζουμε το περιβάλλον, ομορφαίνουμε τη ζωή μας»

Βελόπουλος: Δεν γνώριζα ότι η Ανάσταση είναι εορτή σε κινητή ώρα